Πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο με 360 γραμμάρια χασίς στην τσέπη του

Πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο με 360 γραμμάρια χασίς στην τσέπη του

Πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο με 360 γραμμάρια χασίς στην τσέπη του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4495 ΦΟΡΕΣ

Πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις 30χρονος από τη Ρόδο και τελικά κατέληξε στα... κρατητήρια αφού βρέθηκε να έχει κρυμμένη στο παντελόνι της φόρμας του, περισσότερα από 360 γραμμάρια κάνναβης!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από πέντε χρόνια και χθες η υπόθεση αναβίωσε στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και εκδικάστηκε.

Αν και ο 30χρονος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά και εκείνος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί όλα ξεκίνησαν στις 16 Αυγούστου 2018 στις 11.30 το πρωί, οπότε και ο 30χρονος είχε μεταβεί στο Nοσοκομείο της Ρόδου για ιατρική περίθαλψη.

Εκεί όμως ήταν και οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ρόδου, οι οποίοι και τον σταμάτησαν για έλεγχο, εντοπίζοντας έτσι στην κατοχή του (στο αριστερό πόδι της φόρμας που φορούσε) μία πλαστική συσκευασία που περιείχε 353 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 30χρονου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν άλλα 9,2 γραμμάρια της ίδιας ουσίας.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε –συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη- στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Ο 30χρονος απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, είχε ισχυριστεί ότι είναι εξαρτημένος εδώ και πολλά χρόνια και πως τις ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του, τις είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 30χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου