Φλας στο παρελθόν, 1963: Εις Ρόδον, 500 πίνακες έχει σήμερον η πινακοθήκη

Φλας στο παρελθόν, 1963: Εις Ρόδον, 500 πίνακες έχει σήμερον η πινακοθήκη

Φλας στο παρελθόν, 1963: Εις Ρόδον, 500 πίνακες έχει σήμερον η πινακοθήκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3738

ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
500 πίνακες έχει σήμερον η πινακοθήκη
Παρελήφθησαν χθες 60
Παρελήφθησαν εις Ρόδον 60 πίνακες διά λογαριασμόν της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου οι οποίοι επελέγησαν παρά του Νομάρχου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου κατά την πρόσφατον παραμονήν του εις Αθήνας εξ εκείνων που ηγόρασεν το Υπουργείον Παιδείας από την Πανελλήνιον Έκθεσιν του Ζαππείου.

Οι εν λόγω πίνακες είναι των καλυτέρων συγχρόνων Ελλήνων ζωγράφων και θα τοποθετηθούν εις την Πινακοθήκην της Ρόδου ήτις είναι η μοναδική εν Ελλάδι Συγχρόνου Ζωγραφικής, περιλαμβάνουσα έργα από του 1900 και εντεύθεν.
Σήμερον η Δημοτική Πινακοθήκη της Ρόδου έχει εις την κατοχήν της άνω των 500 έργων αξίας διαφόρων ειδών και τεχνοτροπιών.

Εφέτος
100 θαλαμηγοί διήλθον εκ της Τήλου
Μεταδίδεται εκ Τήλου ότι κατά το διαρρεύσαν θέρος επεσκέφθησαν την νήσον ταύτην 100 περίπου θαλαμηγοί με ξένους περιηγητάς μεταξύ των οποίων και πολλοί διακεκριμένοι επισκέπται προσωπικότητες της Οικονομικής και πολιτικής ζωής διαφόρων χωρών.

Ο Δήμος της νήσου παρέσχε φιλοξενίαν εις όλους τους αφιεθέντας και εμερίμνησε διά την ξενάγησιν των ανά τα αξιοθέατα.

Δέον να σημειωθή ότι εις την Τήλον υπάρχουν πολλοί κόλποι και αι πλάζ της είναι φημισμέναι διά την καθαριότητα των ενώ η διαύγεια της θαλάσσης είναι εξαιρετική.

Παραλλήλως οι κάτοικοι θεωρούνται πολύ φιλόξενοι και ο Δήμος των έχει λάβει δεκάδας επιστολών των ξένων με ευχαριστίας διά τους κατοίκους.

ΤΟ ΜΑΝΔΡΙΚΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΩΝΑ
Δι’ εγκυκλίου της Νομαρχίας προς απάσας τας Δημοσίας Αρχάς του Νομού, γνωρίζεται ότι ο συνοικισμός Μανδρικόν απεσπάσθη εκ της Κοινότητος Κρητηνίας της Επαρχίας Ρόδου και προσηρτήθη εις την Κοινότητα Έμπωνας της αυτής Επαρχίας.

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙ’ ΑΝΕΓΕΡΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ενεκρίθησαν υπό του ΕΟΤ τα σχέδια διά την ανέγερσιν ξενοδοχείων εις Αστυπάλαιαν 30 κλινών και εις Ρόδον υπό της Μαρίας Κλαδογένη, β’ τάξεως 87 κλινών και υπό του κ. Π. Κωσταρίδη γ’ τάξεως 44 κλινών.

Επίσης εχορηγήθη προσωρινή άδεια διά το ξενοδοχείον Ν. Μανέττα.
Εξ άλλου ο ΕΟΤ συνηγόρησε διά την χορήγησιν δανείων προς ανέγερσιν ξενοδοχείων εις τας περιφερείας: Αγρινίου, Σπετσών, Στρατωνίου, Πελασγίας, Ρόδου, Λουτρακίου.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο κ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Σήμερον αναμένεται να επανέλθη εξ Αθηνών ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης. Κατά την διάρκειαν της εις Αθήνας παραμονής του ο κ. Δήμαρχος ησχολήθη και με την προώθησιν διαφόρων δημοτικών ζητημάτων. Εξ άλλου ανεκοινώθη ότι την προσεχή Τετάρτην θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου, προκειμένου να εξετάση διάφορα θέματα της πόλεως.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...