Καρακόνερο. Ποιος φταίει;

Καρακόνερο. Ποιος φταίει;

Καρακόνερο. Ποιος φταίει;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1162 ΦΟΡΕΣ

Ένας συμπολίτης μας σε επιστολή του προς τη «Ροδιακή» αναφέρει τα εξής:


«Κύριε διευθυντά,
Με αφορμή την πυρκαγιά στο Καρακόνερο, και έχοντας την «τύχη» να κατοικώ στην περιοχή εδώ και 40 χρόνια - το «κατοικώ» θέλει αμέτρητα εισαγωγικά- ας πούμε, ότι κατοικούμε. Θέλω πρώτα απ’ όλα να σας παρακαλέσω να μην γνωστοποιήσετε τα στοιχεία μου, για λόγους ασφαλείας και δεύτερον να σας δηλώσω, με τη μεγαλύτερη βεβαιότητα που μπορεί να διαθέτει κανείς, ότι υπεύθυνοι, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, δεν είναι π.χ.:


• Η δημοτική αρχή, ο κ. δήμαρχος για παράδειγμα ο οποίος μέχρι τη μάνικα του Πυροσβεστικού τραβούσε, για να βοηθήσει στην κατάσβεση.
• Τα συναρμόδια «υπουργεία» που εδώ και δεκαετίες φροντίζουν για την ενσωμάτωση και ένταξη των τσιγγάνων, με μεγάλη επιτυχία.


• Οι αρμόδιες Aρχές: H Αστυνομία, της οποίας άμεση είναι η επέμβαση όταν για παράδειγμα στις 4 το πρωί, η μουσική ακούγεται μέχρι το Ροδίνι. Η Πυροσβεστική που καταγγέλλει, σβήνει τις καθημερινές φωτιές, αλλά δεν συλλαμβάνει κανένα, ενώ παράλληλα άνδρες της δηλώνουν στα τοπικά ΜΜΕ, ότι λυπούνται τους κατοίκους γι’ αυτά που αναπνέουν καθημερινά. Αλήθεια η τελευταία πυρκαγιά από μόνη της μπήκε; Το Λιμενικό που μέχρι και ξύλο έφαγαν οι άνδρες τους.


• Η σεβαστή μας Δικαιοσύνη, για την άμεση τιμωρία των όσων συλλαμβάνονται, που την επομένη αφήνονται ελεύθεροι, να συνεχίσουν το έργο τους.
• Οι πολιτικές Δυνάμεις, όλων των αποχρώσεων ανεξαιρέτως, που τάζουν και χαϊδεύουν αυτιά. Ανατρέξτε στο Aρχείο σας και θα δείτε ποιοι παρευρίσκονται στις ομιλίες τους, και μάλιστα προσκεκλημένοι και καθήμενοι μπροστά- μπροστά.


Ο κατάλογος είναι μακρύς, αλλά μετά από τόσα χρόνια και ανούσιος, αφού δεν έχει γίνει το παραμικρό. Ο μαχαλάς σήμερα έχει διπλασιαστεί, με πρόσφατη επέκταση προς τη Ρόδου-Καλλιθέας σε παρακείμενες ιδιωτικές εκτάσεις.


Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημα, σας λέγω πως αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι της περιοχής, γιατί ανέχονται αυτήν την κατάσταση, γιατί ανέχονται να αναπνέουν ό,τι αναπνέουν, γιατί ανέχονται κάθε πρωί να βρίσκουν τα μηχανάκια τους χωρίς βενζίνη, αφού την έχουν κλέψει από βραδύς, γιατί ανέχονται τους πυροβολισμούς και κρύβονται άρον άρον στα σπίτια τους, γιατί τόσοι και τόσοι εδώ και δεκαετίες τους κοροïδεύουν.


Κι άλλα πολλά... τέλος, γιατί ετοιμάζονται να πάνε να τους ψηφίσουν, ενώ θα έπρεπε σεβόμενοι τους εαυτούς τους να απέχουν από την ψηφοφορία και να οργανωθούν, μπας και σώσουν την περιουσία τους και εδώ που φτάσαμε και τη ζωή τους». 

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»