Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού "ΕΝ.Α. - Ενωμένοι Αλλάζουμε" του Αλέξανδρου Κολιάδη (βίντεο + φωτορεπορτάζ)

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού "ΕΝ.Α. - Ενωμένοι Αλλάζουμε" του Αλέξανδρου Κολιάδη (βίντεο + φωτορεπορτάζ)

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού "ΕΝ.Α. - Ενωμένοι Αλλάζουμε" του Αλέξανδρου Κολιάδη (βίντεο + φωτορεπορτάζ)

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12835 ΦΟΡΕΣ

Με μία ομιλία από καρδιάς και εμφανώς συγκινημένος, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης παρουσίασε πριν από λίγο το ψηφοδέλτιο της παράταξής του "ΕΝ.Α. - Ενωμένοι Αλλάζουμε" στο κατάμεστο κινηματοθέατρο "Ρόδον".

Επιλέγοντας για μουσική υπόκρουση ξένα τραγούδια, δίνοντας έτσι το στίγμα του νέου -ηλικιακά και μεταφορικά- στοιχείου που επιθυμεί να φέρει στον δήμο της Ρόδου, ο κ. Κολιάδης αντί του κλασικού πόντιουμ επέλεξε έναν πιο "μοντέρνο" τρόπο για να απευθυνθεί στον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά το θέατρο, κινούμενος πάνω στη σκηνή και κρατώντας στα χέρια του μόνο μερικές κάρτες.

Από την αρχή ξεκαθάρισε ότι πρωταγωνιστής στην αποψινή βραδιά ήταν ο κόσμος και όχι ο ίδιος. Και είπε με νόημα "ξέρω πολύ καλά τι περάσατε εδώ και δύο μήνες στα σπίτια σας, στις επιχειρήσεις σας, στην καθημερινότητά σας, γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε σε αυτή την ομάδα ανθρώπων” και συνέχισε λέγοντας ότι “πριν δύο μήνες μας είχαν πει ότι μετά δυσκολίας θα είχαμε 150 υποψήφιους, και τώρα είμαστε 360-370, τόσο πείσμα και θέληση που έχουμε, εμείς εδώ σήμερα κερδίσαμε πάρα πολλά”.

Ο κ. Κολιάδης χαρακτήρισε τις εκλογές μία γιορτή μακριά από τοξικότητες για την παράταξή του, που όπως είπε είναι μία ομάδα νέων ανθρώπων. Ο ίδιος είπε ακόμη πως η αποψινή δεν ήταν μια τυπική προεκλογική ομιλία και μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι δεν αναφέρθηκε σε προγραμματικές θέσεις, σχέδια και προτάσεις - όπως είπε το πρόγραμμα της παράταξης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της- και προτίμησε να μιλήσει για τις αξίες και τα πιστεύω που διακατέχουν την παράταξη.

"Δεν θέλουμε να γίνουμε ούτε διαχειριστές, ούτε δυνάστες του προσωπικού το δήμου", είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι τους έζησε και εξήρε το έργο που προσφέρουν. Είπε ακόμα ότι στόχος τους είναι να κάνουν πολιτική με εντιμότητα και διαφάνεια που θα κάνει τον δήμο μας καθημερινά πιο πλούσιο και πιο δυνατό. Ειδική αναφορά έκανε επίσης στις ευάλωτες ομάδες πολιτών που υπάρχουν στη Ρόδο το 2023 τονίζοντας ότι πρόκειται για πολλές οικογένειες. Το ζητούμενο, είπε ακόμη, δεν είναι να κάνουμε τους καλούς managers, και στη συνέχεια εξύμνησε την προσφορά των εθελοντών στην πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε το νησί μας.

"Αποδείξαμε ότι έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να αυτορυθμιζόμαστε", ανέφερε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος προς τον κόσμο, είπε πως δεν τους ενώνει ό,τι ενώνει τους άλλους αλλά το ότι "εμείς βάζουμε στο κέντρο τον άνθρωπο".

Ο Κ. Κολιάδης δεν απέφυγε στην ομιλία του να αφήσει αιχμές, δίχως να δείχνει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ότι στην παράταξή του είναι άνθρωποι της κοινής λογικής η οποία είναι εχθρός κάθε σκοπιμότητας και μπορεί να εκθέσει τους αλαζόνες, τους πανούργους και τους "σατανικούς" ανθρώπους οι οποίοι τη φοβούνται.

Προς το τέλος της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί έφυγε, προφανώς, από τη σημερινή δημοτική αρχή. Και είπε αρχικά με νόημα: Όταν το πρόσωπο του τέρατος παύσει να σε τρομάζει τότε πρέπει να φοβάσαι γιατί του μοιάζεις. Και είπε κλείνοντας: "είναι αλήθεια ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να απαρνηθείς κάτι βολικό, ζεστό, ωραίο, τον μισθό, την εξουσία, το δήθεν και όλο αυτό να το αρνηθείς, να το αφήσεις [...] είναι επειδή υπήρχε έστω και ένα μικρό κομμάτι αντανακλαστικού ότι αυτό εδώ δεν οδηγεί πουθενά, ότι αυτό εξυπηρετεί μια καθημερινότητα ουτοπική, ψεύτικη".

Αμέσως μετά, έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου, και βέβαια ο κ. Κολιάδης κάλεσε πρώτο στη σκηνή τον κ. Βάιο Καλοπήτα επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τη Ρόδο” με τον οποίο συνέπραξαν, και απηύθυνε και εκείνος χαιρετισμό στον κόσμο. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Καλοπήτας είπε: “Βλέπω ότι είμαστε πολλοί, κι ότι είμαστε ενωμένοι. Και χαίρομαι βαθύτατα γι’ αυτό διότι μόνο έτσι, ενωμένοι αλλάζουμε τη Ρόδο, το νησί μας” και κατέληξε: “Την αλλαγή θα την υπηρετήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Όπως ενώσαμε όλοι εμείς δυνάμεις, αγωνίες, οράματα, μαζί με τον Αλέξανδρο”.

Σημειώνεται ότι παρόντες ήταν ο τέως περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο π. δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο π. βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νίκος Ζωίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Υψηλάντης, ο π. αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέργος Στάγκας και πολλοί άλλοι. Τον κ. Κολιάδη προλόγισε το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Φαίδρα Σπανού.


 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας