Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο Ρομά

Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο Ρομά

Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1935 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου οι δύο Ρομά που κατηγορούνται για την υπόθεση πυροβολισμών με καραμπίνες σε βάρος 18χρονου ομόφυλού τους.

Πρόκειται για έναν 50χρονο και τον 27χρονο γιο τους οι οποίοι απολογήθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Πολυξένη Χατζηγιάννη και Στέλιο Αλεξανδρή.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπήρξε διαφωνία μεταξύ της κ. Εισαγγελέως η οποία ζήτησε την προφυλάκιση των δυο αντρών και της κ. Ανακρίτριας που ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τη διαφωνία αυτή «έλυσε» με βούλευμά του χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο και αποφάσισε ο 50χρονος και 27χρονος γιος του να αφεθούν ελεύθεροι με τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ έκαστος. Στην ίδια υπόθεση ως γνωστόν κατηγορούνται και τρεις ομόφυλοί τους ηλικίας 27, 30, και 21 ετών αντίστοιχα.

Οι τρεις Ρομά έχουν κι αυτοί αφεθεί ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ έκαστος.

Σημειώνεται πως οι 5 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται για τα εξής αδικήματα που ασκήθηκαν σε βάρος τους: απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού, παράνομη οπλοφορία, και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 5 εμπλεκόμενοι Ρομά αρνούνται ότι έχουν την όποια σχέση με την υπόθεση, και τα όσα τους καταλογίζονται ενώ τονίζουν ότι ουδέποτε πυροβόλησαν εναντίον του 18χρονου ομόφυλού τους.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών και ο 18χρονος φέρεται να προέβη σε δήλωση με την οποία ουσιαστικά αναιρεί την αρχική καταγγελία που είχε κάνει, καθώς φέρεται να ισχυρίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι Ρομά δεν άνοιξαν πυρ εναντίον του αλλά την πράξη αυτή, την έκαναν μεταξύ τους μέλη της οικογένειάς τους για να τους ενοχοποιήσουν, καθώς ο 46χρονος πατέρας του βρισκόταν ήδη στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους πέντε Ρομά, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο 18χρονος Ρομά και προέβη σε καταγγελία σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι στις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι πέντε ομόφυλοί του μετέβησαν με αυτοκίνητο (τύπου αγροτικό) που οδηγούσε ο 30χρονος κατηγορούμενος και επέβαιναν στην καρότσα οι άλλοι τέσσερις στον καταυλισμό και στάθμευσαν περίπου είκοσι μέτρα από το παράπηγμα όπου μένει.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος είπε πως ο 50χρονος με τον 27χρονο γιο του κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και έβαλλαν εναντίον του με δύο καραμπίνες, τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντάς τον στα πόδια ελαφρά. Μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί που αναζήτησαν τους φερόμενους ως δράστες τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν τελικά στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 μεσημβρινές ώρες, έξω από τα επείγοντα του Νοσοκομείου της Ρόδου όπου είχε μεταβεί ο 18χρονος για τις πρώτες βοήθειες και τελικά εκτυλίχθηκε εκεί κι άλλο επεισόδιο μεταξύ των δύο οικογενειών Ρομά.

Πάντως και οι πέντε συλληφθέντες εξεταζόμενοι προανακριτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν ότι την ώρα που φέρονται να συμμετείχαν στο περιστατικό σε βάρος του 18χρονου στο Καρακόνερο, εκείνοι βρίσκονταν σε σούπερ μάρκετ και ψώνιζαν.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών