Συνεχίζονται οι ενημερώσεις των πληγέντων από την πυρκαγιά

Συνεχίζονται οι ενημερώσεις  των πληγέντων από την πυρκαγιά

Συνεχίζονται οι ενημερώσεις των πληγέντων από την πυρκαγιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1529 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι ενημερώσεις των πληγέντων παραγωγών του νησιού μας από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση και ενημέρωση με Ελαιοπαραγωγούς, Κτηνοτρόφους και Μελισσοκόμους στο πλαίσιο τεσσάρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που υλοποιούνται με επιτυχία τις τελευταίες ημέρες.

Πέρα όμως από τις δράσεις υποστήριξης των πυρόπληκτων Μελισσοκόμων, Κτηνοτρόφων και Ελαιοκαλλιεργητών, ο ΕΛΓΟ – Δήμητρα θα υλοποιήσει δράσεις που αφορούν θέματα στα οποία θα υπάρξει άμεση συνεργασία του με την περιφέρεια και αφορούν:

• Στην αξιολόγηση της γονιμότητας των εδαφών που επλήγησαν από την πυρκαγιά και επικινδυνότητας της εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων στις καμένες περιοχές.

• Στην παροχή τεχνικής βοήθειας – συνεργασία για την υποβολή αιτήματος για τροποποίηση των προδιαγραφών του φακέλου του ελαιόλαδου Ρόδος Π.Γ.Ε.

• Στην εφαρμογή μέτρων για την αναγέννηση των δασικών εκτάσεων.

• Στη συμβουλευτική των ερευνητών του ΕΛΓΟ- Δήμητρα για τη φύτευση νέων ποικιλιών ελαιόδεντρων και η διερεύνηση δυνατότητας εισαγωγής νέων, περισσότερο προσοδοφόρων, καλλιεργειών στο Ν. Αιγαίο (π.χ. υποτροπικά φυτά).

• Στην αναβίωση-ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών της Ρόδου (π.χ. κλημεντίνη Ρόδου, κίτρο φυματιώδες Ρόδου και δίφορο λεμόνι Ρόδου, το οποίο είναι και εγγεγραμμένο στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών Φυτικών Ειδών).

• Στις ενέργειες για τη διάσωση της βιοποικιλότητας των δενδροκομικών ειδών του νησιού, διατήρηση και αξιοποίηση της συλλογής εσπεριδοειδών του Δενδροκομικού Σταθμού Ρόδου.

• Στη συνεργασία στις καταρτίσεις τόσο των νέων αγροτών κυρίως στα μικρά και απομονωμένα νησιά, όσο και όλων των ενδιαφερομένων για οικοτεχνία και κηπευτικές καλλιέργειες.

• Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο Νότιο Αιγαίο είτε με κοινές δράσεις, είτε για σκοπούς της περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη