Συνεχίζονται οι δράσεις του Συλλόγου «Ζώα του Δάσους»

Συνεχίζονται οι δράσεις του Συλλόγου «Ζώα του Δάσους»

Συνεχίζονται οι δράσεις του Συλλόγου «Ζώα του Δάσους»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1254 ΦΟΡΕΣ

Η ανάγκη για φροντίδα των ζώων και καθαρισμό του δάσους από τα άπειρα σκουπίδια δεν σταματά με την προσπάθεια εθελοντών του Συλλόγου Φιλοζωικής «Ζώα του Δάσους» στη Ρόδο να συνεχίζεται έχοντας στο πλάι του πολλούς συμμάχους.

Ο Σύλλογος «Ζώα του Δάσους» σε σχετική του ανακοίνωση αναφορικά με τις δράσεις του στην πληγείσα από την πυρκαγιά του Ιουλίου, Ρόδο, αναφέρει τα εξής:
«Μετά από σχεδόν 52 ολόκληρες ημέρες σκληρής προσπάθειας, με περισσότερους από 80 εθελοντές του Συλλόγου Φιλοζωικής να συμμετέχουν κάθε βδομάδα στις οργανωμένες επισκέψεις στο δάσος, έχουν καταφέρει να προσφέρουν τροφή και νερό σε όλα τα ελάφια που κατάφεραν να επιβιώσουν.

Με σύνθημα «πότε πολλοί πότε λίγοι», πλήθος εθελοντών συγκεντρώθηκε για ακόμα μία φορά το Σάββατο 16/9 στο καμένο δάσος για να αφήσουν τροφή και νερό για τα άγρια ζώα αλλά και για να μαζέψουν σκουπίδια.

Μικροί και μεγάλοι εθελοντές «σήκωσαν τα μανίκια»
Στην παρέα του Συλλόγου Φιλοζωικής, εκτός από τους ενήλικες Μανώλη Τρούλη, Ταζ Μαλίν, Ουλρίκα Γουάλγκρεν, Βασιλική Τραντά, Σταυρούλα Τσιχλή και Στέλλα-Μαρίνα Κακαρούνα, συμμετείχαν και δύο πιτσιρίκια, ο Χρήστος και η Θαλασσινή. Τα δύο παιδάκια που αμέσως έβαλαν τα γάντια τους και έπιασαν δουλειά και πότε μετέφεραν χόρτο, πότε νερό και ποτέ μάζευαν σκουπίδια αδιαμαρτύρητα!

«Το χαμόγελό τους μέσα στο καμένο δάσος μας γέμιζε αισιοδοξία! Η προσφορά τους τεράστια τόσο στη δράση μας όσο και στο περιβάλλον. Σε ευχαριστούμε μαμά Μαρίνα για αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία να έρθεις με τα παιδάκια σου!», αναφέρουν.

Οι διοργανωτές των δράσεων ευχαριστούν από καρδιάς τον κτηνίατρο Παναγιώτη Μαργιέ που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους για βοήθεια και διέθεσε για ακόμα μία φορά το κλουβάκι του.

Τα ελάφια είναι εκεί και περιμένουν και σας καλούν να ενταχθείτε στην παρέα τους μαζί με τα παιδάκια σας.

Μεγάλη ανάγκη για τροφές
Οι ανάγκες για τροφή είναι μεγάλες και σύμφωνα με τον Σύλλογο Φιλοζωικής «Ζώα του Δάσους», ο δήμος και η περιφέρεια δεν ασχολούνται με τα ζώα, και ζητούν τη βοήθεια του κόσμου ώστε να μην ξεχαστεί η σίτιση και η προστασία των ζώων.

Οι προσπάθειες να κρατούν τα ζώα σε ασφαλές μέρος είναι επιτακτική ανάγκη για τους εθελοντές αφού η κυνηγετική περίοδος στη Ρόδο ξεκίνησε. «Τι και αν εμείς αντιδράμε; Οι κυνηγοί ακάθεκτοι!», τονίζουν.

Το κυνήγι απαγορεύτηκε στα καμένα και περιμετρικά ωστόσο το κυνήγι επιτρέπεται σε δασικές περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. «Η κοινή λογική μας λέει πως τα ζώα εκεί έχουν βρει καταφύγιο και ασφάλεια! Ζούμε το θέατρο του παραλόγου!», υπογραμμίζουν και αναφέρουν ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να γίνουν η φωνή αυτών των ζώων που τώρα μας χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τώρα που καταστράφηκε το σπίτι τους.

Νέο κάλεσμα εθελοντών την Κυριακή 24/9
Αύριο, ημέρα Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, η ομάδα συγκεντρώνεται ακόμα μία φορά για καλό σκοπό: Τη σίτιση των ελαφιών, τον καθαρισμό του δάσους και χρειάζονται:
• Εθελοντές
• 5-6 αγροτικά αυτοκίνητα
• Μπιτόνια-κουβάδες
• Μαύρες σακούλες και γάντια για να καθαρίσουμε το δάσος
• Θα δημιουργηθούν ομάδες των 5-7 ατόμων ανά περιοχή.
• Τροφή θα σας παρέχει ο Σύλλογος για τη σίτιση των ζώων.

«Τα ζώα έχουν φωνή, τη δίκη μας»
Οι φυσικές καταστροφές πάντα έχουν ως πρώτα τους θύματα τα ζώα. Ο Σύλλογος Φιλοζωικής φιλοξενεί πυρόπληκτα σκυλάκια! Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο.

«Τα ζώα έχουν φωνή, τη δίκη μας, και πλέον έχει αρχίσει να ακούγεται όλο και πιο ηχηρά. Γίνεται μέλος της παρέα μας!»

(Πηγή: pet.in.gr)

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο