Σε κάθειρξη καταδικάστηκαν για κλοπές Έλληνας και Αλβανός

Σε κάθειρξη καταδικάστηκαν για κλοπές Έλληνας και Αλβανός

Σε κάθειρξη καταδικάστηκαν για κλοπές Έλληνας και Αλβανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2413 ΦΟΡΕΣ

«Βαριές» ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 32χρονος Έλληνα και 31χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνται ότι έμπαιναν σε σπίτια της περιοχής μας από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και παράθυρα, και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που έβρισκαν.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για τρία αδικήματα:
• Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
• Παράνομη οπλοφορία.
• Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Και γι’ αυτά κρίθηκαν ένοχοι στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 (μετά από διακοπή από τις 18 το ίδιου μήνα του δικαστηρίου) και επιβλήθηκε στον 32χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 5 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 3.900 ευρώ και στον 31χρονο αλλοδαπό ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ (360 ημερήσιες μονάδες προς 10 ευρώ την ημέρα).
Οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συνολικά οχτώ περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) που φέρονται να διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2022 οπότε και έγινε η σύλληψή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Μάλιστα στην κατοχή τους είχαν βρεθεί εκτός από ορισμένα κλοπιμαία και ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή αλλά και ένας σουγιάς!

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας για απόπειρα κλοπής, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς ο 32χρονος ημεδαπός δράστης και έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2022 μαζί με τον 31χρονο αλλοδαπό συνεργό του διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία οκτώ κλοπές, (5 τετελεσμένες και 3 απόπειρες) εισερχόμενοι από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες-παράθυρα σε ισάριθμες κατοικίες, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και αντικείμενα.

Στην κατοχή του 32χρονου Έλληνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• 98 φαρμακευτικά-ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή,
• 50 ευρώ,
• Σουγιάς με λάμα 7 εκατοστά,
• 2 κινητά τηλέφωνα,
Τα προϊόντα κλοπών, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ακολούθησε και η σύλληψη του 31χρονου Αλβανού και ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και για τους δύο εμπλεκόμενους για διάπραξη κλοπών, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλου, με την οποία παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών