Στις 12 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου της Historica

Στις 12 Οκτωβρίου τα εγκαίνια  της έκθεσης ποδηλάτου της Historica

Στις 12 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου της Historica

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1441 ΦΟΡΕΣ

Ξεχωριστή σημασία θα έχει και φέτος η έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο», στο πλαίσιο της 5ης Historica και θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο στη Ρόδο να μάθει περισσότερα για τις μετακινήσεις και την ιστορία του νησιού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης αυτής είναι προγραμματισμένα για τις 12 Οκτωβρίου και η ενημερωτική ανακοίνωση από τους διοργανωτές η παρακάτω:


«Ένα από τα πλέον σημαντικά… διαδραστικά «κεφάλαια» στην 5η Historica είναι η έκθεση ποδηλάτου, που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, στη νέα πτέρυγα, στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο, από 12 έως 19 Οκτωβρίου.

Εκεί θα «ξυπνήσουν» οι αναμνήσεις και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα μίας άλλης εποχής.

Η ποδηλασία στη Ρόδο έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση και ξεκινάει με την παραμονή στο νησί των Ιταλών (1912-1948).

Η χρήση του ποδηλάτου δεν περιορίστηκε στις μεταφορές αλλά εξελίχθηκε σ’ ένα πολύ λαοφιλές άθλημα τόσο στον δρόμο όσο και στη μοναδική πίστα στην Ελλάδα.

Από τότε μέχρι και σήμερα στη Ρόδο έχουν διεξαχθεί και διεξάγονται τοπικοί, εθνικοί και διεθνείς αγώνες ποδηλασίας. Μάλιστα, μία από τις θεματικές ενότητες της Historica για το 2023 αφορά και το ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου που οι Ιταλοί ονόμαζαν “Arena del’ Sole” και ήταν γνωστό σ’ όλο τον κόσμο.


Έτσι, νέα και παλαιότερα εκθέματα από εκείνη την εποχή, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, στην έκθεση της Historica που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 18 Οκτωβρίου 2023 στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρον. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τα μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας εκείνης της εποχής, ποδήλατα και τα αξεσουάρ τους από παλαιότερες δεκαετίες.

 


Σας περιμένουμε για να θυμηθούμε και να θαυμάσουμε αυτά τα μοναδικά εκθέματα, τα οποία θα μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, σε μία όμορφη, ρομαντική και αυθεντική εποχή.


*Τα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου στο Μουσείο Νεοελληνικής τέχνης θα γίνουν στις 12 Οκτωβρίου σε ώρα που θα ανακοινωθεί».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”