Σωτήρης Βαγιανός: Θα είμαι στη διάθεση της Ρόδου όπου και όποτε με χρειαστεί

Σωτήρης Βαγιανός: Θα είμαι στη διάθεση της Ρόδου όπου και όποτε με χρειαστεί

Σωτήρης Βαγιανός: Θα είμαι στη διάθεση της Ρόδου όπου και όποτε με χρειαστεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6776 ΦΟΡΕΣ

Ο κ. Σωτήρης Βαγιανός είναι πολύ γνωστός στην κοινωνία της Ρόδου, τόσο από την ενασχόλησή του με τη μουσική και το τραγούδι όσο και από τις επιχειρήσεις του στον τομέα της εστίασης.

Σ’ αυτές τις εκλογές αποφάσισε να δοκιμαστεί στον στίβο της πολιτικής και να διεκδικήσει την ψήφο μας, με την παράταξη «ΕΝ.Α.-Ενωμένοι Αλλάζουμε» του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, θέλοντας να συμβάλει κι εκείνος για να γίνει το όνειρό του για το νησί πραγματικότητα.

Η συνέντευξη του κ. Βαγιανού στη «Ροδιακή»:

Σας γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια ως άνθρωπο της τέχνης. Σήμερα ποιος είναι ο Σωτήρης Βαγιανός;
Είμαι ο Σωτήρης Βαγιανός του Μιχαήλ και είμαι 43 ετών. Με την γυναίκα μου, Κεφάλα Μαρία, είμαστε γονείς τριών αγγέλων.

Δεν είμαι πολιτικός, είμαι επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού, μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής. Είμαι φοιτητής στο τέταρτο έτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου του τμήματος της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Η ενασχόλησή μου με τις επιχειρήσεις και το ρίσκο που τις περιβάλλει, μου έδειξε τη δύναμη που χρειάζεται, όταν δεν επιτυγχάνεται η προσδοκία σου, να συνεχίζεις με πάθος και όταν πέφτεις να σηκώνεσαι γρήγορα.


Επίσης, μου δημιούργησε την ανάγκη να μάθω να ακολουθώ τις εξελίξεις και όχι να τις κυνηγώ, με αποτέλεσμα να είμαι διπλωματούχος των Social media Marketing εδώ και 2,5 χρόνια.

Προέρχεστε από τον χώρο των επιχειρήσεων, με τον οποίο ασχολείστε επιτυχημένα εδώ και αρκετά χρόνια. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε πιο ενεργά με τα κοινά και δη με τον δήμο της Ρόδου;
Η απόφασή μου για την ενασχόληση με τα κοινά προέκυψε όταν ένιωσα πως το μέλλον των παιδιών μου βρίσκεται σε κίνδυνο. Ένιωσα την ανάγκη για την αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης του νησιού, καθώς αντιλήφθηκα πως οι περίπου 60 άνθρωποι που επιλέγουν να πολιτεύονται με διαφορετικό αρχηγό τα τελευταία 13 χρόνια και διοικούν το νησί, απέκτησαν την ταυτότητα των επαγγελματιών πολιτικών και θεωρώ πως έχασαν την όρεξή τους για τον σκοπό που υπηρετεί κάποιος που επιλέγει να πολιτευτεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη στασιμότητα στον τρόπο της διοίκησης του νησιού αλλά και σε όλο το φάσμα της προσφοράς στα κοινά η οποία νιώθω πως από «προσφορά έγινε ζήτηση»... Με άλλα λόγια, οι πολιτικοί δεν προσφέρουν αλλά ζητούν αντάλλαγμα την ψήφο μας, σε κάθε προσφορά τους, έχοντας ξεχάσει ποια είναι η υποχρέωσή τους.

Γιατί επιλέξατε να συμπορευτείτε με τον Αλέξανδρο Κολιάδη;
Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Αλέξανδρο Κολιάδη και να εντοπίσω σε αυτόν κοινούς τόπους. Είδα, έναν άνθρωπο γεμάτο αγάπη και όνειρα γι’ αυτόν τον τόπο.
Είδα αξίες και ικανότητες οι οποίες λείπουν από την πολιτική ζωή της Ρόδου.

Συμφωνήσαμε να πορευτούμε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα ξέροντας πως θα έρθουμε αντιμέτωποι με έναν διοικητικό «Γολγοθά» αλλά και μία τοξική προεκλογική περίοδο την οποία ζούμε ίσως στον μεγαλύτερο βαθμό όλων των εποχών, καθώς η σύσταση του συνδυασμού μας δεν αποτελείται από πολιτικά πρόσωπα, ώστε να μπορούν να μας «χτυπούν» για το διοικητικό μας παρελθόν, με αποτέλεσμα να γινόμαστε αποδέκτες ύβρεων και τακτικών που προσβάλουν την ανθρώπινη προσωπικότητα ακόμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα κάποιες φορές.

Γιατί να σας εμπιστευτούν με την ψήφο τους οι δημότες; Αν είχατε απέναντί σας έναν εν δυνάμει ψηφοφόρο σας, τι θα του λέγατε;
Οι δημότες της Ρόδου γνωρίζουν τι αξίζει το νησί, πώς πρέπει να είναι η καθημερινότητά τους, πόσο καθαρή πρέπει να είναι η πόλη ή το χωριό τους, πώς πρέπει να είναι οι υποδομές μας, πώς πρέπει να είναι το πεζοδρόμιο, το σχολείο, οι γειτονιές μας, η προσβασιμότητα στους χώρους, οι παραλίες μας, η ασφάλεια και η πολιτική του προστασία και κυρίως η οικονομική του ευημερία...

Αν είχα λοιπόν έναν ψηφοφόρο απέναντί μου, θα του ζητούσα να δει καθαρά και να επιλέξει ανάμεσα στο νέο ή σε αυτούς τους πολιτικούς που απέτυχαν τα τελευταία χρόνια να φέρουν εις πέρας την εντολή που έλαβαν από τον Ροδιακό λαό.

Οι δημότες πρέπει να εμπιστευτούν τους εαυτούς τους και να κάνουν το γενναίο βήμα κλείνοντας την πόρτα στο χθες.

Ποιο είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στη Ρόδο σήμερα;
Με ενοχλεί πως το νησί έχει παραδοθεί σε πολιτικές σκοπιμότητες, σε μικροπολιτική και σε εξυπηρέτηση συμφερόντων που καταστρατηγούν θεμελιώδη Συνταγματικά δικαιώματα και εκτίθεται σε κινδύνους, που μπορεί να το οδηγήσουν σε μονοπάτια που δεν θα έχουν επιστροφή. Παραδώσαμε τα κλειδιά του νησιού σε ανθρώπους που τα έχασαν.

Ποιες υποδομές στο νησί πιστεύετε ότι χρειάζονται επειγόντως αναβάθμιση;
Θεωρώ πως πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών κάνοντας αρχικά τα αυτονόητα όπως καθαριότητα, λακκούβες και αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν δέχομαι στη Ρόδο του 2023 να μιλάμε ακόμα για σκουπίδια και λακκούβες. Από ‘κει και μετά, θεωρώ σημαντική την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στις κοινότητές μας.

Οι τουριστικές υποδομές, οι κτηριακές εγκαταστάσεις της Υγείας, της Παιδείας, οι υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ, το κυκλοφοριακό και η αποσυμφόρηση του κέντρου, καθώς και οι λιμενικές εγκαταστάσεις αποτελούν σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν τομές. Όλα αυτά βέβαια αφού δώσουμε άμεση προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών αλλά και του περιβάλλοντος, καθώς ο κίνδυνος που παραμονεύει εξαιτίας της αδράνειας ως προς τα μέτρα προστασίας των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, θεωρώ πως θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με τις βροχές.

Ορατός είναι και ο κίνδυνος της έλλειψης πόσιμου νερού τον χειμώνα αυτό, αφού δεν θα μπορεί να γίνει διύλιση του νερού, αν οι στάχτες καταλήξουν στα φράγματά μας.

Εφόσον οι Ροδίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους και επιλέξουν την παράταξή σας ως την επόμενη δημοτική αρχή, με ποιον τομέα του δήμου θα θέλατε περισσότερο να ασχοληθείτε και γιατί;
Ήμουν ο πρώτος που ανακοίνωσα στον επόμενο δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη, πως θα σταθώ δίπλα του σ’ αυτή τη «μάχη». Θα παραμείνω δίπλα του ως στρατιώτης και θα περιμένω την όποια απόφασή του για το πότε αλλά και για τον τομέα που θα ήθελε να με αξιοποιήσει. Γνωρίζω από διοίκηση, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και marketing καθώς εκεί είναι ο τομέας των σπουδών μου και της ιδιότητάς μου.

Eπίσης, είμαι γνώστης του τεχνικού τομέα αλλά και του πολιτισμού, είμαι λάτρης της δημιουργίας και της άμεσης επέμβασης. Είμαι στη διάθεση του κ. Κολιάδη και της Ρόδου, όποτε και όπου με χρειαστούν.

Πώς οραματίζεστε την επόμενη ημέρα για τη Ρόδο; Τι πρέπει να αλλάξει στο νησί μας ώστε να προσφέρει στους κατοίκους του την ποιότητα ζωής που μπορεί αλλά κι έναν τουριστικό προορισμό που να δικαιώνει τη φήμη του;
Πρέπει ν’ αλλάξουμε νοοτροπία. Ονειρεύομαι ένα νησί με τους πολίτες να έχουν υψηλές προσδοκίες από τη διοίκηση και από τους ανθρώπους που επιλέγουν, ώστε ο πήχης να είναι πάντα υψηλός. Θέλω την επιστροφή του πολιτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, με την ελευθερία της έκφρασης και της σκέψης να μην επηρεάζεται από πολιτικές μιας άλλης εποχής.

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής