Μιχάλης Λοΐζος: Το Καστελλόριζο στις 8 Οκτωβρίου πρέπει να γυρίσει σελίδα...

Μιχάλης Λοΐζος: Το Καστελλόριζο στις 8 Οκτωβρίου  πρέπει να γυρίσει σελίδα...

Μιχάλης Λοΐζος: Το Καστελλόριζο στις 8 Οκτωβρίου πρέπει να γυρίσει σελίδα...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2015 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o Μιχάλης Λοΐζος

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Παράταξη «ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μία νέα παράταξη η «ΜΕΓΙΣΤΗ- ΑΝΑΝΕΩΣΗ» θα διεκδικήσει τη ψήφο των κατοίκων του νησιού, με στόχο να δώσει μία νέα προοπτική μέσα από τις προτάσεις και το όραμά της.

Πιστεύοντας στη συνεχή διεκδίκηση και πίεση σε κάθε τομέα της ζωής των κατοίκων αποσκοπεί στο να αποκτήσει το ακριτικό Καστελλόριζο, παρουσία και φωνή σε καθημερινή βάση.

Το Καστελλόριζο πρέπει να στοχεύσει στην εξωστρέφεια, φέρνοντας κοντά του διεθνείς προσωπικότητες και διοργανώνοντας εκδηλώσεις κύρους κάθε είδους. Η αρκετά ικανοποιητική συγκοινωνιακή του σύνδεση με τη Ρόδο δίνει μεγάλες ευκαιρίες στο νησί τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτεί για να επιτύχει μία βιώσιμη αειφόρο τουριστική ανάπτυξη με την παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Το νησί έχει τεράστιες δυνατότητες, μπορεί να αναπτύξει τον θεματικό τουρισμό (καταδύσεις, αναρρίχηση, πεζοπορία) και γιατί όχι να γίνει και ένας προορισμός για την τέλεση πολιτικών γάμων.

Διαθέτει μοναδική ομορφιά, φιλόξενους κατοίκους και μπορεί να προτρέψει τους μελλόνυμφους να κάνουν τον γάμο τους στο νησί τηρώντας ακόμα και τα τοπικά ήθη και έθιμα. Ίσως είναι και η στιγμή να ζητήσει τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος αεροδρομίου για την ακόμα καλύτερη ανάπτυξη του νησιού και την ευημερία των κατοίκων, καθώς το ενδιαφέρον είναι έντονο και κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην πρόοδο του τόπου.

Επίσης ήρθε η ώρα το νησί με τη συνένωση των δυνάμεων όλων των τοπικών φορέων αλλά και των κατοίκων να διεκδικήσει τη δημιουργία αθλητικού κέντρου για την προετοιμασία και προπόνηση ομάδων ειδικά σε περιόδους του χρόνου που ο τουρισμός σταματά.

Μία τέτοια υποδομή θα συμβάλει στη δημιουργική ενασχόληση των νέων και γενικά των παιδιών του νησιού με τον αθλητισμό ενώ και ο δήμος μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο καταθέτοντας αιτήματα για τη διοργάνωση συμβολικών πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων που σήμερα λείπουν από το νησί και θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τις δράσεις που φιλοξενούνται.

Η Υγεία είναι ο τομέας που πρέπει να δώσουμε βάρος με στόχο την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού αλλά και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Οι διεκδικήσεις και οι πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι συνεχείς και στοχευμένες.

Αλλά και η Παιδεία, πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχη στόχευση της δημοτικής αρχής, ώστε με τις δυνάμεις της αλλά και τις προσπάθειές της να συμβάλει από την πλευρά της στην βελτίωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Η καθημερινότητα στο νησί πρέπει να έχει μία καλύτερη εικόνα, να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών, και η μέριμνα για το περιβάλλον να είναι συνεχής και πολυδιάστατη, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων που θα βασίζονται σε επεμβάσεις οι οποίες θα σέβονται τα χαρακτηριστικά του νησιού και τη γραφικότητά του.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν στόχο και δέσμευση της παράταξής μας «ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ» η οποία με επικεφαλής τη Μαρία Κόκαλα κατέρχεται στις εκλογές την 8η Οκτωβρίου.

Με τη στήριξη όλων των φίλων και των κατοίκων του νησιού, με τη δική σας βοήθεια θα μπορέσει να τα υλοποιήσει, και εμείς που συμμετέχουμε σε αυτή την παράταξη και οι ρίζες μας βρίσκονται στο ακριτικό αυτό νησί, υποσχόμαστε ότι θα το υπηρετήσουμε με αγάπη και ανιδιοτέλεια. Το Καστελλόριζο πρέπει να γυρίσει σελίδα…

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου