Συνεδρίασε το Συντονιστικό για τα αντιπλημμυρικά έργα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό για τα αντιπλημμυρικά έργα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό για τα αντιπλημμυρικά έργα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 979 ΦΟΡΕΣ

Συνεδρίασε προχτές με τηλεδιάσκεψη και υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση ασχολήθηκαν με τον συντονισμό και τη συνεργασία των φορέων στην εκτέλεση των έργων που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρών και φαινομένων χιονοπτώσεων - παγετού στην Π.Ε Δωδεκανήσου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό το βάρος των καταστροφών που προκάλεσε στο νησί μας η μεγάλη φωτιά του Ιουλίου, καθώς καταβάλλεται προσπάθεια να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι απαραίτητες παρεμβάσεις και τα έργα που θα αποτρέψουν πλημμυρικά φαινόμενα στις καμένες περιοχές όπου βρίσκονται οικισμοί.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Ευστρατίου, αν και η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ζήτησε τη συνεδρίαση του Οργάνου ώστε εγκαίρως να γίνει η προετοιμασία όλων των περιοχών ενόψει του χειμώνα, καθώς εδώ και μέρες οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει με έντονες βροχές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να γίνουν στο νησί μετά τη μεγάλη φωτιά του Ιουλίου, κι έγινε γνωστό ότι έχουν δημοπρατηθεί κάποια από αυτά με ενέργειες της περιφέρειας. στο εσωτερικό του νησιού το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών θα πρέπει να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που αφορούν κατασκευές με κορμοδέματα (μέσα στον Δεκέμβριο) καθώς και εργασίες καθαρισμού από την περιφέρεια στα σημεία που βρίσκονται κοντά στον δρόμο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα έγινε γνωστό ότι η περιφέρεια στέλνει σε όλους τους δήμους έγραφα που αφορούν τους καθαρισμούς σε φρεάτια και δρόμους αλλά και σημεία όπου συσσωρεύεται το νερό προκειμένου να πάρουν τα ανάλογα μέτρα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου από το 2018 η περιφέρεια ανέλαβε την αρμοδιότητα καθαρισμού των ρεμάτων και στο πλαίσιο αυτό διενεργεί καθαρισμούς σε πολλές περιοχές. Ειδικά στις καμένες περιοχές έχουν αναπτυχθεί αναχώματα και μάλιστα λόγω των καταστάσεων υψώθηκαν ακόμα περισσότερο, ώστε να προστατευτούν οι οικισμοί και ειδικά της Μαλώνας του Γενναδίου και του Ασκληπειού.

Αναφορικά με τα σχέδια μεταφοράς των πολιτών και συγκέντρωσής τους σε συγκεκριμένα σημεία σε περίπτωση φωτιάς ή πλημμύρας σημειώνεται ότι είναι αρμοδιότητα των δήμων που ορίζουν τα σημεία συγκέντρωσης, κατέληξε ο κ. Ευστρατίου, ο οποίος έκανε γνωστό ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να οργανωθεί άσκηση με όλες τις εθελοντικές ομάδες, καθώς επίσης και ότι υπάρχουν και νέες ομάδες που πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να ενταχθούν στο ειδικό μητρώο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας