Σε κάθε φυσική καταστροφή, οι Lions κοντά στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη

Σε κάθε φυσική καταστροφή, οι Lions κοντά στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη

Σε κάθε φυσική καταστροφή, οι Lions κοντά στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2159 ΦΟΡΕΣ

Η Λέσχη Lions Ρόδος καθώς και η Λέσχη Lions ΗΛΙΟΥΣΑ Ρόδου εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τη φυσική καταστροφή που υπέστη το νησί της Ρόδου και της πολύτιμης παροχής βοήθειας σε συνανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:
«Όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές σε οποιοδήποτε σημείο της γης, οι Lions με κινητοποίηση των Λεσχών της περιοχής, είναι οι πρώτοι που προσφέρουν βοήθεια. Με μία επιχορήγηση 10.000 δολαρίων Αμερικής, που εγκρίνεται μετά από αίτηση του/της Κυβερνήτη των Lions της περιοχής, καλύπτονται επισιτιστικές και άλλες τρέχουσες ανάγκες.

Η εκταμίευση γίνεται σε πολύ σύντομο χρόνο. Αυτή η επιδότηση, αποσκοπεί στην κάλυψη επειγουσών αναγκών. Σε δεύτερο χρόνο, μπορούν να υποβληθούν αιτήματα τεκμηριωμένα για να καλύψουν μεγαλύτερες κοινωνικές ανάγκες και με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Κυβερνήτης των Lions Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, Μαρία Πολίτου, σε συνεργασία με τις Λέσχες της Ρόδου (Λέσχη Lions ΡΟΔΟΥ και Λέσχη Lions ΗΛΙΟΥΣΑ ΡΟΔΟΥ) καθώς και με τις Λέσχες της Αττικής, αμέσως με την εκδήλωση των πυρκαγιών στην Αττική και τη Ρόδο, ζήτησε την ενεργοποίηση του Ταμείου του Ιδρύματος των Διεθνών Lions για τις φυσικές καταστροφές, το οποίο και ενέκρινε και απέστειλε το ποσό των 10.000 δολαρίων.

Οι Λέσχες της Ρόδου κλήθηκαν να διαχειριστούν το ποσό των 5.000 δολαρίων, το οποίο αντιστοιχεί σε 4.500 ευρώ. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και αξιολογώντας τις ανάγκες που υπάρχουν, παρέδωσαν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο Κοινωνικό παντοπωλείο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, παρουσία και της Κυβερνήτη Μαρίας Πολίτου, τρόφιμα μακράς διάρκειας. Για το ποσό που απέμεινε ετοιμάζονται τροφοεπιταγές, οι οποίες θα μοιραστούν σε καταγεγραμμένες οικογένειες, που έχουν ανάγκη.

Για τη Λέσχη Lions Ρόδου, ο πρόεδρος Βασίλης Γιακουμάκης, για τη Λέσχη Lions ΗΛΙΟΥΣΑ Ρόδου η πρόεδρος Μαρία Μπαφίτη».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη