Γιώργος Κοζάς: Αποφάσισα ότι είναι η στιγμή να διεκδικήσω την ευθύνη που μου αναλογεί

Γιώργος Κοζάς: Αποφάσισα ότι είναι η στιγμή να διεκδικήσω την ευθύνη που μου αναλογεί

Γιώργος Κοζάς: Αποφάσισα ότι είναι η στιγμή να διεκδικήσω την ευθύνη που μου αναλογεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5790 ΦΟΡΕΣ

Υποψήφιος για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση με την παράταξη «ΈΝ.Α.- Ενωμένοι Αλλάζουμε, Μαζί για τη Ρόδο» και επικεφαλής τον Αλέξανδρο Κολιάδη, είναι ο συμπολίτης μας επιχειρηματίας κ. Γιώργος Κοζάς.

Ο ίδιος, ενεργός πολίτης τα τελευταία χρόνια, δίνει «το παρών» όποτε το νησί το χρειαστεί, ένας από τους χιλιάδες εθελοντές που βοήθησαν φέτος στη μεγάλη φωτιά που έκαψε το νησί μας. Μίλησε στη «Ροδιακή» για την επιλογή του να εμπλακεί με τα κοινά αλλά και γιατί τον ενέπνευσε ο Αλέξανδρος Κολιάδης έτσι ώστε να συμπαραταχθεί στο πλευρό του.

Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον Αλέξανδρο Κολιάδη; Τι σας εμπνέει σε αυτόν;
Τον Αλέξανδρο τον γνωρίζω προσωπικά. Συναντηθήκαμε πριν από 7 χρόνια περίπου, πολύ πριν ασχοληθεί με τα κοινά. Ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος με άποψη, ήθος και ορθό λόγο. Κάθε φορά που συναντιόμασταν υπήρχε πάντα πεδίο συζήτησης και ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα.

Συμβαίνει σε όλους μας να υπάρχουν άνθρωποι στον ευρύτερο κύκλο μας με τους οποίους υπάρχει μία πολύ καλή και εγκάρδια σχέση κι ας μην συναναστρεφόμαστε καθημερινά μαζί τους. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Αλέξανδρος. Η επιλογή μου, λοιπόν, εμπεριέχει απόλυτα τον ανθρώπινο παράγοντα.

Παρακολουθώντας αργότερα σιωπηρά τη διαδρομή του, είδα πόσα προσέφερε από θέση ευθύνης. Λειτουργούσε διαφορετικά κι έξω από στερεότυπα. Σεβόταν τους ανθρώπους γύρω του και του το ανταπέδιδαν με αγάπη. Θεωρώ πως αναμφισβήτητα έχει τη στόφα του ηγέτη! Άνθρωπος δίκαιος, ικανός, με όραμα και ενσυναίσθηση. Αν υπήρχε μία περίπτωση να ασχοληθώ με τα κοινά θα ακολουθούσα μόνο έναν τέτοιο άνθρωπο. Έτσι κι έγινε!

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;
Όταν καίγεται το σπίτι σου δεν θα βοηθήσεις να σωθεί;
Όλα σχεδόν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η πόλη μας είναι πιο αφιλόξενη από ποτέ, πιο βρώμικη από ποτέ και τα χωριά μας μοιάζουν παρατημένα. Πονάω να βλέπω τον τόπο μου σε αυτή την κατάσταση, ενώ γνωρίζω τις δυνατότητές του!
Στην παρούσα δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το στοιχείο της ομαδικότητας. Λείπει η διάθεση, η ζωντάνια, το όραμα! Στις φλέβες της πρέπει να κυλήσει νέο αίμα! Το πάθος, η όρεξη και η φρεσκάδα του βλέμματος είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για να πάει μία ομάδα ανθρώπων μπροστά. Αποφάσισα ότι είναι η στιγμή να διεκδικήσω την ευθύνη που μου αναλογεί. Και από κριτής να γίνω κρινόμενος.


Τι πιστεύετε, λοιπόν, ότι πρέπει να αλλάξει;
Πάντα προσπαθώ να βρίσκω την πραγματική φύση του προβλήματος. Πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι τα προβλήματά μας, μικρά ή μεγάλα, είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Αυτό τις περισσότερες φορές αποτελεί μια εσφαλμένη αντίληψη. Όλα οφείλονται σε μία πρωταρχική αιτία! Η αιτία λοιπόν όλων των προβλημάτων είναι η νοοτροπία!

Και για ν’ αλλάξει η νοοτροπία πρέπει να γίνει μία επανεκκίνηση. Να στοχαστούμε ξανά ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και πού πάμε! Πρέπει ν’ αφήσουμε πίσω όλα εκείνα που μας κρατάνε και δεν μας αφήνουν να εξελιχθούμε. Η νοοτροπία της μικρότητας, του προσωπικού συμφέροντος, του ρουσφετιού και των μικροπολιτικών συμφερόντων, αποτελούν τροχοπέδη στη μεγάλη εικόνα! Εμείς λοιπόν, οι άνθρωποι της παράταξης στην οποία ανήκω, κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στους οραματιστές που βλέπουν τη μεγάλη εικόνα!

Μεγαλώνω ένα παιδί και θέλω στο μέλλον να στέκεται περήφανος, γνωρίζοντας πως ήμουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας και συνετέλεσα σε μία αλλαγή που έκανε τη ζωή του καλύτερη.

Τι θα λέγατε σε κάποιον ή κάποια ψηφοφόρο που δεν σας γνωρίζει, προκειμένου να σας ψηφίσει;
Ειλικρινά δεν θα ήθελα να της/του πω τίποτα για να με ψηφίσει. Άλλωστε, δεν το κάνω ούτε στις προσωπικές μου επαφές με τον κόσμο. Θα ήθελα απλά να την/τον συμβουλεύσω να αφιερώσει λίγο χρόνο και να μάθει, όσο είναι δυνατόν, κάποιες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία. Να δει με ποιον ταυτίζεται, ποιον εμπιστεύεται και ποιος θα είναι δίπλα του την επόμενη ημέρα. Ποιος τελικά είναι ικανός κι έχει τη θέληση να βοηθήσει τον τόπο. Συγκεντρώνοντας αυτές τις πληροφορίες το μόνο που της/του προτείνω να κάνει είναι να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Οι νέοι άνθρωποι, πιστεύετε ασχολούνται με τα κοινά; Έχουν χρόνο και κυρίως τη θέληση να αγωνιστούν και να αλλάξουν ό,τι τους «πληγώνει» και μας «πληγώνει» σήμερα;
Το αφήγημα των άβουλων νέων είναι απλά ένας μύθος. Ένας μύθος που διατηρείται τεχνηέντως με μόνο σκοπό να διατηρηθεί ζωντανό το παλιό.
Δεν είμαστε η γενιά του κινητού και του τάμπλετ. Είμαστε η γενιά που τρέξαμε στις φωτιές πρώτοι και αφήσαμε όλον τον κόσμο έκπληκτο!

Οι νέοι έχουν άποψη και μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα, γιατί αποτελούν μία γενιά που απλά σκέφτεται με έναν πιο δομημένο και πιο στρατηγικό τρόπο. Έχοντας βιώσει τα αποτελέσματα της χρόνιας ρουσφετολογίας και μικροπολιτικής, με εξυπηρετήσεις και μικροσυμφέροντα που μαστίζουν την πολιτική ζωή του τόπου, διεκδικούμε σήμερα την ΑΛΛΑΓΗ. Διεκδικούμε (δυστυχώς) το αυτονόητο!

Έχουμε χρόνο, έχουμε διάθεση, έχουμε ικανότητες και θέλουμε ν’ αλλάξουμε ό,τι μας πληγώνει. Το μόνο που μας έλειπε ήταν το έναυσμα. Αυτό το έναυσμα τώρα υπάρχει κι έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Αλέξανδρος Κολιάδης!

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κοζά
Γεννήθηκα το 1986 και μεγάλωσα στη Ρόδο. Οι γονείς μου είναι η Αντωνία Μουλιάτη και ο Γιάννης Κοζάς.
Το 2021 παντρεύτηκα τη Δήμητρα Φωταρά και πρόσφατα αποκτήσαμε τον γιο μας τον Γιάννη.

Σπούδασα Χρηματοοικονομικά και Ασφαλιστικά στην Κρήτη, αλλά τελικά με κέρδισε ο τομέας των γραφικών τεχνών και των εκτυπώσεων.

Έχω μάθει να κάνω ό,τι αγαπώ και να το κάνω με πάθος.
Το 2013 ξεκίνησα την πρώτη μου επιχείρηση συνεταιρικά με έναν φίλο. Ένα μικρό γραφείο γραφικών τεχνών και Web Design. Έμαθα πολλά κι έγινα πιο ώριμος, ωστόσο μέσα στη δύσκολη εποχή της κρίσης η σκληρή δουλειά δεν απέδωσε καρπούς κι έτσι βάλαμε τέλος το 2016.

Από το 2016 κι έπειτα πειραματίστηκα με διάφορα αντικείμενα και έκανα πολλές συνεργασίες. Αυτή η διαδρομή ήταν το μεγαλύτερο σχολείο της ζωής μου.
Το 2021 άνοιξα τη δική μου επιχείρηση έχοντας εφόδια τη μεγάλη εμπειρία που απέκτησα, αλλά και το πάθος μου να κάνω αυτό που αγαπώ. Το Kozas Print & Graphics είναι ένα ολοκληρωμένο studio γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων και συνεχίζει με ανοδική πορεία μέχρι σήμερα, καθώς απασχολεί αρκετά άτομα προσωπικό.

Λόγω του επαγγέλματός μου, συναναστρέφομαι καθημερινά με πολλούς επαγγελματίες από κάθε κλάδο κι αυτό μου δίνει μία ευρεία αντίληψη των αναγκών των ανθρώπων του νησιού.

Θέλοντας να προσφέρω όσα μπορώ, καθοδηγούμενος από αίσθημα καθήκοντος, συμμετέχω σε αυτές τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΕΝ.Α. του Αλέξανδρου Κολιάδη.

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής