Κάθειρξη 10 ετών σε 36χρονο για ληστεία σε δύο γυναίκες

Κάθειρξη 10 ετών σε 36χρονο για ληστεία σε δύο γυναίκες

Κάθειρξη 10 ετών σε 36χρονο για ληστεία σε δύο γυναίκες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1802 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) σε 36χρονο για τη ληστεία που έχει διαπράξει σε βάρος 89χρονης και της 69χρονης συνοδού της.

Το δικαστήριο προχθές κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό στον 36χρονο και του επέβαλλε την παραπάνω ποινή, την οποία καλείται να εκτίσει καθώς η έφεση του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από έξι χρόνια και είχε καταγγελθεί στο τμήμα ασφαλείας του νησιού, αστυνομικοί του οποίου μετά από έρευνες που έκαναν κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τον 36χρονο Ρομά ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί για τις κατηγορίες της ληστείας και της απλής σωματικής βλάβης σε βάρος των δύο ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με την καταγγελία που έγινε στη μία τα ξημερώματα στις 3 Αυγούστου 2017 στο τμήμα ασφαλείας Κω και σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν η τότε 89χρονη αλλά και η τότε 69χρονη συνοδός της, άγνωστος δράστης νωρίτερα είχε χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού της ηλικιωμένης γυναίκας.

Η 89χρονη άνοιξε και τότε ένας άγνωστος της είπε «δώσε μου τα λεφτά»!
Η ηλικιωμένη γυναίκα του έδωσε 300 ευρώ όμως ο δράστης της ζήτησε και άλλα και όταν η 89χρονη δεν του έδωσε τη χαστούκισε!

Την όλη φασαρία άκουσε η 69χρονη που διαμένει μαζί με την ηλικιωμένη καθώς τη φροντίζει, η οποία επίσης συναντήθηκε με τον άγνωστο άνδρα. Ο τελευταίος μόλις την είδε την έριξε στο κρεβάτι και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Κω, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, κατάφεραν στο πλαίσιο αξιολόγησης των στοιχείων της υπόθεσης και στοχευμένων προσαγωγών να εντοπίσουν τον 36χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τις δυο γυναίκες.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»