Ανυποστήρικτη η έφεση 39χρονου που κατηγορείται για τη ληστεία δύο Σουηδών

Ανυποστήρικτη η έφεση 39χρονου που κατηγορείται για τη ληστεία δύο Σουηδών

Ανυποστήρικτη η έφεση 39χρονου που κατηγορείται για τη ληστεία δύο Σουηδών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 783 ΦΟΡΕΣ

Για ληστεία σε βάρος δύο Σουηδών έχει καταδικαστεί 39χρονος Έλληνας ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κω. Συγκεκριμένα, στην υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 24χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, και πρωτόδικα (τον Φεβρουάριο του 2020) οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί από το τριμελές Εφετείο επί κακουργημάτων Δωδεκανήσου, σε φυλάκιση 4 ετών και ενός μηνός.

Κατά της απόφασης αυτής οι δύο άνδρες άσκησαν εφέσεις, οι οποίες προσδιορίστηκαν και εκδικάστηκαν στις 13 Οκτωβρίου 2022 από το πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω θανάτου για τον αλλοδαπό, ενώ απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση του 39χρονου Έλληνα καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Καθώς λοιπόν η καταδικαστική αυτή απόφαση του δικαστηρίου εκκρεμούσε σε βάρος του 39χρονου, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κω, προχθές το μεσημέρι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν προκειμένου να κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα από την οποία και προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 1 Ιουνίου 2019, προσέγγισαν δυο νεαρούς αλλοδαπούς από την Σουηδία, στην πόλη της Ρόδου και με απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.

Οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι αλλοδαποί κατήγγειλαν το περιστατικό στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η οποία διενήργησε και τη σχετική προανάκριση καταλήγοντας στον 39χρονο Έλληνα και στον 24χρονο αλλοδαπό.

Οι κατηγορούμενοι αφού ταυτοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν άμεσα από αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Αφαιρεθέντα αντικείμενα - χρήματα

• Μικροποσότητα ακατέργαστη κάνναβη και τρία ναρκωτικά δισκία

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους