Βαγγέλης Μανδρακός: «Ήταν καθήκον μου να είμαι παρών σ’ αυτές τις εκλογές!»

Βαγγέλης Μανδρακός: «Ήταν καθήκον μου να είμαι παρών σ’ αυτές τις εκλογές!»

Βαγγέλης Μανδρακός: «Ήταν καθήκον μου να είμαι παρών σ’ αυτές τις εκλογές!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2433 ΦΟΡΕΣ

Από τα πλέον γνωστά και αγαπητά μέλη της τοπικής κοινωνίας, ο γιατρός, ρευματολόγος, κ. Βαγγέλης Μανδρακός, πάντα ασχολούνταν με τα κοινά και τον τόπο, έχοντας υπηρετήσει σε κορυφαίες θέσεις φορέων, με εξαιρετικά τιμητική αυτήν του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τις επικείμενες εκλογές, όμως, δεν έμεινε αδρανής και αποστασιοποιημένος. Αντίθετα… “χτυπούσε” κατά καιρούς με άρθρα και παρεμβάσεις, καυτηριάζοντας, αρκετές φορές με “κοφτερή” γλώσσα, όσα τον ενοχλούν και θέλει να αλλάξουν. Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, είναι υποψήφιος με την παράταξη «Αρχή οργάνωσης για το νησί μας», του κ. Νίκου Γερονικόλα καθώς θεωρεί ότι είναι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια για συμπορευτούν και να δώσουν τη μάχη για τον δήμο της Ρόδου.

Στη συνέντευξή του στη «Ρ», ο κ. Μανδρακός αναφέρεται σε όλα αυτά που τον ενοχλούν στο νησί και θέλει να αλλάξουν και ζητάει τη στήριξη των συμπολιτών του «γιατί γνωρίζονται» και γιατί μπορεί να προσφέρει για ένα καλύτερο μέλλον.
Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Βαγγέλη Μανδρακού στη «Ρ»:

Γιατί αποφασίσατε να δηλώσετε «παρών» σε αυτές τις εκλογές;
«Όταν ως υπεύθυνος πολίτης, που αγαπάς τον τόπο που γεννήθηκες και μεγάλωσες και σέβεσαι την ιστορία του, βλέπεις αυτά που βλέπεις, λυπάσαι και αγανακτείς, τότε δεν μπορείς να είσαι απών, ούτε να παραμείνεις αμέτοχος και αδιάφορος. Το είδα ως υποχρέωση και καθήκον να είμαι παρών σε αυτές τις εκλογές, απέναντι στην σημερινή δημοτική αρχή απέναντι στον Αντώνη Καμπουράκη.
Η κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία 4 χρόνια είναι πλέον απελπιστική, η παρακμή του νησιού είναι πλέον, για εμένα τουλάχιστον, μη ανεκτή».

Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον Νίκο Γερονικόλα;
«Μπροστά λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση και με τα δεδομένα που υπάρχουν, η επιλογή μου να συστρατευτώ με τον Νίκο Γερονικόλα ήταν αυτονόητη. Ο Νίκος Γερονικόλας είναι ένας νέος Ροδίτης που διακρίνεται για την σοβαρότητα του, τον καλό του χαρακτήρα και το πάθος του για προσφορά στον τόπο μας. Μαζί λοιπόν και με τα μέλη της παράταξης μας, νεότερα και παλαιότερα, θα δώσουμε με ενθουσιασμό και πίστη στον στόχο μας για νίκη, την επερχόμενη μάχη των εκλογών για τον δήμο της Ρόδου.

Έχοντας θητεύσει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα στην εξαιρετικά τιμητική θέση του Προέδρου -που όμως πολλές φορές μπορεί να αποτελέσει και πρόκληση-τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στη λειτουργία του δήμου ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή μας στον τόπο μας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το νησί μας;
«Στον δήμο μας πρέπει να αλλάξουν πολλά. Κατ’ αρχήν, πρέπει να αλλάξει ο δήμαρχος. Ζούμε σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και δεν έχουμε την πολυτέλεια της αδράνειας και της καθυστέρησης στην λήψη αποφάσεων που θα επηρεάσουν καθοριστικά και για πολλά χρόνια την πορεία της Ρόδου.

Θέματα όπως η καθαριότητα, η αποκομιδή των σκουπιδιών, η διαχείριση τους και η αξιοποίηση τους έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια.
Στον τομέα της ανακύκλωσης που είχε ξεκινήσει δυναμικά και μεθοδικά από την προηγούμενη δημοτική αρχή έχουν γίνει τραγικά λάθη και ουσιαστικά, στην πράξη έχει καταργηθεί η ανακύκλωση, όταν άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα, γειτονικά μας νησιά, αλλά και όλη η Ευρώπη, ενόψει της κλιματικής αλλαγής, έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια.

Το μοντέλο διοίκησης του δήμου που εφαρμόζεται τα τελευταία 12 χρόνια έχει αποτύχει και χρειάζεται επανασχεδιασμό από μηδενική βάση ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις της σημερινής εποχής με στρατηγικό στόχο την ταχύτητα στην υλοποίηση των αποφάσεων και βέβαια στην αποτελεσματικότητα βάσει ενός γενικότερου σχεδίου και όχι αποσπασματικά όπως γίνεται ως τώρα.

Το νησί είναι ένα ενιαίο σύνολο και συνεπώς η επίλυση των πολλών προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν πρέπει να γίνεται με βάση αυτή την φιλοσοφία. Διαχείριση υδάτινων πόρων, ενεργειακή επάρκεια, προστασία περιβάλλοντος, ειδικά τώρα μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη το νησί από τις φωτιές του καλοκαιριού, οδικό δίκτυο και πρόληψη ατυχημάτων, κτηριακές υποδομές για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πρωτογενής τομέας, ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και πολλά άλλα.

Σε όλους αυτούς τους τομείς η σημερινή δημοτική αρχή απέτυχε πλήρως και τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα όχι μόνο δεν επιλύθησαν, αλλά διογκώθηκαν ακόμη περισσότερο.

Η σημερινή δημοτική αρχή υποσχέθηκε να φέρει την λάμψη στο νησί αλλά δυστυχώς η μόνη λάμψη που είδαμε ήταν οι λάμψεις από τις φωτιές που κατέκαψαν το νησί. Το μόνο που ξέρει να κάνει καλά ο σημερινός δήμαρχος είναι να εκμαυλίζει συνειδήσεις, να κάνει σκανδαλώδεις διορισμούς την τελευταία στιγμή και να προσπαθεί απεγνωσμένα να παραπλανήσει την κοινή γνώμη εμφανιζόμενος μετά από 4 χρόνια σε λαϊκές αγορές και πανηγύρια. Έτσι, είχαν την χαρά οι συμπολίτες μας να τον δουν από κοντά καθότι επί 4 χρόνια ήταν εξαφανισμένος ακόμα και από ορισμένους συνεργάτες του. Για ποιο λόγο να τον ξαναψηφίσουν οι Ροδίτες; Τι προσέφερε στον τόπο; Υπάρχει κάτι που έχει κάνει για να τον θυμάται η κοινωνία και να καταγραφεί στην ιστορία;».

Τέλος, τι θα λέγατε στους Ροδίτες, εν δυνάμει ψηφοφόρους σας, για να σας στείλουν εκ νέου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου;
«Η Ρόδος είναι το νησί στο οποίο γεννήθηκα, μεγάλωσα, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά πολλά χρόνια, δημιούργησα την οικογένεια μου, και αποτελεί ένα αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι της ζωής μου.

Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να τον βλέπω να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται και θέλω επίσης να βλέπω τους συμπατριώτες μου να είναι χαρούμενοι, αισιόδοξοι, και ικανοποιημένοι από την ζωή τους σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Έχω δώσει έως τώρα δείγματα γραφής με τις παρεμβάσεις μου και τις απόψεις μου που έχω πει δημοσίως. Ζητάω την στήριξη των συμπολιτών μου γιατί με γνωρίζουν και γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μας για ένα καλύτερο μέλλον σε μια διαφορετική πορεία».

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής