"Σαρωτικός" ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup στη Ρόδο!

"Σαρωτικός" ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup στη Ρόδο!

"Σαρωτικός" ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup στη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9255 ΦΟΡΕΣ

Πιο εύκολα απ’ όσο θα πίστευε κι ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός του, ο Ολυμπιακός κέρδισε σήμερα στο κλειστό της Καλλιθέας τον Παναθηναϊκό 75-51 και κατέκτησε το Super Cup του ΕΣΑΚΕ. Έχοντας ένα …απίστευτο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια διαφορά 26 πόντων και ουσιαστικά… καθάρισαν την υπόθεση κατάκτησης αυτού του τίτλου. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο, ουσιαστικά, να επιστρέψει και έτσι ηττήθηκε σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο μπασκετικό ντέρμπι της χρονιάς.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης κι αρκετοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν το «παρών» στο κλειστό της Καλλιθέας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Επίσης, όσον αφορά τον Ολυμπιακό, όπως και πέρσι, βρέθηκαν στη Ρόδο οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος ως επικεφαλής της ΚΑΕ. Εκτός αυτών, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντώνη Καμπουράκη πριν το ξεκίνημα του αγώνα για τη στήριξη όσον αφορά τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

 

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και πήρε το αναμνηστικό από τον Γιώργο Χατζημάρκο, ενώ ο Αντώνης Καμπουράκης έδωσε την πλακέτα στην ομάδα του Παναθηναϊκού για τη 2η θέση.

 

Πώς κύλησαν οι περίοδοι:

 

Φτωχή σε πόντους κι από τις δύο ομάδες ήταν η πρώτη περίοδος, ωστόσο ο Ολυμπιακός έδειξε μια συνοχή που τον βοήθησε να έχει ευχέρεια στις κινήσεις εντός παρκέ, και με τις άμυνες του σε συνδυασμό με την αστοχία του Παναθηναϊκού, έφερε το ματς στο 16-4.

 

Στη δεύτερη περίοδο συνέβησαν τα …απίστευτα, αφού το σκορ έφτασε στο 32-4 στα 2.58’’ πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός έμεινε 15 λεπτά χωρίς πόντο με σερί 27-0 του Ολυμπιακού και χρειάστηκαν οι τρεις εύστοχες βολές μετά από φάουλ στον Σλούκα για να …ξεκολλήσουν οι «πράσινοι».

 

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να …επιστρέψει πια στην τρίτη περίοδο, με τη διαφορά, φυσικά, να είναι ήδη πολύ μεγάλη, αν και υπήρξε μια σχετική ισορροπία στους πόντους, καθώς οι «πράσινοι» πέτυχαν 23 έναντι 19 του Ολυμπιακού. Πάντως, η τελευταία περίοδος αναμενόταν πως θα είχε ένα ξεχωριστό… χρώμα.

 

Με μια συντήρηση ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο, απλώς δεν διατήρησε τη διαφορά κι έτσι κατέκτησε, όπως και την περασμένη περίοδο, τον τίτλο επάξια.

 

 

Διαιτησία: Παπαπέτρου, Τσαρούχα, Καρπάνος

 

Τα δεκάλεπτα: 16-4, 37-11(ημ.), 56-34, 75-51

 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Κάνααν 12 (1), Παπανικολάου 1 (2), Πίτερς 4, Μιλουτίνοφ 10, Λούντζης 5 (1), Λαρεντζάκης 20 (6), Φαλ, Σίκμα 4, ΜακΚίσικ 8.

 

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Γκάι, Σλούκας 9, Γκραντ 14 (2), Ερναγκόμεθ 15 (3), Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο 2, Μαντζούκας 3 (1).

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων