Νίκος Γερονικόλας: Δύο τομές για νεογέννητα και κατοικίδια ζώα συντροφιάς στο πρόγραμμα για το νησί μας

Νίκος Γερονικόλας: Δύο τομές για νεογέννητα και κατοικίδια ζώα συντροφιάς στο πρόγραμμα για το νησί μας

Νίκος Γερονικόλας: Δύο τομές για νεογέννητα και κατοικίδια ζώα συντροφιάς στο πρόγραμμα για το νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3494 ΦΟΡΕΣ

Μέριμνα για τα νεογέννητα παιδιά της Ρόδου, τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς και τη διαχείριση των αδέσποτων γατιών / σκυλιών, περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων στο πρόγραμμα της παράταξης «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Γερονικόλα.

«Η ζωή και ο άνθρωπος, είτε της πόλης, είτε των χωριών, αποτελεί το επίκεντρο της σχεδιασμένης πολιτικής μας και το δίδυμο ‘ζωή - άνθρωπος’ υποστηρίζεται με δράσεις στις περισσότερες από τις ‘30 τομές για μια πενταετία’ του προγράμματος που εκπονήσαμε για το νησί μας» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας.

Ειδικότερα, οι δύο συγκεκριμένες τομές περιλαμβάνουν:

  • Θέσπιση του Κουτιού για νεογνά - Διασφάλιση όλων των δαπανών του νεογέννητου για τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του.

Στη Ρόδο πέρυσι γεννήθηκαν 529 παιδιά. Το κουτί για τα νεογνά περιλαμβάνει όλα τα είδη που χρειάζεται μια οικογένεια για να ντύσει και να φροντίσει το παιδί της τους πρώτους τρεις μήνες.

Μια επιταγή – δώρο που θα μπορεί να εξαργυρώσει στα καταστήματα παιδικών ειδών της Ρόδου, σε τοπικά φαρμακεία και παιδίατρους.

 

  • Μνημόνιο συνεργασίας με κτηνιάτρους και πλαίσιο σεβασμού - ευζωϊας κατοικίδιων συντροφιάς.

Απόφαση της παράταξης «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, είναι η άμεση από 1ης Ιανουαρίου 2024 εφαρμογή του Νόμου Πλαίσιο για την ευζωία των ζώων Συντροφιάς μέσα από το πρόγραμμα «Άργος».

Οι διατάξεις του Νόμου Πλαίδιου περιγράφουν πλήρη σειρά δράσεων και υποχρεώσεων που αφορούν:

  • Την προστασία των ζώων συντροφιάς και η εξασφάλιση της ευζωίας τους,
  • Την ενίσχυση της ευθύνης ιδιοκτησίας των ζώων συντροφιάς,
  • Τη θέσπιση σαφούς και κανονιστικού πλαισίου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στρατηγικής για τη δραστική μείωση του αριθμού τους μέσω προγραμμάτων υιοθεσίας, με απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων.

Ταυτόχρονα, επειδή ειδικά στο νησί της Ρόδου υπάρχει σήμερα σημαντικός αριθμός αδέσποτων σκυλιών και γατιών, με αποτέλεσμα αυτά συχνά να παρασύρονται από τις ρόδες αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων: Προτείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, ως λήψη σχετικής απόφασης για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τους κτηνιάτρους της Ρόδου, ώστε: Για όσο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει σαφής διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, ο δήμος Ρόδου να καλύπτει τη δαπάνη της πρώτης φροντίδας από κτηνίατρο για τα αδέσποτα που παρασύρονται από οχήματα.

Συνήθως, μέχρι σήμερα τα έξοδα αυτά τα καλύπτουν εξ ημισίας οι κτηνίατροι και οι φιλόζωοι που περιμαζεύουν τα τραυματισμένα ζώα από τον δρόμο.

Δίνουμε το καλό παράδειγμα και δεν αφήνουμε τα ζωάκια να πεθαίνουν αβοήθητα.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»