Ιστορική στιγμή για την Ιπποκρατική Κω και τους πολίτες της

Ιστορική στιγμή για την Ιπποκρατική Κω και τους πολίτες της

Ιστορική στιγμή για την Ιπποκρατική Κω και τους πολίτες της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1907 ΦΟΡΕΣ

Το άγαλμα του Ιπποκράτη κοσμεί την Κω.

Ιστορική στιγμή για την Ιπποκρατική Κω, για τους πολίτες της, για το μέλλον αποτελεί η τοποθέτηση του αγάλματος του Ιπποκράτη στο λιμάνι, στα σκαλοπάτια προς τον πλάτανο.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς σε μια σύντομη αλλά περιεκτική τοποθέτηση ανέφερε: «Σε μια σεμνή τελετή κάναμε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιπποκράτη. Πλέον στο λιμάνι μας εμείς, μα και οι επισκέπτες μας θα θαυμάζουμε αυτό το μοναδικό έργο, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Με καθυστέρηση δεκαετιών, τοποθετήθηκε το άγαλμα του Ιπποκράτη, πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο στο νησί μας.

Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό

Οφείλω να ευχαριστήσω μέσα από τη ψυχή μου, έναν εξαίρετο Έλληνα που ζει εδώ και δεκαετίες στην Αμερική , τον κ. Δημήτρη Τάσσιο, ο οποίος χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου το άγαλμα. Όπως επίσης και τον γλύπτη Γιώργο Κικώτη, που παραδίδει στην κωακή κοινωνία ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό.

Σήμερα ήταν μια μέρα χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας»ήταν τα λόγια του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά κατά την σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Ιπποκράτη που έγινε στην Κω.

Το άγαλμα αποτελεί από μόνο του, έναν εξαίρετο λόγο για να επισκεφτεί κανείς το νησί, υποστηρίζουν κάτοικοι της Κω που πλέον θα μπορούν καθημερινά να το βλέπουν. Το άγαλμα συμβολίζει την σημασία του Ιπποκράτη για το νησί και αναμφίβολα αυτή η πρωτοβουλία έτυχε θερμής ανταπόκρισης από όλη την κοινωνία του νησιού.

*Πηγή φωτογραφιών, facebook Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ