Ξεκίνησε η αποστολή εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ξεκίνησε η αποστολή εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ξεκίνησε η αποστολή εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1203 ΦΟΡΕΣ

Η πρώτη αποστολή εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου έγινε χτες το απόγευμα μετά το πακετάρισμα των ψηφοδελτίων και του απαραίτητου εκλογικού υλικού που χρειάζεται για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 8 του μήνα.

Οι υπάλληλοι της περιφέρειας που αποτελούν το εκλογικό συνεργείο και ανέρχονται σε 35 άτομα εργάζονται συνεχώς προκειμένου να συγκεντρώσουν τα ψηφοδέλτια και όλο το υπόλοιπο υλικό που θα προωθηθεί στα εκλογικά τμήματα των νησιών.

Σύμφωνα με την απόφαση για την περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου και για το χρονικό διάστημα από 08-09-2023, ημέρα έναρξης προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 5 και του άρθρου 42 του Π.Δ. 26/2012 (ΦΕΚ 57/τ.Α’/15-03-2012), συγκροτήθηκε ειδικό συνεργείο προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), όπως Σάββατο-Κυριακή, και τις νυχτερινές ώρες, με ειδική εκλογική αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών τους της 15ης Οκτωβρίου 2023, για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών.

Σημειώνεται ότι χτες στις 4 απόγευμα επρόκειτο να σταλεί με πλοίο της Blue Star το εκλογικό υλικό για την Αστυπάλαια ενώ σήμερα με πλοία της ίδιας εταιρίας θα προωθηθεί υλικό σε Νίσυρο, Κάρπαθο, Κάσο, Λέρο, Πάτμο και την Τετάρτη θα σταλεί υλικό για Τήλο, Χάλκη, Λειψούς, Κω, Σύμη και την Πέμπτη για το Καστελλόριζο και το Αγαθονήσι.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας έγινε η ετοιμασία και για το εκλογικό υλικό που θα διανεμηθεί στα εκλογικά τμήματα του νησιού της Ρόδου και ήδη μέχρι το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις κοινότητες Αρχαγγέλου και Αταβύρου.

Σήμερα θα συνεχιστεί η διαδικασία και για τις υπόλοιπες κοινότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις εκλογές τα ψηφοδέλτια των υποψήφιων περιφερειαρχών θα σταλούν στα εκλογικά τμήματα από την περιφέρεια και όχι από τους δήμους όπως συνέβαινε μέχρι το 2019.

Επίσης, παραγγέλθηκαν και 100 νέες κάλπες για τις ανάγκες που υπάρχουν σε πολλά εκλογικά τμήματα της Δωδεκανήσου οι οποίες όμως δεν παραλείφθηκαν ακόμα.

Εκτός απροόπτου θα παραληφθούν σήμερα ώστε να προωθηθούν και αυτές όπου χρειάζεται αν και τα μεγαλύτερα κενά παρατηρούνται στο δήμο Ρόδου, Καρπάθου, Πάτμου αφού λόγω της διαδικασία θα τοποθετηθούν δύο κάλπες σε κάθε τμήμα.

Παράλληλα, με τις κούτες του υλικού των εκλογικών τμημάτων, θα αποσταλούν και τα tablet των δικαστικών αντιπροσώπων με τα οποία θα μεταδώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα τα οποία όμως θα τοποθετηθούν σε ξεχωριστή συσκευασία.

Τα tablet θα παραληφθούν και εκείνα από τους δήμους ώστε να διανεμηθούν στους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στην περιφέρεια τουλάχιστον δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Διαβάστε ακόμη

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τις εκκλησίες μας σήμερα το πρωί για τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων

Ποιοι κηρύχθηκαν έκπτωτοι στα τοπικά συμβούλια της Ρόδου

Επιστολή θλίψης, συγκίνησης και αγανάκτησης από γυναίκα της Λέρου που έχασε τον άντρα της στο Νοσοκομείο του νησιού

Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο δημοτικό συμβούλιο με φόντο την έκπτωση των δύο συμβούλων

Την Κυριακή ανοίγει τις πόρτες της η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Μεσαιωνική Πόλη

Με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά

Χρ. Καραγιάννη: «Ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας διάλεξε η TUI ή θέλουμε να πείσουμε τους άλλους ότι μας διάλεξε η TUI ή αυτή η συνεργασία ήταν προδιαγεγραμμένη …»