Αποστόλης Ασπράκης: «Ας αξιοποιήσουμε έγκαιρα και σωστά, τα άπειρα χαρίσματα των νησιών μας»

Αποστόλης Ασπράκης: «Ας αξιοποιήσουμε έγκαιρα και σωστά, τα άπειρα χαρίσματα των νησιών μας»

Αποστόλης Ασπράκης: «Ας αξιοποιήσουμε έγκαιρα και σωστά, τα άπειρα χαρίσματα των νησιών μας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2650 ΦΟΡΕΣ

Ο κ. Αποστόλης Ασπράκης, είναι οικονομικός παράγοντας της Ρόδου, με πλούσιο βιογραφικό στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Πρόσφατο επίτευγμά του, η ανακατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου “ACANDIA” στην καρδιά της Ρόδου. Η απόφασή του να «δώσει χέρι» συνεργασίας με τον Γιώργο Χατζημάρκο, προήλθε από το γεγονός, ότι, οι προκλήσεις της εποχής, αποτελούν για τον ίδιο, κινητήρια δύναμη για δημιουργική δράση.

Σε συνέντευξή του σήμερα στη «Ροδιακή» αναφέρει τα εξής:
Κε Ασπράκη, οι περιφερειακές εκλογές σας βρίσκουν υποψήφιο με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Πώς προέκυψε αυτή η απόφαση, να ασχοληθείτε ενεργά με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση;
Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη και επίσης για την ερώτηση. Με τα κοινά, ασχολούμαι ενεργά, εδώ και πολλά χρόνια. Στο Επιμελητήριο όπου έχω δωδεκαετή δραστηριότητα, με αυτό ακριβώς ασχολούμαι: με τα ζητήματα των επιχειρηματιών, που είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της ροής της οικονομίας.

Η ενασχόληση με τις επιχειρήσεις, όπου εκεί βασίζεται η οικονομία της Ρόδου, απαιτεί μελέτη και γνώσεις, καθόλου εύκολες. Έχεις να κάνεις με ανθρώπους νοήμονες, με προσωπικότητες ξεχωριστές, με έξυπνα, πρωτοποριακά και εκπαιδευμένα μυαλά. Ας μην ξεχνάμε, ότι, ο μεγάλος αριθμός των επιχειρήσεων στη Ρόδο, είναι υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων.

Και επειδή, μέσω του Επιμελητηρίου έχω αναπτύξει άριστες σχέσεις με επιχειρηματίες σε όλα τα Δωδεκάνησα που αγαπώ ιδιαίτερα, εισπράττω τα ζητήματα που απασχολούν κάθε κοινωνία και έχω σαφή εικόνα, για κάθε νησί.

Στον τομέα της αυτοδιοίκησης, πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε τον τόπο μας και τα νησιά, ειδικά αυτή την εποχή με τις πολλές προκλήσεις;
Αυτές οι προκλήσεις, είναι η κινητήριος δύναμη της συμμετοχής μου. Είναι καλό να ασχολούμαστε με τα του οίκου μας, αλλά είναι άριστο να ασχολούμαστε δημιουργικά και να υλοποιούμε θεμιτά όνειρα και επιθυμίες των συμπατριωτών μας.

Η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, σε βάζει αναπόφευκτα σε τροχιά σκέψεων, και σε διαδικασία να βρεις λύσεις, συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων, με τους οποίους μοιράζεσαι την ίδια γεωγραφική γωνιά της Ελλάδας και με το κάθε νησί να έχει διαφορετικά δεδομένα. Το προσωπικό μου στοίχημα, στοχεύει ψηλά. Πολύ ψηλά και πολύ μπροστά!

Κάθε υποψήφιος που συμμετέχει στις εκλογές έχει και ένα όραμα για τον τόπο του. Ποιο είναι το δικό σας όραμα για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του αύριο, πώς θα τη φανταζόσασταν και πώς θα θέλατε να πορευτεί από εδώ και πέρα;
Η απόφασή μου να συμπορευθώ με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο, είναι απόλυτα συνειδητή, ακριβώς για τον λόγο που αναφέρατε: είναι ένας οραματιστής πολιτικός, έχει βιώσει ως επιμελητηριακός, τις εύκολες και τις δύσκολες εποχές της χώρας και ως πολιτικός, τις πολύ δύσκολες.

Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, έχει ζήσει την επιχειρηματικότητα σε εποχές εξαιρετικά ανθηρής και στη συνέχεια ισχνής οικονομίας, έχει άμεση αντίληψη των καταστάσεων, είναι εύστροφος, δημιουργικός, και τα αποτελέσματα των πλεονεκτημάτων που τον διακρίνουν, έφεραν τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες σε πορεία ανοδική.

Για την αυτοδιοίκηση, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ισχυρό, σε κάνουν τα δικά σου έργα. Ξεκάθαρα! Επιδιώκω, λοιπόν να είμαι μέρος, της άμεσης και της μελλοντικής προσπάθειας και αποτελεσματικότητας του περιφερειάρχη, να συμβάλω στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος, που είναι συνδυασμός, πολιτικής δεξιοτεχνίας και επιχειρηματικής ευστροφίας. Χρειάζεται επιστράτευση δυνάμεων και δυνατοτήτων.

Αν εκλεγείτε με την παράταξη «Μπροστά το νότιο Αιγαίο» και αποτελέσετε μέλος του περιφερειακού συμβουλίου, εσείς, ποια ζητήματα θα θέσετε και τι θα προτάξετε για τα νησιά μας;
Για το κάθε νησί, τα θέματα είναι διαφορετικά, αφού η μορφολογία, η ενασχόληση των κατοίκων, το επίπεδο κατάρτισης, η στάθμη της οικονομίας, η νοοτροπία, έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, όμως, με αρκετές ομοιότητες. Υπάρχουν ζητήματα ελάχιστα και μείζονα. Και συγκριτικά πλεονεκτήματα σε κάθε νησί. Αυτά επιθυμώ να ξεχωρίσω και μέσω των ψήφων των συμπατριωτών μου, να ισχυροποιηθώ, ώστε να μου δοθεί η δυνατότητα, να έχω την αποτελεσματικότητα που προσδοκούν από εμένα.

Το τουριστικό προϊόν στα νησιά, η κύρια πηγή της οικονομίας, είχε αρχίσει να ολισθαίνει σοβαρά, μέχρι που ανέλαβε η παρούσα περιφερειακή αρχή και παρενέβη με εύστοχες κινήσεις. Ο τουρισμός, είναι ευαίσθητο προϊόν με πολλές παραμέτρους, δεν υπάρχουν δεδομένα και τα πάντα, αλλάζουν σε μια στιγμή.

Πρόσφατο παράδειγμα, οι πυρκαγιές στη Ρόδο. Γνωρίζω το αντικείμενο λόγω ενασχόλησης και καταλήγω στο ότι, τα νησιά μας χρειάζονται αντιστάσεις απέναντι στον ανταγωνισμό και στόχους. Πίσω από τη λέξη «τουρισμός», κρύβονται επενδύσεις, έργα, εκπαίδευση, καινοτόμες ιδέες, και όλα όσα συνθέτουν την ανέλιξη ενός τόπου. Κανένας εφησυχασμός!

Μιλήστε μας λίγο για τα «πιστεύω» σας σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, και μάλιστα σε μία περιφέρεια 48 κατοικημένων νησιών, όπως είναι αυτή του νοτίου Αιγαίου αλλά και για εσάς, ώστε να σας γνωρίσουν οι συμπατριώτες μας.
Συνεπής αυτοδιοίκηση, σημαίνει συνεχή δημιουργία αναπτυξιακών έργων. Η υλοποίηση περαιτέρω βασικών υποδομών, π.χ. εμπορικού λιμένα στη δυτική πλευρά της Ρόδου, η παράλληλη βελτίωση της οδικής συγκοινωνίας με την πόλη και η χάραξη νέας οδού, ταχείας κυκλοφορίας με την ανατολική πλευρά, στο ύψος της Λάρδου, η ολοκλήρωση διασύνδεσης λιμένος με το αεροδρόμιο, η αναδιαμόρφωση του τουριστικού λιμένα Ακαντιάς, σε υπερσύγχρονο λιμάνι υποδοχής κρουαζιέρας homeport είναι σημαντικά έργα ανάπτυξης. Επίσης, η επίσπευση της ολοκλήρωσης και διαπλάτυνσης της Ε95 που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Κολύμπια – Κατταβιά.

Με τη διευκόλυνση μεταφοράς εμπορευμάτων στα ενδοδωδεκανησιακά δρομολόγια, θα επιτευχθεί μείωση τιμών πώλησης των προϊόντων και θα διευκολυνθούν οι εμπορικές συναλλαγές.

Σημαντική η εφαρμογή διαφορετικής στρατηγικής της αξιοποίησης των επιδοτούμενων δρομολογίων, ώστε τα χρήματα των επιδοτήσεων να αξιοποιούνται επίσης ανάλογα. Σημαντική είναι, η καλώς εννοούμενη «εκμετάλλευση» των δυνατοτήτων του εμπορικού μας Επιμελητηρίου.

Αναγκαίος ο καλλωπισμός και η ευταξία στις επαρχιακές οδούς με κατασκευή πεζοδρομίων και η προσθήκη φωτισμού αστικού περιβάλλοντος. Αυτή τη στιγμή, οι τουρίστες περπατούν με φωσφορούχα ρούχα ή φακούς, γεγονός το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Επίσης, η στοχευμένη ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα και η ανακατεύθυνσή του για ουσιαστική συμμετοχή του στην διασύνδεση με την σίτιση των επισκεπτών στις τουριστικές μονάδες, μέσω της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγών όπως και των προϊόντων.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς τέτοιους στόχους. Υπάρχουν τόσες και τέτοιες ευκαιρίες στον ευλογημένο τόπο που ζούμε. Τα νησιά μας είναι χαρισματικά, με δυνατότητες άπειρες. Ας τις αξιοποιήσουμε έγκαιρα και σωστά, ώστε το νότιο Αιγαίο, να είναι πάντα Μπροστά!

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής