Διαμαρτυρία για έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στη Σορωνή

Διαμαρτυρία για έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στη Σορωνή

Διαμαρτυρία για έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στη Σορωνή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2403 ΦΟΡΕΣ

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής αναφορικά με την έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στη μαθητική κοινότητα.

Με επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι ενώ έχουν εγκριθεί επτά παράλληλες στηρίξεις παιδιών υπάρχουν μόνο δύο εκπαιδευτικοί για να βοηθήσουν αυτούς τους μαθητές, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει περικοπές στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών.

Το δ.σ. του συλλόγου ζητά την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης καθώς έτσι τα παιδιά που έχουν ανάγκη θα βοηθηθούν στην ομαλή ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Η επιστολή που κοινοποιείται στους βουλευτές, στο δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο της κοινότητας, αναφέρει τα εξής:

«Κυρίες και Κύριοι
Είμαστε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής και εκπροσωπούμε βεβαίως και τους γονείς που τα παιδιά τους χρήζουν Παράλληλης Στήριξης, όπως αυτό έχει πιστοποιηθεί και εγκριθεί από το αρμόδιο ΚΕΔΑΣΥ Ρόδου.

Στα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν τις οικογένειες των παιδιών μας που χρειάζονται άμεσα Παράλληλη Στήριξη, ήρθε και η απαράδεκτη σχετική Υπουργική Απόφαση που αναφέρει πως «σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες του ν. 3699/2008 (Α’199) σχετικά με την Παράλληλη Στήριξη-συνεκπαίδευση, που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στα τέλη Αυγούστου σε όλα τα σχολεία, επιβεβαιώνεται και διευρύνεται η πολιτική του μοιράσματος των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε δύο ή και περισσότερους/ες μαθητές-τριες, ακυρώνοντας στην πράξη τις διαγνώσεις των ΚΕΔΑΣΥ και υποβαθμίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών που τη δικαιούνται αλλά και ολόκληρης της τάξης τους».

Εκφράζουμε έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση για την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει περικοπές στον αριθμό των εκπαιδευτικών που πρσολαμβάνονται, με αποτέλεσμα ακόμη περισσότεροι μαθητές να μείνουν χωρίς εξατομικευμένη παράλληλη στήριξη.

Είναι αυτονόητο ότι σε ένα σχολείο με επτά έως τώρα εγκεκριμένες Παράλληλες Στηρίξεις, δεν αρκούν δύο εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης για να βοηθήσουν τα παιδιά στην ομαλή ένταξή τους στο σχολικό πλαίσιο, να στηρίξει στο μαθησιακό κομμάτι, να διαπαιδαγωγήσει τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης. 

Δεν αρκούν για να χτιστεί η αποδοχή και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ τους. Και αυτό επηρεάζει αρνητικά όλη τη σχολική ζωή, καλλιεργεί την απαξίωση και την αντιπαλότητα μεταξύ μαθητών και γονιών.

Τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους δεν είναι «κόστος»! Είμαστε άνθρωποι με ιδιαίτερες ανάγκες ο καθένας και το κράτος είναι υποχρεωμένο να τις καλύπτει από τη βαριά φορολογία που πληρώνουμε.
Απαιτούμε την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης.

Σορωνή 02/10/2023

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος του Συλλόγου
Σουγιουκλού Χριστίνα

Τα μέλη
Διακοδημητρίου Τάσος
Λαού Ελένη
Μαριέττου Δέσποινα
Μουστουχά Ευαγγελία
Σουγιουκλού Αγγελική».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας