Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της τουριστικής περιόδου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της τουριστικής περιόδου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της τουριστικής περιόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6839 ΦΟΡΕΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της φετινής τουριστικής περιόδου έχει ξεκινήσει και εκτιμάται ότι περί τα τέλη του Οκτώβρη θα πέσει η αυλαία οριστικά για τα εμπορικά καταστήματα που είχαν και τουρίστες για πελάτες.

Μια βόλτα στους δρόμους ακόμα και του κέντρου δείχνει ότι αραιώνει σιγά-σιγά ο κόσμος και η αγορά αρχίζει να μπαίνει σε φθινοπωρινούς ρυθμούς.

Πάντως, όπως είναι γνωστό, τουρίστες στη Ρόδο θα έχουμε μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου όμως δεν θα είναι τόσοι ώστε να «κινήσουν» την αγορά και να την τονώσουν οικονομικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου αν και θα υπάρξουν κάποιες πτήσεις και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επί της ουσίας η τουριστική σεζόν θα κλείσει προς το τέλος του Οκτώβρη, καθώς τότε κλείνει και η πλειοψηφία των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων αλλά και των τουριστικών καταστημάτων.

Με το τέλος της τουριστικής περιόδου όλος ο εμπορικός κόσμος περιμένει να «κάνει ταμείο» καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα θα κυμανθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα που στην ουσία είναι κάτι που δεν ικανοποιεί, αφού πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός.

Επίσης κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι και η προεκλογική περίοδος είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για αγορές καθώς επηρεάζει μεγάλη μερίδα πολιτών που είτε είναι υποψήφιοι είτε συγγενείς υποψηφίων που τους βοηθούν στον προεκλογικό τους αγώνα.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού