Συνεχίζει για 2η σχολική χρόνια η δράση "Πάμε ανακύκλωση"

Συνεχίζει για 2η σχολική χρόνια η δράση "Πάμε ανακύκλωση"

Συνεχίζει για 2η σχολική χρόνια η δράση "Πάμε ανακύκλωση"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1025 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζει για 2η σχολική χρόνια η δράση Πάμε ανακύκλωση στον δήμο Λέρου. Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει: 

Για 2η Σχολική Χρονιά τα Σχολεία μας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την Ανακύκλωση! «Πάμε Ανακύκλωση» - Green Schools 2023 - 2024 Ο Δήμος Λέρου, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης «Green Schools» και με link followgreen.gr/leros, συνεχίζει για 2η σχολική χρονιά 2023 – 2024 τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών θα συλλέγουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους ανακυκλώσιμα υλικά για χαρτί – πλαστικό – αλουμίνιο – μπαταρίες. Στόχος, της δράσης είναι οι μικροί μαθητές, «πρωταγωνιστές» της προσπάθειας αυτής, να διδαχθούν στην πράξη την αξία της σωστής ανακύκλωσης , ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή στους γονείς—πολίτες του Δήμου μας. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, διανεμήθηκε ο ειδικός εξοπλισμός για τις ανάγκες της δράσης από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία. Επιπλέον, κάθε σχολείο παρέλαβε σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της δράσης. Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε με την παρουσία του την ημέρα διανομής του εξοπλισμού, ο Δήμαρχος Κος Κόλιας Μιχάλης.

Η αποκομιδή των κάδων θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λέρου. Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και με link Followgreen.gr/leros/contest όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας. Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Διαβάστε ακόμη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου

Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία της Λέρου

Συνεδριάζει την Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο Λέρου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Επιστολή θλίψης, συγκίνησης και αγανάκτησης από γυναίκα της Λέρου που έχασε τον άντρα της στο Νοσοκομείο του νησιού

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει