Κινδυνεύουν να χαθούν οι Αιγαιοπελαγίτικοι του 2024 λόγω ακαταλληλότητας των σταδίων Ρόδου και Κω!

Κινδυνεύουν να χαθούν οι Αιγαιοπελαγίτικοι του 2024 λόγω ακαταλληλότητας των σταδίων Ρόδου και Κω!

Κινδυνεύουν να χαθούν οι Αιγαιοπελαγίτικοι του 2024 λόγω ακαταλληλότητας των σταδίων Ρόδου και Κω!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1377 ΦΟΡΕΣ

Νέα ανακοίνωση με… αιχμές εξέδωσε η ΕΑΣ Δωδεκανήσου χθες, μετά τη λήξη των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου στη Μήλο την Κυριακή, σ’ ένα σύγχρονο στάδιο που θα ζήλευαν αρκετές μεγαλουπόλεις στην Ελλάδα.

Κι αυτό, γιατί τα Δωδεκάνησα καλούνται το 2024 να διοργανώσουν τους αγώνες, αλλά, τόσο το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στη Ρόδο όσο και το Νέο Στάδιο Ανταγόρα στην Κω έχουν αφεθεί στο έλεος του… θεού και είναι ακατάλληλα να τους φιλοξενήσουν. Έτσι, η διοργάνωση πιθανώς να καταλήξει στο Στάδιο Ξηροκάμπου Λέρου ή στο Βόρειο Αιγαίο…

Αναλυτικά:
«Με εξαιρετική επιτυχία, πρωτόγνωρη, μπορεί να πει κανείς, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (1/10) οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου στη Μήλο.
Σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους πανέμορφο στάδιο, που είναι προίκα στους κατοίκους της Μήλου ένα τέτοιο αθλητικό στολίδι, έγινε η τελετή παράδοσης της σημαίας των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κο Βασίλη Ζήκα, για τη διοργάνωση το 2024.


Ο κος Ζήκας παρέλαβε τη σημαία από τα χέρια του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής-γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κου Εμμανουήλ Κουτουλάκη, αφού ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και συμπατριώτης μας Γιάννης Παππάς δεν κατάφερε τελικά να φθάσει στην Μήλο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, παρά την επιθυμία του να παραστεί τουλάχιστον στην τελετή παράδοσης.


-Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα απευθυνθούν στον δήμαρχο Ρόδου, που θα αναδειχθεί από τις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Στιβικών εγκαταστάσεων στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα».


Δυστυχώς η σημερινή κατάστασή αυτού του πάλαι ποτέ αθλητικού στολιδιού του νησιού παραπέμπει σε παραμελημένη αθλητική εγκατάσταση, που όταν παραδόθηκε για χρήση το 2007 για τη διεξαγωγή των διεθνών αγώνων ILAND GAMES, ήταν ό,τι πιο όμορφο είχε ονειρευτεί ο Δωδεκανησιακός στίβος.


Θα χρειαστεί να γίνει προσπάθεια για να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση, έτσι όπως μας παραδόθηκε για χρήση το 2007.


Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πάνε οι αγώνες στη Λέρο ή στο Βόρειο Αιγαίο , κάτι που συνέβη ξανά το 2018, όταν η Δωδεκάνησος είχε την τιμή να διοργανώσει τους 30ους ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥΣ Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου επέλεξε την Κω (που τώρα το στάδιο της Κω είναι ακατάλληλο), αντί της Ρόδου , γιατί και τότε η αθλητική εγκατάσταση ήταν στην ίδια σχεδόν κατάσταση με το σήμερα.
Δυστυχώς στην Ελλάδα γίνονται πολλά έργα τα οποία ποτέ δεν συντηρούνται.


Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΜΗΛΟΣ ένα νησί των 5.200 κατοίκων διαθέτει ένα ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ Αθλητικό κέντρο ενώ, η ΡΟΔΟΣ ένα νησί των 125.200 κατοίκων διαθέτει Αθλητικό κέντρο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για Αγώνες.
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ.


Η Δωδεκανησιακή αποστολή χρειάστηκε τη βοήθεια του υφυπουργού κ. Γιάννη Παππά όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ανταποκρίσεις που να εξυπηρετούν τη μετακίνηση των Δωδεκανησίων τόσο στη μετακίνηση Δωδεκάνησος – Πειραιά – Μήλο όσο και στη μετακίνηση Μήλο – Πειραιά – Δωδεκάνησο, ο οποίος μέσω των υπηρεσιών στις οποίες προΐσταται έδωσε καθοριστική λύση στο δύσκολο αυτό πρόβλημα.


Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τον κ. υφυπουργό που στάθηκε δίπλα στους Δωδεκανήσιους αθλητές-τριες και θεωρεί βέβαιο ότι θα έχει τη στήριξή του και στη συνέχεια».

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων