Ολοκληρώθηκε η αποστολή εκλογικού υλικού σε όλα τα νησιά

Ολοκληρώθηκε η αποστολή εκλογικού υλικού σε όλα τα νησιά

Ολοκληρώθηκε η αποστολή εκλογικού υλικού σε όλα τα νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 712 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η αποστολή του εκλογικού υλικού στα νησιά, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοί τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Η τελευταία ποσότητα στάλθηκε στον προορισμό της χτες το πρωί και συγκεκριμένα στο Καστελλόριζο και στο Αγαθονήσι με την εταιρεία Dodekanisos seaways η οποία μετέφερε τις κούτες με το εκλογικό υλικό στον προορισμό τους.

Επίσης χθες ολοκληρώθηκε και η διανομή του υλικού προς τις δημοτικές ενότητες του νησιού μας καθώς φορτηγά ήρθαν και πήραν τις κούτες με το υλικό ώστε να μοιραστεί στα χωριά. Τελευταίος έμεινε ο δήμος της Ρόδου ο οποίος κι εκείνος έστειλε τα δικά του φορτηγά για να πάρει το υλικό και να κάνει τη διανομή στα εκλογικά τμήματα εντός της πόλης.

Πέρα από τα ψηφοδέλτια στάλθηκαν επίσης παραβάν και κάλπες ενώ όπου χρειάζονταν στάλθηκαν και καινούρια που ήρθαν μετά από σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μαζί με το υλικό αλλά σε διαφορετικές συσκευασίες στάλθηκαν και τα tablet με τα οποία οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και οι δήμοι θα τα παραδώσουν στους δικαστικούς αντιπροσώπους οι οποίοι και θα πρέπει να τα ενεργοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι ήδη από χθες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι άρχισαν να παρουσιάζονται στην περιφέρεια αλλά οι περισσότεροι αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα και αύριο, καθώς μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι θα πρέπει να υποβληθούν στο υπουργείο τα στοιχεία τους.

Για όλο το επόμενο διάστημα μέχρι και τη διεξαγωγή των εκλογών το εκλογικό συνεργείο της περιφέρειας θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλες τις ώρες στην περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι έκτακτο.

Τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών θα συλλεχθούν τόσο σε επίπεδο συνδυασμών, όσο και σε επίπεδο υποψηφίων ενώ ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του κάθε εκλογικού τμήματος έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ότι οι κάλπες θ’ ανοίξουν με συγκεκριμένη σειρά προκειμένου να υπάρχει διαρκής ροή αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, στα τμήματα με μονά νούμερα θ’ ανοίξουν πρώτα οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές και στα ζυγά οι κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές.

Να σημειωθεί πως το βράδυ των εκλογών, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών θα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα, όπως θα εξελίσσονται.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών