Πολυπληθής η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Αλέξανδρου Κολιάδη στην πλατεία Κύπρου (φωτο + βίντεο)

Πολυπληθής η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Αλέξανδρου Κολιάδη στην πλατεία Κύπρου (φωτο + βίντεο)

Πολυπληθής η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Αλέξανδρου Κολιάδη στην πλατεία Κύπρου (φωτο + βίντεο)

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5245 ΦΟΡΕΣ

Με μία κεντρική προεκλογική ομιλία η οποία χαρακτηρίστηκε από παλμό και ενθουσιασμό των φίλων της παράταξης "ΕΝΑ- Ενωμένοι Αλλάζουμε, Μαζί για τη Ρόδο"  ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, έκλεισε πριν από λίγο στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης στην Εθνάρχου Μακαρίου την προεκλογική του εκστρατεία.

Εντυπωσιακή σε όγκο η συγκέντρωση, με τους υποστηρικτές της παράταξης να καταλαμβάνουν όλο τον πεζόδρομο, ενώ αισθητή έκανε την παρουσία του και αρκετός νεαρόκοσμος. Πριν ανέβει ο κ. Κολιάδης στην εξέδρα που είχε στηθεί, στον κόσμο μίλησε το μέλος της παράταξης μετά τη σύμπραξη που έγινε κ. Βάιος Καλοπήτας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι ο τόπος αξίζει μια δημοτική αρχή με ανθρώπινο πρόσωπο, και ότι στόχος τους είναι να γίνει η Ρόδος ένα ανθρώπινο νησί που να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες που έχει. “Είναι μία μάχη γεμάτη τοξικότητα που θα την κερδίσουμε”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλοπήτας. “Δεν πάει άλλο”, είπε στη συνέχεια και προετοίμασε την υποδοχή του υποψήφιου δημάρχου, λέγοντας ότι και το πρόσωπο για την αλλαγή είναι ζωτικής σημασίας, το οποίο δεν είναι άλλο από τον Αλέξανδρο Κολιάδη, για τον οποίο είπε ότι δεν βρήκε τίποτα έτοιμο και δεν του χαρίστηκε τίποτα, ενώ δεν χρειάστηκε ποτέ να δει τους συμπολίτες μας αφ υψηλού γιατί είναι μέσα στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε η κ. Φαίδρα Σπανού, η οποία και προλόγισε τον υποψήφιο δήμαρχο, μιλώντας εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά, μιλώντας κυρίως για την εικόνα που έχει για εκείνον μέσα από τη συνεργασία τους.

Όταν ανέβηκε στην εξέδρα ο κ. Κολιάδης, ο κόσμος που ήταν παρών ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα. “Αναπνέουμε τον αέρα της αλλαγής”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του κυρίου Κολιάδη ο οποίος είπε ότι δεν θα απαντήσει στις συκοφαντίες για να μη δώσει αξία στον λαϊκισμό. Είπε ακόμα ότι απευθύνεται μόνο στην κοινωνία, ότι στη δική τους παράταξη δεν υπάρχουν βολεμένοι, και ότι την Κυριακή γιορτάζουμε την ελευθερία, την τόλμη και την αποφασιστικότητα.

Ο κ. Κολιάδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος, εννοώντας ότι η δική του παράταξη θα κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο. Σε αντίθεση με την εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης, ο υποψήφιος δήμαρχος στην κεντρική προεκλογική του ομιλία έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησης που επιθυμούν να ασκήσουν στον δήμο της Ρόδου εφόσον τους εκλέξει ο ροδιακός λαός.

Η ομιλία του διανθίστηκε από αιχμές για τους ανθυποψηφίους του, κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη και Νίκο Γερονικόλα με τις οποίες θέλησε να απαντήσει σε όσα του καταμαρτυρούν κατά καιρούς.

Είπε χαρακτηριστικά σε μία αποστροφή του λόγου του: “Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, που μας λένε ότι δεν έχουμε. Ε λοιπόν, έχουμε το πιο καλοδουλεμένο πρόγραμμα”! και αυτή τη φορά ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός του το οποίο υπενθύμισε πως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της παράταξης.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον σχεδιασμό τους για τους κοινόχρηστους χώρους, την αξιοποίηση με διαφανεια της δημόσιας περιουσίας, την αναδιοργάνωση της δημόσιας συγκοινωνίας, τη θωράκιση του νησιού απέναντι στις φυσικές καταστροφές, κ.ά.

Στη συνέχεια, θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε χθες στη δική του κεντρική προεκλογική ομιλία ο κ. Γερονικόλας, λέγοντας ότι “κάποιοι επιδιώκουν να γίνουν οι πρώτοι πολίτες του νησιού… Άκουσα τον Νίκο να λέει ότι είμαστε εμπρηστές και τους άλλους να λένε ότι είμαστε τραμπούκοι". Απευθυνομενος στους παριστάμενους είπε ότι λίγες μόνο ώρες έμειναν για τη μεγάλη αλλαγή και ότι η μάχη τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία. “Το ποτάμι έχει ξεχυθεί και δεν γυρίζει πίσω, η Ρόδος απόψε μίλησε!” είπε.

Και κλείνοντας, την ομιλία του ο κ.Κολιάδης είπε πάλι απευθυνόμενος στον κόσμο ότι ακούει πολλά και διάφορα για δεύτερο γύρο “δεν υπάρχει δεύτερος γύρος, δεν μας ενδιαφέρει ο δεύτερος γύρος!”, είπε χαρακτηριστικά, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Δείτε την ομιλία του κ. Κολιάδη:

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»