Αποκάλυψη ο Κολοσσός, κέρδισε το Περιστέρι στη δεύτερη παράταση!

Αποκάλυψη ο Κολοσσός, κέρδισε το Περιστέρι στη δεύτερη παράταση!

Αποκάλυψη ο Κολοσσός, κέρδισε το Περιστέρι στη δεύτερη παράταση!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1799 ΦΟΡΕΣ

Σ’ ένα παιχνίδι από …άλλο πρωτάθλημα σήμερα στο κλειστό της Καλλιθέας, ο Κολοσσός, μετά από δύο παρατάσεις, κέρδισε το Περιστέρι 104-93 στην πρεμιέρα της Basket League κι έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει, πραγματικά ό,τι καλύτερο. Αφήνοντας καλές εντυπώσεις κυρίως οι Γιόργκενσεν και Μπραΐκοβιτς, οι «θαλασσί» κατάφεραν να είναι συγκεντρωμένοι στο τέλος και με τον σωστό ρυθμό να πάρουν τη νίκη. Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη και στο ημίχρονο από πλευράς Κολοσσού, ο Γιάννης Χατζηλαζάρου τίμησε εθελοντικές ομάδες.

 

Πώς κύλησαν οι περίοδοι και η παράταση:

 

Απίστευτος ο ρυθμός στην πρώτη περίοδο όσον αφορά το σκοράρισμα και για τις δύο ομάδες, χωρίς καλές άμυνες ωστόσο, με το Περιστέρι να παίρνει μια διαφορά εφτά πόντων (20-27) αρχικώς και τον Κολοσσό να μένει χωρίς καλάθι για κάνα δίλεπτο ώς το 23-27.

 

Ο Κολοσσός αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να… παραδοθεί από τη δεύτερη κιόλας περίοδο, γι’ αυτό όταν το Περιστέρι πέρασε μπροστά με 23-32 στα 8.21’’, οι «θαλασσί» βρήκαν τις λύσεις κι έφτασαν να προηγηθούν με 38-34, ενώ στο ημίχρονο ο φωτεινός πίνακας του κλειστού έγραφε 42-39. Ο Κολοσσός στη δεύτερη περίοδο βασίστηκε περισσότερο στα καλάθια μέσα από καλές συνεργασίες σε σχέση με το ξεκίνημα, όταν οι ατομικές προσπάθειες έδιναν πόντους.

 

Εξαιρετικός ο Κολοσσός με …μαέστρο τον Γιόργκενσεν και τα καλά γενικώς ποσοστά έξω από τα 6,75, έκανε το 56-44 με σερί 14-5 στα 6.55’’, ενώ διατήρησε στη συνέχεια ένα καλό μομέντουμ, σε μια περίοδο που κυριάρχησαν τα πολλά φάουλ. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Κούρο Σεγκούρα με το 66-59 στο τέλος, έδειχναν ικανοί για μια σημαντική νίκη.

 

Ο Κολοσσός στην τέταρτη περίοδο κατάφερε να μείνει για πολύ μπροστά στο σκορ μέχρι το 1.53’’ για τη λήξη, όταν με δύο συνεχόμενα τρίποντα οι Ράγκλαντ και Ουίλιαμς έβαλαν το Περιστέρι μπροστά με 77-78.

 

Η εξέλιξη των φάσεων έως το τέλος ήταν η παρακάτω:

 

-Επίθεση με τον Περάντες που έχασε την ισορροπία του και κάλυψε την μπάλα για το τζάμπολ, με το βελάκι να δείχνει Κολοσσό

-Άστοχο σουτ για τρεις από τον Ράγκλαντ

-Φάουλ στον Περάντες και ½ βολές για το 78-78 στα 59.7

-Μπάσιμο Ράνγκλαντ για το 78-80 στα 30’’

-Φάουλ στον Γιόργκενσεν και 2/2 βολές για το 80-80 στα 19.2

-Ράνγκλαντ σουτ για τρεις άστοχο και παράταση

 

Στην παράταση και το τελευταίο λεπτό της ο Ράνγκλαντ αστόχησε σε σουτ για τρεις και στη συνέχεια Πόλεϊ και Μπραΐκοβιτς συνεργάστηκαν ωραία, με τον δεύτερο να σκοράρει με ταμπλό στα 28.9 για το 88-86. Το Περιστέρι σκόραρε με κάρφωμα του Ρένφρο για το 86-86 στα 4.8 και για τους «θαλασσί» αστόχησε σε τρίποντο ο Γιόργκενσεν, πηγαίνοντας το ματς σε δεύτερη παράταση.

 

Εκεί πια, ο Κολοσσός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και φάνηκε πιο συγκεντρωμένος, για να πάρει το παιχνίδι με μια καλή διαφορά στο 104-93.

 

 

Διαιτησία: Τσαρούχα- Χριστινάκης- Μπακάλης

 

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 42-39 (ημ.), 66-59, 80-80 (1η παράταση 86-86, 2η παράταση 104-93)

 

Κολοσσός (Σεγκούρα): Γιόργκενσεν 21 (5), Ουτόμι 13 (2), Μπραΐκοβιτς 128, Πόλεϊ 19 (1), Περάντες 9, Κολοβέρος 3, Παπαγιάννης, Πετρόπουλος 8 (2), Καμαριανός 2, Γόντικας 6 Σίμονς 5 (1).

 

Περιστέρι (Σπανούλης): Ράγκλαντ 25 (2), Πουλιανίτης 3 (1), Ουίλιαμς 21 (3), Χούγκαζ, Ζούγρης 4, Μήτρου-Λονγκ 16 (1), Νταγκούμπιτς, Ξανθόπουλος, Χαντς 6, Κασελάκης 6, Ρένφρο 12.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων