Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία σε όλα τα Δωδεκάνησα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία σε όλα τα Δωδεκάνησα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία σε όλα τα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 956 ΦΟΡΕΣ

Ανέλαβαν καθήκοντα όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι - Ελλείψεις σε μέλη εφορευτικών επιτροπών

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άνοιξαν σήμερα στις 7 το πρωί οι κάλπες, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο και την Περιφέρεια. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7μμ

Ελλείψεις σε ότι αφορά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, παρουσιάστηκαν νωρίς το πρωί σε ορισμένα από τα εκλογικά τμήματα στη Ρόδο και σε άλλα νησιά του νομού μας.

Πάντως από χθες το απόγευμα, είχε ολοκληρωθεί με απόλυτη ακρίβεια και συντονισμό των υπηρεσιών – των αντιπροσώπων και της κεντρικής εφόρου στα Δωδεκάνησα, η διαδικασία παραλαβής των ειδικών σάκων με το απαραίτητο υλικό και την ειδική σφραγίδα σε όλους δικαστικούς αντιπροσώπους στα Δωδεκάνησα, που από κοινού με τις εφορευτικές επιτροπές, θα περιφρουρήσουν, θα καταμετρήσουν και θα αποστείλουν ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα στο Υπουργείο των Εσωτερικών.

 

Τις προηγούμενες μέρες, η Περιφέρεια και τα στελέχη της, είχαν αποστείλει σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού μας το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια και τάμπλετ) και από τις αναφορές που υπήρξαν μέχρι και χθες αργά το βράδυ, δεν είχε παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα.

 

Εκτός από τους δικαστικούς αντιπροσώπους που έχουν αναλάβει καθήκοντα και βρίσκονται από τα ξημερώματα στα εκλογικά τμήματα, έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται επίσης σε πλήρη ετοιμότητα και οι αναπληρωτές τους όπως αυτοί έχουν οριστεί.

 

Πώς εκλέγεται δήμαρχος ή περιφερειάρχης

Αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, σε κάθε εκλογικό τμήμα αρχίζει το άνοιγμα της κάλπης, η αρίθμηση των φακέλων, η διαλογή των ψήφων και η μετάδοση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Στα εκλογικά τμήματα που η αρίθμησή τους λήγει σε μονό αριθμό, οι εφορευτικές επιτροπές ανοίγουν πρώτα την κάλπη των δημοτικών εκλογών, ενώ στα εκλογικά τμήματα που η αρίθμησή τους λήγει σε ζυγό αριθμό, οι εφορευτικές επιτροπές ανοίγουν πρώτα την κάλπη των περιφερειακών εκλογών.

Στους δήμους και στις περιφέρειες που κανένας συνδυασμός δεν λάβει ποσοστό τουλάχιστον 43% + 1 ψήφο οι εκλογές θα επαναληφθούν την ερχόμενη Κυριακή (15 Οκτωβρίου) με αντιπάλους τους δύο πρώτους σε εκλογική δύναμη υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες.

Οι νέες Αρχές θα εγκατασταθούν την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους, που θα είναι πενταετής, θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.

 

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη