300 Ισραηλινοί τουρίστες παραμένουν στην Κω λόγω του πολέμου

300 Ισραηλινοί τουρίστες παραμένουν στην Κω λόγω του πολέμου

300 Ισραηλινοί τουρίστες παραμένουν στην Κω λόγω του πολέμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2439 ΦΟΡΕΣ

Αναπάντεχη τροπή έχουν πάρει οι διακοπές για περίπου 300 Ισραηλινούς τουρίστες που βρίσκονται στην Κω. Αν και έφτασαν στο νησί μας για διακοπές με τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις, δυστυχώς το Σάββατο το πρωί ξύπνησαν μαθαίνοντας τα νέα του πολέμου, κάτι που δυσχεραίνει την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες τουριστικές πηγές του «ΒτΚ» αυτή την ώρα βρίσκονται 300 Ισραηλινοί τουρίστες στην Κω, οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην χώρα τους λόγω του πολέμου.

Ακυρώνονται οι πτήσεις από Κω προς Τελ Αβίβ

« Οι πτήσεις που γίνονται είναι λίγες. Ακυρώθηκε η πτήση επιστροφής του Σαββάτου, της Κυριακής και η σημερινή πτήση της Δευτέρας. Αύριο 10 Οκτωβρίου 2023 ήταν η τελευταία πτήση Κω – Τελ Αβίβ για το 2023. Δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει» αναφέρει η πηγή.

Η αεροπορική εταιρεία που συνδέει την Κω με το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ είναι η ελληνικών συμφερόντων Blue Bird. Το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ δεν έχει κλείσει όμως τα πληρώματα αρνούνται να πετάξουν από Κω για Ισραήλ.

 

Αρνούνται τα πληρώματα να πετάξουν για Ισραήλ

« Οι πτήσεις από το Σάββατο ακυρώνονται διότι κυρίως τα πληρώματα δεν δέχονται να πετάξουν. Για αυτό το λόγο κανείς δεν ξέρει εάν αύριο που είναι προγραμματισμένη η τελευταία πτήση του 2023, πραγματοποιηθεί».

Άγνωστο το πότε και πως θα επιστρέψουν στο Ισραήλ οι τουρίστες που βρίσκονται στην Κω

Σε ότι αφορά τον επαναπατρισμό των 300 Ισραηλινών εξ΄ όσων γνωρίζουμε γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση έχοντας όμως ως πρώτο γνώμονα την ασφάλεια των τουριστών.

« Κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως θα επιστρέψουν στο Ισραήλ οι τουρίστες που βρίσκονται στην Κω εάν δεν πετάξει το αεροπλάνο την Τρίτη. Γίνονται διάφορες ενέργειες. Προς το παρόν παραμένουν στην Κω».

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο το πρωί 7 Οκτωβρίου 2023 ήρθε η προγραμματισμένη πτήση από Τελ Αβίβ για Κω καθώς πρόλαβε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος.

 

Λίγοι αρνούνται να επιστρέψουν

« Η εικόνα που υπάρχει με τους Ισραηλινούς τουρίστες στην Κω είναι ίδια πανελλαδικά και αφορούν τους ίδιους λόγους. Μεμονωμένα κάποιοι Ισραηλινοί εξέφρασαν την επιθυμία να μην επιστρέψουν στην πατρίδα τους για λόγους ασφαλείας. Ήταν όμως λίγες αυτές οι περιπτώσεις και έτσι και αλλιώς δεν διαφαίνεται να επιστρέψουν σήμερα» υπογραμμίζει η πηγή στην εφημερίδα μας.

Σύμφωνα με το επίσημο πτητικό πρόγραμμα 150 τουρίστες από το Ισραήλ ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν το Σάββατο και άλλοι 150 την Κυριακή. Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η τελευταία πτήση της Blue Bird με την εκτέλεσή της να φαντάζει εξαιρετικά απίθανη με τις παρούσες συνθήκες καθώς ακυρώθηκε η σημερινή πτήση.

Πηγή: https://vimatisko.gr/

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ