Λίγο πριν την… εκκίνηση της Historica

Λίγο πριν την… εκκίνηση της Historica

Λίγο πριν την… εκκίνηση της Historica

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1441 ΦΟΡΕΣ

Λίγες μέρες πλέον απέμειναν για την έναρξη της 5ης Historica στη Ρόδο, που θα γίνει από 12 έως 20 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μία αθλητική συνάντηση με ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο που θα πάρουν μέρος στα διαδραστικά δρώμενα με παλιά ποδήλατα διασχίζοντας ιστορικές διαδρομές και παραδοσιακούς οικισμούς.

Η 5η Historica μάλιστα, θα ταξιδέψει όλους όσοι είναι παρόντες στις εκδηλώσεις της στην ιστορία των κλασικών ατσάλινων ποδηλάτων. Οι εμπνευστές της διοργάνωσης (Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Καρπαθάκης, Νεμρά Μπάστιαλη) φιλοδοξούν να συμπαρασύρουν και να μοιραστούν με τους λάτρεις των πεντάλ την απόλυτη ποδηλατική εμπειρία, συνδυάζοντας την άθληση, με τον πολιτισμό και τη γευσιγνωσία τοπικής κουζίνας-προϊόντων.

Το ποδηλατικό φεστιβάλ είναι γεμάτο δράσεις και εκπλήξεις για άτομα κάθε ηλικίας:
- 12 με 20 Οκτωβρίου, τα ποδήλατα ζωντανεύουν στην έκθεση ιστορικών ποδηλάτων, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

- 13 Οκτωβρίου, στις 19.00, θα δοθεί η εκκίνηση στον διασυλλογικό αγώνα πίστας, στο δημοτικό στάδιο «Διαγόρας».

- 14 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, τη… σκυτάλη παίρνουν τα παιδιά, πίσω από το κτήριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εκδηλώσεις της HISTORICA κορυφώνονται την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, με την ιστορική διαδρομή 50 χιλιομέτρων. Εκκίνηση και τερματισμός στην Πλατεία Ελευθερίας.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το γραφείο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο κάθε χρόνο περιλαμβάνεται στις δράσεις της Historica. Τα σεμινάρια θα γίνουν στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης (νέα πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου).

Όλες αυτές τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο ποδηλατικός Όμιλος «Ιβίσκος Ρόδου», σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Περισσότερες πληροφορίες/εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης
www.historica.gr.

Εκπαιδευτική δράση για μαθητές της Ρόδου
Με αφορμή την 5η Historica 2023 που ενώνει τους ποδηλάτες απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία Πεταλούδων δημιουργεί μία εκπαιδευτική δράση για μαθητές της Ρόδου (Δ, Ε, και Στ δημοτικού) με ελεύθερη συμμετοχή από Πέμπτη 12 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 20 Οκτωβρίου (10:00-13:00 στο χώρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, Νέα Πτέρυγα «Νεστορίδειου Μελάθρου).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- Περιήγηση στη μοναδική έκθεση ιστορικού ποδηλάτου από τους διοργανωτές της Historica.
- Ενημέρωση από την Τροχαία & Πυροσβεστική Ρόδου.
- «Ποδηλάτες του δάσους» εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ-ΚΠΕ Πεταλούδων.

Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές Δ, Ε, και Στ δημοτικού.
* Συνολική διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης 60’. (Προγραμματισμός 10-11, 11-12, 12-13)
Δηλώσεις συμμετοχής στο σχετικό link:
https://docs.google.com/document/d/1KMSgDD5sOAPDy3UjuARp2MBr8-ELdq3ptreFf-WnegI/edit?usp=sharing μέχρι και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.
Διευκρινίσεις στα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΕΠΕΑ-ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου

Παρών και ο Γιάννης Μαμουζέλος
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται στη Ρόδο, για την 5η Historica (12 έως 19 Οκτωβρίου) ο Γιάννης Μαμουζέλος. Ο γνωστός δημοσιογράφος αποδέχθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών και θα έρθει στο νησί για να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν στο μεγάλο ποδηλατικό ραντεβού.

Ο Γιάννης Μαμουζέλος γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα (με καταγωγή από τη Χίο), είναι δημοσιογράφος, με ειδικότητα το αθλητικό ρεπορτάζ και συγγραφέας με πλούσιο έργο.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης