Πώς αναμένεται να κατανεμηθούν οι έδρες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πώς αναμένεται να κατανεμηθούν οι έδρες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πώς αναμένεται να κατανεμηθούν οι έδρες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5950 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο κ. Δημήτρη Σαλαμαστράκη, οι έδρες στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα κατανέμονται ως εξής: (η επίσημη κατανομή αναμένεται να γίνει από το Πρωτοδικείο της Σύρου εντός των προσεχών ημερών)

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 8-10-2023 από τις 45 έδρες του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη του κ. Χατζημάρκου λαμβάνει 30 έδρες, του κ. Παπανικόλα 7 έδρες, της κ. Καραγιάννη 5 έδρες και του κ. Αγγέλου 3 έδρες.

Η κατανομή έγινε με βάση την απλή αναλογική λόγω του ότι ο κ. Χατζημάρκος κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό άνω του 60%, ήτοι 65,97%. Οι έδρες της κάθε παράταξης κατανέμονται ως εξής: Η παράταξη του κ. Χατζημάρκου καταλαμβάνει όλες τις μονοεδρικές έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Άνδρου, Καρπάθου - Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κέας - Κύθνου, Μήλου και Τήνου.

Επίσης καταλαμβάνει 2 έδρες της Θήρας, 1 έδρα της Καλύμνου, 3 έδρες της Κω, 2 έδρες της Μυκόνου, 1 έδρα της Νάξου, 1 έδρα της Πάρου, 12 έδρες της Ρόδου και τις 3 έδρες της Σύρου. Η παράταξη του κ. Παπανικόλα καταλαμβάνει 1 έδρα της Θήρας, 1 έδρα της Καλύμνου, 1 έδρα της Κω, 1 έδρα της Νάξου και 3 έδρες της Ρόδου.

Η παράταξη της κ. Καραγιάννη καταλαμβάνει 1 έδρα της Καλύμνου, 1 έδρα της Κω, 1 έδρα της Νάξου και 2 έδρες της Ρόδου. Η παράταξη του κ. Αγγέλου καταλαμβάνει 1 έδρα της Καλύμνου, 1 έδρα της Πάρου και 1 έδρα της Ρόδου.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας