Προφυλακίστηκε Παλαιστίνιος για τη μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκε Παλαιστίνιος για τη μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκε Παλαιστίνιος για τη μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1134 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, 32χρονος από την Παλαιστίνη για τη μεταφορά 31 ατόμων από τα τουρκικά παράλια στο Καστελλόριζο.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 32χρονου αλλοδαπού έγινε από λιμενικούς στις 5 Οκτωβρίου και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα, από κυβερνήτη πλωτού μέσου πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος κατά συρροή και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Χθες το πρωί, ο 32χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Γιώργο Κακακιό προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι μεταφορέας αλλά μεταφερόμενος καθώς και ο ίδιος ήθελε να εισέλθει στη χώρα μας προκειμένου στη συνέχεια να μεταβεί σε χώρα της Ευρώπης.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα στις 5 Οκτωβρίου 2023 οπότε και ενημερώθηκαν οι λιμενικοί στη Μεγίστη ότι στη βραχονησίδα της Ρω βρισκόταν σημαντικός αριθμός αλλοδαπών.

Πράγματι οι λιμενικοί μετέβησαν εκεί και μόλις οι συνολικά 32 αλλοδαποί τους είδαν, παραδόθηκαν. Από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κυβερνήτης του σκάφους με το οποίο ταξίδεψαν οι αλλοδαποί είναι ο Παλαιστίνιος που συνελήφθη, ενώ το μεταφορικό μέσο δεν βρέθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου