Παρών στη Historica o βετεράνος πρωταθλητής Φάνης Κοκκινομάγουλος

Παρών στη Historica o βετεράνος  πρωταθλητής Φάνης Κοκκινομάγουλος

Παρών στη Historica o βετεράνος πρωταθλητής Φάνης Κοκκινομάγουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 881 ΦΟΡΕΣ

Ένας από τους παλιούς ποδηλάτες που θα δώσουν το «παρών» στην 5η Historica θα είναι ο Φάνης Κοκκινομάγουλος, ο οποίος το 1956 αναδείχθηκε πανελληνιονίκης στο ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου.

Ο 87χρονος σήμερα «βετεράνος» ποδηλάτης κατάγεται από την Κάλυμνο, έζησε στη Ρόδο και από το 1961 είναι μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας, ενώ βρίσκεται στα Δωδεκάνησα και θα είναι «παρών» στις εκδηλώσεις της Historica.

Ο Κοκκινομάγουλος το 1956 κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο με τη φανέλα του Α.Ο. Νεοχωρίου και αν μη τι άλλο έζησε ορισμένες από τις πιο υπέροχες και ένδοξες στιγμές της ποδηλασίας στη Ρόδο.

Ο ίδιος θυμήθηκε τα παλιά: «Από το 1950 έως το 1959 αγωνίστηκα με τον Α.Ο. Νεοχωρίου και το 1956 κατάφερα να στεφθώ πανελληνιονίκης στη Ρόδο, σε μία στιγμή μοναδική, που με συντροφεύει μέχρι και σήμερα.

Συμμετείχα σε πολλούς αγώνες στη Ρόδο, στην Αθήνα και στην Πάτρα και οι εμπειρίες αποτελούσαν οδηγό ζωής για μένα. Έκανα πολλούς φίλους και τα όσα ζήσαμε με την παρουσία χιλιάδων φιλάθλων ήταν πραγματικά κάτι μοναδικό για όλους μας.

Οι αναμνήσεις είναι υπέροχες, υπήρχαν πολύ δυνατά σωματεία τότε όπως ο Διαγόρας και ο Δωριέας. Θεωρώ ότι η Ρόδος έζησε μοναδικές στιγμές για πολλά χρόνια. Η Historica μού δίνει μία τεράστια ευκαιρία να θυμηθώ αυτές τις στιγμές και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχει γίνει θεσμός για το νησί.

Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ με παλιούς ποδηλάτες, νομίζω ότι θα έχουμε να πούμε αρκετά πράγματα, από μία άλλη ξεχωριστή εποχή για την ποδηλασία στη Ρόδο».

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης