Φλας στο παρελθόν, 1963: Λίαν πιθανή η κατακύρωσις του διαγωνισμού δι' ανέγερσιν του Εργοστασίου Γάλακτος

Φλας στο παρελθόν, 1963: Λίαν πιθανή η κατακύρωσις του διαγωνισμού δι' ανέγερσιν του Εργοστασίου Γάλακτος

Φλας στο παρελθόν, 1963: Λίαν πιθανή η κατακύρωσις του διαγωνισμού δι' ανέγερσιν του Εργοστασίου Γάλακτος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 13 Οκτωβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3757

ΛΙΑΝ ΠΙΘΑΝΗ Η ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙ’ ΑΝΕΓΕΡΣΙΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υπό της Αγροτικής Τραπέζης Ρόδου διεβιβάσθησαν εις το Κεντρικόν αι προσφοραί διά την ανέγερσιν του κτιρίου του εργοστασίου Γάλακτος. Ως γνωστόν ο διαγωνισμός εγένετο ταυτοχρόνως εις την Ρόδον και εις Αθήνας.

Κατά σχετικήν ανακοίνωσιν ενεφανίσθησαν ενδιαφερόμενοι εκτελεσταί, άνω των τριών, εις την Ρόδον. Επίσης ανεκοινώθη ότι αι προσφοραί είναι ικανοποιητικαί και ότι θεωρείται λίαν πιθανή η κατακύρωσις του διαγωνισμού.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΑΞΙΑΣ 1.500.000 ΔΡΑΧΜΩΝ
Προερχομένη εκ Πάτμου αφίκετο εις Λέρον επιτροπή εκ των κ.κ. Κιούση Διευθυντού Τεχνικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου Χαρίτου και Γ. Κατσαράκη Μηχανικών προς παραλαβήν του Δημοτικού Τουριστικού Ξενοδοχείου Λακκίου Λέρου.

Η επιτροπή θα περατώση την παραλαβήν του έργου της μέχρι αύριον. Σημειωτέον ότι διά την εκτέλεσιν του έργου 1.500.000 εκ πιστώσεων του τούτου διετέθη συνολικώς δρχ. ΟΔΑΠΔΔ.
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται αι εργασίαι αποπερατώσεως του Δημοτικού Ξενώνος εις Άλιντα Λέρου ο οποίος προβλέπεται ότι θα λειτουργήση από του προσεχούς θέρους.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΙ ΤΕΛΕΤΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΩΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Σήμερον την 11ην πρωινήν κατά την διάρκειαν τελετής εις την Κοινότητα Τριάντα παρουσία του Νομάρχου κ. Τζαβέλλα και του Διευθυντού της Νομαρχίας κ. Αντ. Κάφφαρη θα επιδοθή εις τον Πρόεδρον της Κοινότητος δίπλωμα του Βασιλικού Εθνικού Ιδρύματος διά του οποίου εκφράζεται η Βασιλική ευαρέσκεια προς την κοινότητα, προς επιβράβευσιν των υπηρεσιών αυτής διά την ανάπτυξιν του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Εν συνεχεία οι κ.κ. Τζαβέλλας και Κάφφαρης θα μεταβούν την 12ην μεσημβρινήν εις την Κοινότητα Κρεμαστής και την 6ην απογευματινήν εις την Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου όπου επίσης θα επιδόσουν διπλώματα του Βασιλικού Εθνκού Ιδρύματος.

900 ΤΟΝΝΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΙΩΝ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Εννεακόσιοι τόννοι μανδαρινιών θα είναι η εφετεινή παραγωγή της νήσου Καλύμνου, συμφώνως προς σχετικήν ανακοίνωσιν, εξ αυτών δε ένα μεγάλο ποσοστό θα εξαχθή βάσει προγράμματος εις την Δυτικήν Γερμανίαν ως και κατά τα παρελθόντα έτη.

Η παραγωγή εφέτος είναι μεγαλυτέρα της περισυνής κατά 200 περίπου τόννους.
Εν τω μεταξύ, γεωπόνος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου, μεταβάς επί τόπου έδωσεν οδηγίας εις τους παραγωγούς διά την καταπολέμησιν της Μυΐας της Μεσογείου, διά την αρτίαν εμφάνισιν των μανδαρινιών.

Ο εν λόγω γεωπόνος επανήλθεν εις την Ρόδον και ανεκίνωσεν ότι αι εξαγωγαί θα αρχίσουν κατά το πρώτον πενθήμερον του Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!