Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δήμου Ρόδου

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δήμου Ρόδου

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2035 ΦΟΡΕΣ

Υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες από τον Δήμαρχο Ρόδου κο Αντώνη Β. Καμπουράκη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», για την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Όπως ανακοίνωσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κος Σπύρος Σπυρόπουλος, το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης - WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος με διασπορά σε ολόκληρη την χώρα.

Στο πλαίσιο του έργου, θα παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω wifi hot spot σε 44 δημόσιους χώρους σε όλο το Δήμο. Τα 44 αυτά σημεία έρχονται να προστεθούν στα άλλα 60 σημεία που λειτουργούν ήδη από το ξεκίνημα σχεδόν της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη . Τα σημεία αυτά δίνουν ελεύθερη πρόσβαση στον κάτοικο αλλά και τον επισκέπτη του νησιού μας στο διαδίκτυο και καθορίστηκαν μετά από μελέτη της επισκεψιμότητας .

Επίσης όπως σημειώνεται, ολοκληρώθηκε η παραλαβή του μηχανογραφικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ». Παραλήφθηκαν 98 σύγχρονοι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και 17 Εκτυπωτικά Μηχανήματα και 17 Tablets που ήδη ρυθμίζονται και εγκαθίστανται στα ΚΕΠ του Δήμου Ρόδου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών."

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας