Προφυλακίστηκαν Τούρκος και Αζέρος για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκαν Τούρκος και Αζέρος για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκαν Τούρκος και Αζέρος για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1125 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, ο 24χρονος Τούρκος και ο 28χρονος από το Αζερμπαϊτζάν που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, στη θαλάσσια περιοχή του Αρχαγγέλου ανατολικά της Ρόδου, να μεταφέρουν 20 άτομα από τα γειτονικά παράλια.

Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα, πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και κατά συναυτουργία, για παράνομη είσοδο στη χώρα και απείθεια.

Χθες το πρωί, ο 24χρονος και ο 28χρονος συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Κάτια Λαουδίκου και Βασίλη Λόγγο προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 24χρονος δήλωσε ότι είναι Κούρδος και πως ήθελε κι αυτός να έρθει και να παραμείνει στο νησί μας με σκοπό τη μετέπειτα μετάβασή του στο εξωτερικό, ενώ τον ίδιο ισχυρισμό ανέπτυξε και ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του.

Προανακριτικά πάντως, ο 24χρονος Τούρκος είχε δηλώσει ότι είναι βοηθός και πως έλαβε 1.000 ευρώ για τη μεταφορά αυτή η οποία είναι και η πρώτη του και πως όλα τα είχε κανονίσει ο συγκατηγορούμενος του με τα μέλη του κυκλώματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 28χρονος είχε ισχυριστεί προανακριτικά ότι για όλα φταίει ο 24χρονος καθώς αυτός του είπε «να κάνουν μαζί τη δουλειά».

Μάλιστα είχε πει ότι η συμφωνία ήταν να κυβερνήσει ο 28χρονος το σκάφος και όταν έφθαναν Ρόδο θα παρέμενε στο νησί μας και με το πλωτό μέσο θα επέστρεφε ο 24χρονος στην Τουρκία.

Πάντως και οι δύο, μετά τις απολογίες τους οδηγήθηκαν στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, καθώς οι όποιοι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς.

Για τους συλληφθέντες όλα ξεκίνησαν στις 7 το πρωί στις 10 Οκτωβρίου 2023 όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Αρχαγγέλου, να προσεγγίζει τις ακτές της Ρόδου, με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων.

Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, ενώ δε συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατόπιν καταδίωξης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ακινητοποίηση του ταχύπλοου, ενώ οι είκοσι δύο (22) αλλοδαποί επιβαίνοντές του (21 άνδρες και 1 αγόρι), μεταφέρθηκαν στο νέο Καρνάγιο Ρόδου, όλοι καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 24 και 28 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων, ενώ το εν λόγω Τ/Χ σκάφος κατασχέθηκε.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών