Αλ. Κολιάδης:Το μήνυμα της Αλλαγής ήταν ξεκάθαρο- Τη Δευτέρα η αλλαγή αυτή έρχεται. Ξημερώνει μία νέα μέρα για τη Ρόδο

Αλ. Κολιάδης:Το μήνυμα της Αλλαγής ήταν  ξεκάθαρο- Τη Δευτέρα η αλλαγή αυτή έρχεται. Ξημερώνει μία νέα μέρα για τη Ρόδο

Αλ. Κολιάδης:Το μήνυμα της Αλλαγής ήταν ξεκάθαρο- Τη Δευτέρα η αλλαγή αυτή έρχεται. Ξημερώνει μία νέα μέρα για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4616 ΦΟΡΕΣ

«Τη Δευτέρα ξημερώνει μία νέα μέρα για τη Ρόδο» επισημαίνει μεταξύ άλλων στη «Ροδιακή» σε συνέντευξή του λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον β’ γύρο, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

Να ξεκινήσουμε από το πώς δεχθήκατε εσείς προσωπικά, ως επικεφαλής παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής: ήταν απογοητευτικό, ενθαρρυντικό ή πάνω από τις προσδοκίες σας;
Είμαστε πολύ υπερήφανοι με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα που επιτελέστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν όχι μόνο ενθαρρυντικό αλλά προπομπός της εμπιστοσύνης που θα μας δείξουν οι συμπολίτες μας και στον δεύτερο γύρο.

Το μήνυμα της Αλλαγής ήταν ξεκάθαρο. Τη Δευτέρα η αλλαγή αυτή έρχεται. Ξημερώνει μία νέα μέρα για τη Ρόδο. Είναι πολύ θετικό που οι Ροδίτες επέδειξαν αντανακλαστικά, γενναία αντανακλαστικά και καταφέραμε ακόμα μία φορά να δείξουμε ότι, το γενικό συμφέρον του τόπου μας είναι σπουδαιότερο και σημαντικότερο από το προσωπικό.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο πάει μπροστά η κοινωνία. Η χαρά μας είναι μεγάλη για τους χιλιάδες ψηφοφόρους αλλά και για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που θα έρθουν να μας στηρίξουν την Κυριακή.

Οι πολίτες ζητούν αλλαγή κι εμείς είμαστε εκείνοι που θα την επιτύχουμε και θα την κάνουμε πραγματικότητα. Και είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος δεν θα απέχει την Κυριακή αλλά θα δώσει ένα δυναμικό «παρών» στην εκλογική διαδικασία γιατί επιζητά αυτή την αλλαγή στον τόπο μας.

Τις ημέρες που ακολούθησαν από την Κυριακή των εκλογών, είδαμε την προεκλογική αντιπαράθεση να οξύνεται και μάλιστα να μεταφέρεται σε προσωπικό επίπεδο, ανάμεσα σ’ εσάς και τον ανθυποψήφιό σας, νυν δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Β. Καμπουράκη. Αίσθηση προκάλεσαν στο εκλογικό σώμα του νησιού τα βίντεο με τα λεγόμενα αρνητικά διαφημιστικά μηνύματα που κυκλοφόρησαν αμφότερες οι παρατάξεις. Θα ήθελα το σχόλιό σας γι’ αυτό…
Όλο αυτό το διάστημα, η δημοτική αρχή κρυμμένη πίσω από διάφορα site και trolls δεν είχε να παρουσιάσει κάτι άλλο πέρα από τοξικό λόγο που κινήθηκε κυρίως σε προσωπικό επίπεδο.

Ακούγαμε και διαβάζαμε καθημερινά χυδαίες τοποθετήσεις από ανθρώπους που πληρώνονται για να κάνουν μόνο αυτό το «έργο», να δηλητηριάσουν τον δημόσιο λόγο. Δεν είδαμε πουθενά όμως τη δημοτική αρχή να υπερασπίζεται την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το νησί μας.

Προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από την τοξικότητα. Για να γίνω πιο κατανοητός, το νησί μας δεν βρέθηκε ποτέ ξανά σε αυτή τη κατάσταση βρωμιάς και δυσωδίας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όχι μόνο δεν είδαμε την πολυδιαφημιζόμενη λάμψη, ακριβώς το αντίθετο συναντήσαμε.

Επέλεξα, παραπάνω από δύο μήνες, τη σιωπή. Γιατί δεν ήθελα να εκθέσω πρώην συναδέλφους. Κάποιοι απ’ αυτούς ξέρω ότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, αλλά πάντα απομονωμένοι και αποκομμένοι.

Δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο ενός δημάρχου που λειτουργούσε απαξιωτικά και αλαζονικά κλεισμένος μέσα σ’ ένα γραφείο και χωρίς να τον ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από τις κλειδωμένες πόρτες.

Επέλεξα τη σιωπή, συνειδητά δε, απάντησα σε όλα αυτά και αυτό που εισέπραξα από τους συμπολίτες μας ήταν μόνο συγχαρητήρια για τη στάση μου απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις, που μόνο καλό δεν κάνουν στον δημόσιο λόγο και στην κοινωνική συνοχή. Ένας δήμαρχος που κρυβόταν πάντα πίσω από τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε κάποιοι σύμβουλοί του.

Μεθαύριο οι Ροδίτες επιλέγουν δήμαρχο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μπορείτε να τους πείτε επιγραμματικά για ποιους λόγους να επιλέξουν εσάς;
Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν μου έταξε τίποτα κανένας κομματικός μηχανισμός.

Δεν έχω αναφορά σε κανένα κόμμα, δεν χρησιμοποιώ τον δήμο ως βήμα για πολιτική καριέρα με απώτερο σκοπό μία κυβερνητική θέση ή μία θέση σε ένα ψηφοδέλτιο. Ό,τι έχω πετύχει είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Πιστεύετε ότι έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο;

Οι συνεργάτες μου κι εγώ δεν το πιστεύουμε και είμαστε έτοιμοι ν’ αναλάβουμε την ευθύνη ν’ αλλάξουμε το νησί μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων μας. Και θα τα καταφέρουμε με τη στήριξη των συμπολιτών μας. Εμείς πάμε με γνώση, με σχέδιο και κυρίως όλοι μαζί, ενωμένοι.

Πάμε με πολλή και σκληρή δουλειά, που ξεκινά από το πρωί και θα τελειώνει αργά το βράδυ. Πάμε με το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας και τους καλύτερους του τόπου μας σε κάθε τομέα.

Έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα. Το ψηφοδέλτιό μας είναι πλούσιο σε ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων με αγάπη για τον τόπο τους και καθαρό.

Ας αφήσουμε πια να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια για την εμπειρία των ανθυποψηφίων. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε παλαιότερες δημοτικές αρχές εντοπίσατε εσείς κάποιον οικονομολόγο να είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών τουλάχιστον στην απερχόμενη δημοτική αρχή; Βέβαια όχι. Ας τελειώσει λοιπόν μία για πάντα το παραμύθι της ικανότητας του ψηφοδελτίου μας.

Έχουμε σπουδαίους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την τραγικά δύσκολη επόμενη μέρα και υπάρχουν επίσης σε όλη την Ρόδο ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο θα αξιοποιηθεί πλήρως. Κι αυτό συμπεριλαμβάνεται στις ανοιχτές πόρτες που επισημαίνουμε συνέχεια.

Θα επιλέξουν εμάς, διότι η απερχόμενη δημοτική αρχή απέτυχε σχεδόν στο σύνολό της: Στην καθαριότητα, στο πράσινο, στην ανακύκλωση, στον προγραμματισμό και εκπόνηση έργων, στην αναβάθμιση των χωριών μας, στην τήρηση της νομιμότητας, στην εξυγίανση κοινωφελών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΥΑΡ, στην οικονομική διαχείριση του δήμου το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο θέμα.

Γι’ αυτό και για πολλούς άλλους λόγους θα γίνει συσπείρωση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όσους έχουν ταχθεί μαζί μας τις τελευταίες ημέρες ανοικτά, σε αυτή την προσπάθεια για την ανατροπή ενός κατεστημένου που πληγώνει τη Ρόδο και τους Ροδίτες. Για μένα η πράξη τους αποτελεί μέγιστη φιλοπατρία. Να είναι βέβαιοι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους.

Εάν την 1η Ιανουαρίου του 2024 είστε εσείς ο «ένοικος» του Δημαρχιακού Μεγάρου, από πού θα ξεκινήσετε; Ποια θα είναι η πρώτη σας κίνηση;
Η πρώτη μου κίνηση θα είναι ν’ ανοίξω τις πόρτες του Δημαρχείου στους πολίτες, να μπουν ξανά στο σπίτι τους, να μπει ξανά καθαρός αέρας. Σας περιέγραψα πως σήμερα το σπίτι των Ροδιτών, μυρίζει «καμαρίλα», έχουν πρόσβαση μόνο λίγοι και εκλεκτοί.

Ο απερχόμενος δήμαρχος επιτρέπει την είσοδο μόνο στους «δικούς» του, στους «φίλους» του, στους «εκλεκτούς» του. Η δική μας δημοτική αρχή απευθύνεται σε όλους τους Ροδίτες, σε όλες τις Ροδίτισσες χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαχωρισμούς.

Να μιλάνε ελεύθερα, αλλά και για να σχεδιάσουμε, όπως προανέφερα, τη Ρόδο που ονειρευόμαστε. Οι συμπολίτες μας θα είναι οι συμμέτοχοι και κοινωνοί στην άσκηση διοίκησης.

Ανοιχτές πόρτες στους δημότες και κλειστές πόρτες στα συμφέροντα. Γιατί τις κλειστές πόρτες του κ. Καμπουράκη στους δημότες και τις ανοιχτές πόρτες στα συμφέροντα, τις πληρώσαμε πολύ ακριβά.

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής