Φλας στο παρελθόν, 1963: Ο αρχηγός της ΝΙΚΗΣ εις Ρόδον - Σήμερον φθάνει ο κ. Κωνσ. Καραμανλής

Φλας στο παρελθόν, 1963: Ο αρχηγός της ΝΙΚΗΣ εις Ρόδον - Σήμερον φθάνει ο κ. Κωνσ. Καραμανλής

Φλας στο παρελθόν, 1963: Ο αρχηγός της ΝΙΚΗΣ εις Ρόδον - Σήμερον φθάνει ο κ. Κωνσ. Καραμανλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 15 Οκτωβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3758

Ο Αρχηγός της ΝΙΚΗΣ εις Ρόδον
ΣΗΜΕΡΟΝ ΦΘΑΝΕΙ Ο κ. ΚΩΝΣ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
• Θα ομιλήση την 12ην μεσημβ.
• Προβλέψεις διά την υποδοχή
• Σήμερον κρίνεται ο αγών
Ο Αρχηγός της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής αφικνείται εις την πρωτεύουσαν της Δωεκανήσου σήμερον την πρωίαν συνεχίζων την προεκλογικήν του περιοδείαν και την από μακρού καθιερωθείσαν παράδοσιν του Κόμματος όπως ο Αρχηγός έρχεται εις άμεσον επαφήν με τον λαόν της Δωδεκανήσου εις την Ρόδον.

Το φέρον τον κ. Καραμανλήν πλοίον, προερχόμενον εκ Μιτυλήνης, Χίου και Σάμου θα καταπλεύση την 10ην πρωινήν ο Αρχηγός δε της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως θα αποβιβασθή περί την 11ην π.μ. εις την Βασιλικήν αποβάθραν οπόθεν θα κατευθυνθή πεζή εις τα γραφεία του Κόμματος επί της πλατείας Κύπρου.

Από του εξώστου των γραφείων της ΕΡΕ ως και κατά τα παρελθόντα έτη ο Αρχηγός του Κόμματος της ΕΡΕ θα εκφωνήση βαρυσήμαντον λόγον επί όλων των απασχολούντων την χώραν ζητημάτων και επί ειδικών θεμάτων της Δωδεκανήσου και των κατοίκων της.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Κατά τας προβλέψεις των ειδικών η υποδοχή του κ. Καραμανλή θα είναι μεγαλειώδης, τόσον κατά την αποβίβασιν εις τον χώρον του Μανδρακίου, όσον και κατά την διέλευσιν του εκ της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Εξ άλλου το συνεχώς ογκούμενον ρεύμα υπέρ της ΕΡΕ εγγυάται ότι η επιτυχία της συγκεντρώσεως του λαού αύριον την πρωΐαν θα είναι μεγαλειώδης. Ήδη κάτοικοι των συνοικιών της Ρόδου προετοιμάζονται διά την υποδοχήν και διά να ακούσουν τον λόγον του Αρχηγού της ΕΡΕ.

• Ως και κατά το παρελθόν, την ομιλίαν του Αρχηγού κ. Καραμανλή θα ακούσουν και οι κάτοικοι των κοινοτήτων προς τούτο δε εζητήθη η πύκνωσις των δρομολογίων του ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ διά την εξυπηρέτησιν των πολιτών.

• Την ομιλίαν επίσης θα ακούσουν και αρκετοί κάτοικοι των νήσων αφικνούμενοι επί τούτων εις την Ρόδον, δεδομένου ότι είχον την δυνατότητα να προγραμματίσουν το ταξίδιόν των αφού η αναγγελία της ημερομηνίας αφίξεως του κ. Καραμανλή ήτο γνωστή από της παρελθούσης Τετάρτης.

• Κατά την διάρκειαν της επισκέψεως του ο Αρχηγός της ΕΡΕ κ. Καραμανλής θα πλαισιούται από τους υποψηφίους του Κόμματος εν Δωδεκανήσω, τόσον από τους Ροδίους, όσον και τους εκ των άλλων νήσων.

ΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΙ
Αποθεωτικήν υποδοχήν επεφύλαξαν προχθές εις τους υποψηφίους της ΕΡΕ κ.κ. Κωτιάδην και Τσέλιον οι κάτοικοι των Κοινοτήτων Ασκληπειού, Βατίου, Προφύλιας, Ιστρίου, Αρνίθας, Απολακκιάς, Κατταβιάς, Μεσαναγρού και Γενναδίου. 

Ο κ. Κωτιάδης ομιλών ετόνισεν ότι δεν πρέπει να χαθή ούτε μία ψήφος και ότι όλοι πρέπει να ψηφίσουν ΕΡΕ με πίστιν. Ο κ. Τσέλιος ετόνισεν ότι οι αντίπαλοι έχουν καταληφθή από τον πανικόν της ήττης και μεταχειρίζονται μέσα του προηγουμένου αιώνος απειλούντες τους πάντας και οργανούντες «μπράβους».

ΕΙΣ ΜΑΡΙΤΣΑ
Χθες την εσπέραν οι υποψήφιοι κ.κ. Κωτιάδης και Τσέλιος μετέβησαν εις Παστίδαν και Μαριτσά, όπου ωμίλησαν ενώπιον πυκνών συγκεντρώσεων. Εις Μαριτσά ο κ. Κωτιάδης εκάλεσεν όλους τους Μαριτσενούς να τιμήσουν διά της ψήφους των όλοι μαζί τον κ. Τσέλιον, ως συμπατριώτην των, τονίσας, ότι προσωπικώς δεν θέλει ούτε μίαν ψήφον εις τα Μαριτσά.

- Ο κ. Χαρίτος ωμίλησε χθες ενώπιον πυκνών συγκεντρώσεων εςι Καλυθιές και Αφάντου, αναλύσας τα επιτεύγματα της ΕΡΕ και τονίσας ότι είναι εθνικόν καθήκον η υπερψήφισις του Καραμανλή.

ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ο κ. Ζαννής επεσκέφθη χθες τας κοινότητας Ψίνθου, Αρχιπόλεως, Πλατανίων και Απολλώνων όπου ωμίλησεν ενώπιον συγκεντρώσεων πολιτικών του φίλων και οπαδών.

Ο κ. Αγγέλου επίσης περιώδευσε την ύπαιθριον ομιλήσας ενώπιον συγκεντρώσεων των Προοδευτικών.

ΟΙ ΤΗΣ Ε.Κ.
Οι υποψήφιοι της Ε.Κ. και της ΕΔΑ ωμίλησαν χθες εις χωρία ενώπιον συγκεντρώσεων οπαδών των.

Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΙΣ
Χθες το μεσονύκτιον έληξεν η προθεσμία ανακηρύξεως των υποψηφίων υπό του Πρωτοδικείου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...