Προβλήματα και ελλείψεις στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής και στο 2ο Ειδικό Ρόδου

Προβλήματα και ελλείψεις στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής και στο 2ο Ειδικό Ρόδου

Προβλήματα και ελλείψεις στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής και στο 2ο Ειδικό Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4290 ΦΟΡΕΣ

Από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με τις ελλείψεις στις σχολικές μονάδες του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής καθώς και του 2ου Ειδικού Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στο πλαίσιο των περιοδειών μας σε σχολεία της πόλης και της υπαίθρου επισκεφτήκαμε προ ολίγων ημερών το 2ο Ειδικό Ρόδου που συστεγάζεται με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής.

Από την ενημέρωση των συναδέλφων και τη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκαν σοβαρά προβλήματα όπως:

Η έλλειψη μεταφορικού μέσου, αφού σε Διαγωνισμό που διενήργησε η περιφέρεια δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος. Προτάθηκε από την περιφέρεια επίδομα 35 λ/χλμ. στους γονείς να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους. Λύση που στην ουσία είναι ανέφικτή αφού πολλοί γονείς εργαζόμενοι δεν μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους καθημερινά για να μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στα διαλείμματα, όπου στον χώρο που χρησιμοποιούν οι μαθητές υπάρχει χαμηλό τοιχίο που μπορούν να το υπερπηδήσουν και να βγουν στον δρόμο, επίσης έχουν πρόσβαση σε αποθήκη όπου εκεί μεταξύ άλλων υπάρχουν και ηλεκτρικά καλώδια που είναι επικίνδυνα για την πρόκληση σοβαρού ατυχήματος.

Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό, αφού δεν υπάρχει εργοθεραπευτής, αλλά και ο λογοθεραπευτής, ο φυσιοθεραπευτής και ο γυμναστής δεν επαρκούν γιατί μοιράζονται και με άλλο σχολείο. Ο μοναδικός συνάδελφος ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχει ηλεκτρονικός εξοπλισμός, τηλεφωνική γραμμή, άρα δεν μπορούν να επικοινωνούν σαν σχολική μονάδα με φορείς της εκπαίδευσης, με τους γονείς αν παραστεί ανάγκη. Σοβαρές ελλείψεις έχει το σχολείο και σε παιδαγωγικό υλικό.

Το γραφείο των δασκάλων καθώς και μία αίθουσα διδασκαλίας παρουσιάζουν την εικόνα εργοτάξιου.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Στο νησί που όλοι μιλούν για το «τουριστικό θαύμα» που ο αριθμός των τουριστών σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, που οι μεγαλοξενοδόχοι αυγατίζουν τα κέρδη τους και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, μεταξύ αυτών και γονείς του συγκεκριμένου σχολείου, σκέφτονται πώς θα βγάλουν τον δύσκολό χειμώνα, που αρμόδιοι διατυμπανίζουν ότι ακόμη ένα σχολείο «ξεκινά να λειτουργεί», δεν μπορούμε ν’ ανεχόμαστε οι ανάγκες των μαθητών μας και των συναδέλφων μας να μπαίνουν στο ζύγι της πολιτικής του «κόστους- οφέλους».

Απαιτούμε
• Με ευθύνη της περιφέρειας να εξασφαλιστεί άμεσα μέσο μεταφοράς για την απρόσκοπτη παρουσία των μαθητών στο σχολείο.
• Με ευθύνη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να στελεχωθεί το Ειδικό Σχολείο με το κατάλληλο ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, ώστε οι μαθητές να έχουν την κατάλληλη και επαρκή εκπαίδευση.
• Άμεσος εξοπλισμός με παιδαγωγικό υλικό και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
• Άμεση επιδιόρθωση του γραφείου των εκπαιδευτικών και της αίθουσας διδασκαλίας.
• Κατάλληλες παρεμβάσεις στην αυλή ώστε να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων