Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κακλιός

Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κακλιός

Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κακλιός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10592 ΦΟΡΕΣ

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 63 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο συμπολίτης μας Γιάννης Κακλιός, ο οποίος είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών, ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, από τη θέση του αντιπροέδρου και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου.

H εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Νεκροταφείου Ρόδου. Θερμή παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν να αγοράσουν μπλουζάκια του "Η Ρόδος για τη Ζωή" , βοηθώντας στην αγορά μηχανημάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου. 

Ο Γιάννης Κακλιός γεννήθηκε το 1961 στη Ρόδο με γονείς από τη Σύμη και το Καστελόριζο. Φοίτησε στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Στη συνέχεια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον επισκευαστικό κλάδο του αυτοκινήτου. Από το 1986 διατηρούσε την δική του επιχείρηση. Ασχολήθηκε έντονα με τον συνδικαλισμό καθώς το 1992 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτου για 3 θητείες. Παράλληλα, εκλέχθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνδικαλιστών Αυτοκινήτων και στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία και σήμερα είναι Πρόεδρος στην Τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και μέλος της ΓΕΣΕΒΕ.

Η μεγάλη οικογένεια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, με την οποία ο εκλιπών διατηρούσε άριστες φιλικές σχέσεις επί πολλές δεκαετίες, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συγγενείς του. 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά για τον θάνατο του Γιάννη Κακλιού

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε έναν καλό φίλο, ένα εξέχων μέλος της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου και της επιχειρηματικής ζωής του νησιού.

Ο Γιάννης ήταν πάντα στο πλευρό των συμπολιτών του και αντιμετώπιζε όλα τα προβλήματα της ροδιακής κοινωνίας με ευαισθησία και ουσιαστικότητα. Προσέφερε πολλά στον επιμελητηριακό θεσμό στον τόπο μας και το κενό που αφήνει είναι πολύ μεγάλο.

Θα μας λείψει πάρα πολύ το χαμόγελό του, η διάθεση για προσφορά και ο επαγγελματισμός του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Γιάννη Κακλιού

Ο Γιάννης Κακλιός ήταν ένα άψογος επαγγελματίας, ένας άνθρωπος που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για την εκπροσώπηση του κλάδου του, τόσο σε Δωδεκανησιακό, όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Άφησε το δικό του αποτύπωμα στην επιχειρηματικότητα του νησιού μας, πάντα πρωτοπόρος και πάντα παρών στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον θάνατο του Γιάννη Κακλιού

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α’ της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Κακλιού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του Γιάννη Κακλιού. Ο Γιάννης Κακλιός υπήρξε έντιμος, με ήθος και εργατικός επαγγελματίας, που προσέφερε τα μέγιστα στον επιμελητηριακό θεσμό στον τόπο μας και στον συνδικαλιστικό του χώρο. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στα παιδιά και την οικογένειά του. Η μνήμη του να είναι αιώνια. »

Ο βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης για το Γιάννη Κακλιό

Με το άκουσμα του θανάτου του Γιάννη Κακλιού ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ το φίλο Γιάννη Κακλιό. Γνωρίζοντας τον αρκετά χρόνια και έχοντας πάντα επικοινωνία μαζί του, μένω με την αίσθηση της απώλειας ενός μοναδικού ανθρώπου. Μοναδικού, διότι ο Γιάννης συμμετέχοντας σταθερά στα κοινά και στο συνδικαλισμό άφησε βαθύ αποτύπωμα ενός συνεπούς, έντιμου, συναινετικού, φιλειρηνικού, δημοκρατικού και προοδευτικού ατόμου. Στην τελευταία μας συνάντηση λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές, με άγγιξε βαθειά δίδοντας μου συμβουλές και εκφράζοντας μου την αγάπη του. Θα τον θυμάμαι πάντα ως ένα υπέροχο, γλυκό άνθρωπο, που για όποιον τον γνώριζε αφήνει ένα πραγματικό κενό. Εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Μόνο υπερηφάνεια μπορούν να αισθάνονται για τον αείμνηστο Γιάννη.»

Δημήτρης Γάκης: Ο Γιάννης Κακλιός έδινε μεγαλείο στην ταπεινότητα

Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πως μπορεί τέτοια άνθρωποι να χάνονται. Ο Γιάννης Κακλιός ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος μια ευγενική φυσιογνωμία γεμάτη ζωή και χαμόγελο. Ένας άνθρωπος που και λίγο να τον γνώριζες τον ένιωθες πάρα πολύ. Βιβλίο ανοιχτό. Μια βαθιά ψυχή. Γινόταν φίλους σου μόνο απο την ακτινοβολία που σου χάριζαν τα μάτια του και το χαμόγελο του. Ο Γιάννης έδινε μεγαλείο στην ταπεινότητα.

Η προσφορά του στα κοινά όσο αθόρυβη ήταν τόσο αποτελεσματική ήταν. Υπάρχουν πολλά που έρχονται στο μυαλό μου. Μπορεί και πρέπει ο Γιάννης να χρησιμοποιείται σαν παράδειγμα συμπεριφοράς και δράσης απο τους νέους αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Εγκάρδια συλληπητήρια στην οικογένεια του. Ευχομαι να βρίσκουν τη δύναμη να αντέχουν την απώλεια του.

Συλληπητήρια δήλωση για την απώλεια του Ιωάννη Κακλιού από τον πρόεδρο του το Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιωάννη Πάππου

Σήμερα είναι ημέρα πένθους για το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Καλούμαστε να αποχαιρετίσουμε ένα μέλος της επιμελητηριακής μας οικογένειας που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του όχι μόνο στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Το ήθος και η ευπρέπεια του Γιάννη Κακλιού ήταν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν ως φίλο, ως συνεργάτη, ως επαγγελματία και πάνω απ΄όλα ως άνθρωπο.

Αντιμετώπισε με απαράμιλλη γενναιότητα και θάρρος την ασθένειά του, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς ασθενείς που περνούν την ίδια δοκιμασία.

Υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό, ως μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με ακεραιότητα και αφοσίωση και τίμησε τον κλάδο των επισκευαστών αυτοκινήτων υπερασπιζόμενος σε όλη την πορεία του τα δικαιώματα των συναδέλφων του.

Ο Γιάννης υπήρξε υπόδειγμα φίλου, συνεργάτη και ενεργού πολίτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του και παρότι είχε αποφασίσει να κλείσει τον κύκλο του στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ήταν πάντα δίπλα μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στα παιδιά του και στους οικείους του.

Θα διατηρούμε τον Γιάννη στη μνήμη μας ως φίλο και συνάδελφο που τίμησε τον επιμελητηριακό θεσμό με το ήθος και την ακεραιότητά του.

Να είναι αιωνία του η μνήμη.

Ψήφισμα εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου , μετά την αναγγελία του θλιβερού γεγονότος του θανάτου, του Ιωάννη Κακλιού τέως Προέδρου Ο.Ε.Β.Ε.Δ.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο.Ε.Β.Ε.Δ., μετά την αναγγελία του θλιβερού γεγονότος του θανάτου, Κάκλιου Ιωάννη συνεδρίασε εκτάκτως , σήμερα 17 Οκτωβρίου 2023 και αφού έλαβε υπόψη του:

1. Τη μεγάλη προσφορά του Ιωάννη Κακλιού, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου, επί σειρά ετών.

2. Το καθημερινό ανιδιοτελές ενδιαφέρον και τον επίμονο και αποτελεσματικό αγώνα του για την επίλυση των προβλημάτων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων .

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Να παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.

3. Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του Διοικητικού Συμβουλίου.

5. Να αποκτήσει το ψήφισμα αυτό ευρύτερη δημοσιότητα με το να αναρτηθεί στα τοπικά μέσα ηλεκτρονικής ειδησεογραφίας και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.

Για το Δ.Σ.

Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου

Κοινωνικός Εταίρος

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Τσούλλος Γεώργιος Πάγκαλης

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη για την απώλεια του Γιάννη Κακλιού

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Γιάννη Κακλιό που έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Έναν δυναμικό εκπρόσωπο του κλάδου του, με ξεχωριστή συμβολή στην ανάπτυξη της ροδίτικης επιχειρηματικότητας και πάντα δίπλα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, τους οικείους του και τους συναδέλφους του.

Η μνήμη της προσφοράς του θα μείνει για πάντα ζωντανή στο νησί μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει.

Συλλυπητήρια δήλωση Νίκου Γερονικόλα

Έφυγε από κοντά μας σήμερα ένας υπέροχος άνθρωπος, σοβαρός επαγγελματίας και οικογενειάρχης από τους λίγους. Ο Γιάννης Κακλιός υπήρξε ένας άνθρωπος που εργάστηκε με αφοσίωση στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου, διεκδικώντας τα δικαιώματα του κλάδου της μεταποίησης, αλλά και συνολικά όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας στα Δωδεκάνησα. Στέλνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και εύχομαι καλό Παράδεισο φίλε Γιάννη.

 

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια