Στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου απονεμήθηκε η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας e-twinning

Στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου απονεμήθηκε η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας e-twinning

Στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου απονεμήθηκε η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας e-twinning

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3156 ΦΟΡΕΣ

Η επιτυχής συνεργασία του 5ου Γυμνασίου Ρόδου κατά το σχολικό έτος 2022-2023 με σχολεία της Τουρκίας οδήγησε στην απονομή Eθνικής Eτικέτας Ποιότητας για ένα αμιγώς e-twinning project. Το project ίδρυσε η φιλόλογος Ιωάννα Λεντή σε συνεργασία με την καθηγήτρια Pinar Unal Akpinar από το σχολείο Bursa Anadolu Lisesi. Στο έργο συμμετείχε, επίσης, και ένα τρίτο σχολείο, το Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Πιο συγκεκριμένα, το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου αναφορικά με την ολοκλήρωση του ανωτέρω προγράμματος και την απονομή της Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας e-twinning προέβη στην εξής ανακοίνωση:

«Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, είχε τίτλο “Change Makers, Women Scientists Throughout Centuries” και σε αυτό συμμετείχαν συνολικά 89 μαθητές και 9 καθηγήτριες.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και των δύο χωρών, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, μελέτησαν τη ζωή 20 διακεκριμένων γυναικών που διέπρεψαν στον χώρο των επιστημών και συνέβαλαν καθοριστικά στην περιστολή των έμφυλων στερεοτύπων, αλλά και στην οικουμενική κοινωνική και επιστημονική πρόοδο.

Πέρα από τις γνώσεις που αποκόμισαν στον τομέα των επιστημών, οι μαθητές ανέπτυξαν προσωπική άποψη για το πώς οι έμφυλες διακρίσεις αποβαίνουν τροχοπέδη προόδου και ως εκ τούτου έκριναν αναγκαία την καλλιέργεια της ανεκτικότητας και της συλλογικότητας σε μία κοινωνία συμπερίληψης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπόνησης του project, οι μαθητές εξασκήθηκαν σε περιβάλλον αγαστής συνεργασίας πάνω σε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και παρήγαγαν ψηφιακές εργασίες όπως e-books, comics, power point presentations, artificial intelligence narrations, online games, online conferences, online voting and contests.

Εκτός από την ιδρύτρια του έργου, Ιωάννα Λεντή, από το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου συμμετείχαν και οι εξής καθηγήτριες (αλφαβητικά): Γιαλλούρη Νικολέτα, Καλούτσα Κατερίνα, Κούκουλα Γεωργία, Ρεΐση Φλώρα και Σαχλού Ευστρατία».

Διαβάστε ακόμη

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου