Προφυλακίστηκε 29χρονος Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκε 29χρονος Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκε 29χρονος Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 958 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 29χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί μετά από καταδίωξη των λιμενικών ανοικτά της Ρόδου, ως ο χειριστής ταχύπλοου που μετέφερε από τα τουρκικά παράλια 14 άτομα.

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι κουρδικής καταγωγής και πως σκοπός του ήταν να έρθει αρχικά στη χώρα μας και εν συνεχεία να μεταβεί στην Ελβετία.

Σε ό,τι αφορά το ταχύπλοο σκάφος είπε πως δεν ήταν αυτός ο χειριστής αλλά ένας Τούρκος που στα μισά της διαδρομής, και όταν πλέον είχαν εισέλθει στα ελληνικά ύδατα, τους εγκατέλειψε και επέστρεψε με άλλο σκάφος στην πατρίδα τους.

Τότε, ο ίδιος αναγκάστηκε να γίνει ο κυβερνήτης του σκάφους προκειμένου να βγουν στη στεριά. Σε ό,τι αφορά τους λιμενικούς είπε ότι δεν τους είχε αντιληφθεί και όταν τους αντιλήφθηκε σταμάτησε, αρνούμενος έτσι ότι προσπάθησε να ξεφύγει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 29χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή. Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν πρωινές ώρες στις 12 Οκτωβρίου 2023, όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ρόδου, ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να κινείται προς τις ακτές της Ρόδου.

Στη συνέχεια, το περιπολικό σκάφος προέβη σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου δεν ανταποκρίθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Κατόπιν καταδίωξης το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι δεκαπέντε (15) αλλοδαποί επιβαίνοντές του (13 άνδρες και 02 αγόρια), επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου, όλοι καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, ως διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών