Φάκελος «Αιγαιοπελαγίτικοι 2024» και στάδια στα Δωδεκάνησα- Μέρος 2ο: ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Φάκελος «Αιγαιοπελαγίτικοι 2024» και στάδια στα Δωδεκάνησα- Μέρος 2ο: ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Φάκελος «Αιγαιοπελαγίτικοι 2024» και στάδια στα Δωδεκάνησα- Μέρος 2ο: ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1492 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζοντας το… οδοιπορικό της στα στάδια της Δωδεκανήσου με αφορμή τη φιλοξενία των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου το 2024, η «Ροδιακή» παρουσιάζει την κατάσταση στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα».

Ουσιαστικά η εγκατάσταση του στίβου στο Καρακόνερο άρχισε να… σουλουπώνεται πριν είκοσι περίπου χρόνια κι έφτασε στη σημερινή της μορφή το 2007, όταν φιλοξενήθηκαν εκεί οι αγώνες των Island Games.

Το ταρτάν τοποθετήθηκε πριν το 2006 και στη συνέχεια το κλειστό προπονητήριο πίσω από τις εξέδρες, τα αποδυτήρια, το σκέπαστρο κι ο χλοοτάπητας.

Σιδηροκατασκευή και κλωβοί
Από την πλευρά των εξεδρών, ωστόσο, η σιδηροκατασκευή χρειάζεται επειγόντως συντήρηση, όπως έγινε στο σημείο των εισόδων της, αφού εξαιτίας της αλμύρας της θάλασσας έχει πια σαπίσει και είναι ό,τι χειρότερο, όχι μόνο αισθητικά με την εικόνα που παρουσιάζει, αλλά και καθαρά πρακτικά.

Την περασμένη άνοιξη αγοράστηκαν δύο δίχτυα από τον ΔΟΠΑΡ για τους κλωβούς στο κυρίως στάδιο και το προπονητήριο, αλλά θα πρέπει κι αυτοί να συντηρηθούν, ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν.

Όσον αφορά το προπονηρτήριο ρίψεων μέσα στην ίδια εγκατάσταση, πρέπει εκτός του κλωβού να υπάρξει μία περίφραξη, τουλάχιστον 2μ. από την πλευρά του περιφερειακού στο «Ζέφυρος». Κι αυτό γιατί σε μία ρίψη υπάρχει κίνδυνος η σφύρα να φύγει εκτός των τειχών και να χτυπήσει αμάξι ή ακόμη και πεζό!

Το θέμα του ταρτάν
Βεβαίως το σημαντικότερο είναι το ταρτάν που μπορεί να μην βρίσκεται σε άθλια κατάσταση όπως εκείνη που βρίσκεται το Νέο Στάδιο Ανταγόρα Κω, όμως σε αρκετά σημεία έχει σκιστεί και φουσκώσει, γι’ αυτό δεν προσφέρεται όχι μόνο γι’ αγώνες, αλλά ούτε για προπόνηση.

Πριν ένα χρόνο όλη η εγκατάσταση τέθηκε υπό τη σκέπη της ΔΕΡΜΑΕ, ώστε να αξιοποιούνται συγκεκριμένοι πόροι για τη συντήρησή της και φυσικά μέσα από ειδικό πρόγραμμα ν’ αλλάξει η εικόνα του στίβου και ο «καθρέφτης» του, που είναι το ταρτάν. Ν’ αναφέρουμε επίσης, πως ο ΔΟΠΑΡ τοποθέτησε νέους λαμπτήρες στους πυλώνες για καλύτερο φωτισμό, κι αυτό καταχωρείται στα «συν».

Παρακάτω παρατίθεται το δημοσίευμα της «Ροδιακής» στις 4 Σεπτεμβρίου του 2022 για την αλλαγή στην εκμετάλλευση εκεί:

«Νέα τάξη πραγμάτων στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» από τον δήμο Ρόδου με την καλύτερη εκμετάλλευση των εμπορικών και κοινόχρηστων χώρων σε μία εγκατάσταση 48 στρεμμάτων. Προσφάτως, η αρμοδιότητα της εκμετάλλευσης παραχωρήθηκε στη ΔΕΡΜΑΕ, για να μπορούν τα λεφτά που εισπράττονται από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση να επιστρέφουν αποκλειστικά σ’ αυτήν.

Με τον τρόπο αυτό, θα γίνουν έργα βελτιωτικά όσον αφορά τον φωτισμό, τη διαγράμμιση, την καθαριότητα, την ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση περιστατικού στον χώρο, αλλά και τη φύλαξη.

Εννοείται ότι οι πολίτες δεν θα έχουν καμία επιβάρυνση από την όλη εξέλιξη και θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εγκατάσταση δωρεάν, αλλά υπό καλύτερες συνθήκες για όλους.

Αυτό, λοιπόν, το σύστημα θα λειτουργεί ανταποδοτικά, κάτι που δεν γινόταν όσο είχε ο ΔΟΠΑΡ όλη τη διαχείριση του τεράστιου αυτού χώρου.

Βάσει των προηγούμενων συνθηκών, τα λεφτά από το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» έμπαιναν σ’ ένα κεντρικό, θα λέγαμε, ταμείο κι από εκεί μπορούσαν να εκταμιευθούν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, χωρίς να λειτουργούν ανταποδοτικά για τον αθλητικό χώρο στο Καρακόνερο, κάτι που δεν θα ισχύει πια.

Το σημαντικότερο είναι ότι με τις παραπάνω βελτιώσεις θα μπορούν και ομάδες από το εξωτερικό να χρησιμοποιούν το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» για προπονήσεις, ενώ θα μπορούν να διοργανωθούν και σημαντικές αθλητικές συναντήσεις».

Για τα αποδυτήρια…
Ας πάμε όμως στο θέμα των αποδυτηρίων και της αίθουσας ενδυνάμωσης, για τα οποία η ΕΑΣ Δωδεκανήσου θα κάνει ό,τι πρέπει, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αθλητές-αθλήτριες και οι προπονητές των σωματείων της.

Εφόσον, λοιπόν, τα αποδυτήρια δίπλα από το κλειστό προπονητήριο παραχωρήθηκαν γι’ άλλη χρήση, η Ένωση θ’ απαιτήσει να δοθεί η άδεια, ώστε να εκμεταλλευτεί το κτηριακό συγκρότημα κοντά στο κυρίως στάδιο, στην πλευρά προς το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αυτό άλλωστε κατασκευάστηκε πριν αρκετά χρόνια με σκοπό να λειτουργήσει υπέρ του στίβου, διαθέτοντας ακόμη και χώρο για γραφεία εκεί, πέραν όλων των άλλων.

Ως επιμύθιο…
Η ΕΑΣ Δωδεκανήσου παρέλαβε τη σημαία διοργάνωσης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου κατά την τελετή λήξης τους φέτος στη Μήλο, όμως ακόμη δεν έχει αποφασίσει σε ποιο νησί θα διεξαχθούν.

Επικρατέστερη είναι η Λέρος και το στάδιο Ξηροκάμπου που είναι σε καλή κατάσταση, αλλά χρειάζεται η προμήθεια συγκεκριμένου εξοπλισμού για τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Εκτός από τα στάδια της Ρόδου και της Κω, υπάρχει, φυσικά, κι αυτό της Καλύμνου, προσφάτως ανακαινισμένο, αλλά δεν πληροί κάποιες προδιαγραφές για τη διεξαγωγή των αγώνων. Είναι άλλωστε, χαρακτηριστικό πως διαθέτει συνθετικό τάπητα, κάτι που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή ριπτικών αγωνισμάτων…

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”