Ξεχωριστές εικόνες από την ποδηλατοβόλτα της Historica! (φωτογραφίες)

Ξεχωριστές εικόνες από την ποδηλατοβόλτα της Historica! (φωτογραφίες)

Ξεχωριστές εικόνες από την ποδηλατοβόλτα της Historica! (φωτογραφίες)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1093 ΦΟΡΕΣ

Τα κλασικά ατσάλινα ποδήλατα «φόρεσαν» τα καλά τους στην 5η Historica και συγκεκριμένα στην ποδηλατοβόλτα, που έγινε το πρωί της Κυριακής με προορισμό την Παστίδα. Έτσι, οι δράσεις της φετινής Historica έκλεισαν με την… κλασική ποδηλατοβόλτα των 40 χιλιομέτρων.

Οι ποδηλάτες κινήθηκαν από την πλατεία Ελευθερίας στην Παλιά Πόλη της Ρόδου (οι επισκέπτες έμειναν ενθουσιασμένοι και χειροκρότησαν θερμά τους ποδηλάτες) και από εκεί μέχρι την Παστίδα και πάλι πίσω, τυγχάνοντας θερμής υποδοχής από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καμάρι» ο οποίος με παραδοσιακά εδέσματα, διάθεσή και χορό, υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες.

Με τη συνοδεία της Τροχαίας Ρόδου, των Φίλων Ιστορικών Οχημάτων Ρόδου και υπό τους ήχους του ακορντεόν της Μαρίας Βλαχοπούλου, η ποδηλατοβόλτα «ξύπνησε» όμορφες αναμνήσεις και εικόνες από μία άλλη ρομαντική εποχή της ποδηλασίας.

Οι διοργανωτές της 5ης Historica ευχαριστούν θερμά την Τροχαία Ρόδου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» για την άριστη φιλοξενία και τον πρόεδρο του Φ.ΙΟ.Ρ. κ. Μιχάλη Ρίζο για την παρουσία των vintage αυτοκινήτων.

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ
Το βράδυ του Σαββάτου στις Πηγές Καλλιθέας, οι διοργανωτές παρέθεσαν δείπνο σε όλους τους «βετεράνους» ποδηλάτες και τους ανθρώπους, που στήριξαν την προσπάθεια και τις δράσεις της 5ης Historica.

Σ’ ένα υπέροχο περιβάλλον και υπό τους ήχους ποιοτικής μουσικής, η «οικογένεια» της Historica θυμήθηκε παλιές καλές στιγμές, με τους προσκεκλημένους να θυμούνται και να αναπολούν στιγμές τις μεγάλες δόξες που έζησε η Ρόδος στον χώρο της ποδηλασίας.

*Την 5η HISTORICA διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος «Ιβίσκος» και στήριξαν η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου, η Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”