Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου προς τον υπουργό Εργασίας για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου προς τον υπουργό Εργασίας για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου προς τον υπουργό Εργασίας για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1008 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κύριε Υπουργέ ,

Φθάνοντας στο τέλος και της φετινής τουριστικής σεζόν, μίας σεζόν που παρόλες τις αντίξοες συνθήκες ,έλλειψη προσωπικού φυσικές καταστροφές κτλ, κατάφερε να σταθεί «όρθια» και μάλιστα να δημιουργήσει νέο ρεκόρ αφίξεων , θέλουμε να σας θυμίσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό το «θαύμα» του τουρισμού παίζει πάντα το εξειδικευμένο πλέον προσωπικό μας, που με τις γνώσεις του στο αντικείμενο συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε οι επισκέπτες μας να μένουν ικανοποιημένοι και πολλοί από αυτούς να θέλουν να επιστρέψουν και του χρόνου.

Πέραν των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού ή αλληλεγγύη την οποία έδειξαν αλλά και εθελοντισμός που απλόχερα έδωσε το προσωπικό αυτό στην μεγάλη καλοκαιρινή πυρκαγιά, έγινε θέμα συζητήσεως παγκοσμίως και απέφερε στο νησί μας μόνο θετικά σχόλια και συνέβαλε στα μέγιστα στην γρήγορη ανάκαμψη των κρατήσεων και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα γράφουμε αυτά για να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι θα κληθούν σε λίγο, με τη λήξη της φετινής σεζόν, να ζήσουν με τρεις μήνες επίδομα ανεργίας και να εισπράξουν εισόδημα ξανά στην καλύτερη τον Ιούνιο του 2024 σε μια περίοδο όπου το κύμα των αυξήσεων ολοένα και μεγαλώνει.

Μετά και την πρόσφατη συνάντηση μας καταλάβαμε ότι ως κυβέρνηση θέλετε να είστε κι εσείς μέσα σε αυτό το «κάδρο» του τουριστικού θαύματος ,όπως οι ίδιοι το αποκαλείτε, καλό θα είναι να αναπροσαρμόσετε το επίδομα ανεργίας τουλάχιστον σε πέντε μήνες ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτό τον τομέα να μην βιώσουν οικονομικό εξευτελισμό και να μπορούν να επιστρέψουν ξανά στα τουριστικά επαγγέλματα και στον τουρισμό , ένα τουρισμό που κρατάει όρθια την οικονομία της χώρας.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε η επέκταση του επιδόματος ανεργίας κρίνεται αναγκαία και χωρίς ίχνος υπερβολής ,είναι θέμα επιβιώσεις για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό και ιδιαίτερα της περιοχής μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών