Φλας στο παρελθόν, 1963: Δεν θα γίνει παρέλασις την 28η Οκτωβρίου εις Ρόδον λόγω εκλογών

Φλας στο παρελθόν, 1963: Δεν θα γίνει παρέλασις την 28η Οκτωβρίου εις Ρόδον λόγω εκλογών

Φλας στο παρελθόν, 1963: Δεν θα γίνει παρέλασις την 28η Οκτωβρίου εις Ρόδον λόγω εκλογών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 207 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 19 Οκτωβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3762

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΙΣ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.
Ως ανεκοινώθη την 24ην τρέχοντος θα εορτασθή και εις Ρόδον η 18η επέτειος από της ιδρύσεως του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων γενικόν σημαιοστολισμόν και κατάθεσιν στεφάνου εις τον βωμόν της Πατρίδος υπό του Νομάρχου Δωδεκανήσου κατά την διάρκειαν σεμνής τελετής και ενώ θα αποδίδουν τιμάς άνδρες της Χωροφυλακής.

Εξ άλλου ανεκοινώθη ότι την 28ην Οκτωβρίου θα τελεσθή Δοξολογία, η πόλις δε θα σημαιοστολισθή και θα φωταγωγηθή. Εκτάκτως εφέτος δεν θα γίνη παρέλασις, λόγω των επικειμένων εκλογών.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
Χθες την 9.30 πρωινήν ήρχισεν επισήμως εις την άνω αίθουσαν του κέντρου «Ακταίον» σύσκεψις των γεωπόνων και των υπαλλήλων αγροτικής οικοκυρικής η οποία οργανώθη παρά της Διευθύνσεως Γεωργίας και η οποία είναι η τετάρτη και τελευταία του έτους.

Κατά την έναρξιν παρέστησαν ο Νομάρχης κ. Τζαβέλλας, ο Επιθεωρητής Γεωργίας κ. Παπαγεωργίου και ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας. Την έναρξιν εκήρυξεν ο Επιθεωρητής κ. Παπαγεωργίου, εν συνεχεία δε ωμίλησαν ο Διευθυντής του Γεωργοκτηνοτροφικού Σταθμού Καλαμώνος κ. Κασιμάτης και ο γεωπόνος κ. Βησαρίδης, διά την τεχνητήν γονιμοποίησιν των αγελάδων και την πορείαν της εφαρμογής αυτής εις την Δωδεκάνησον. Επίσης ωμίλησαν ειδικοί διά την καλλιέργειαν της φράουλας εις την Δωδεκάνησον. Επί των θεμάτων που ανεπτύχθησαν εγένοντο συζητήσεις.

Σήμερον θα συνεχισθή η σύσκεψις και θα καταρτισθούν τα προγράμματα Γεωργικών Εφαρμογών και αγροτικής οικιακής Οικονομίας και θα επακολουθήση συζήτησις εις την οποίαν θα μετάσχουν άπαντες οι γεωπόνοι.
Αι εργασίαι της συσκέψεως θα περατωθούν σήμερον την εσπέραν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Θ’ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εντός της προσεχούς εβδομάδος θα αναχωρήση εις Αθήνας ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης προκειμένου να ασχοληθή εκεί με την προώθησιν διαφόρων ζητημάτων του Δήμου Ρόδου.

Ο κ. Δήμαρχος θα παραμείνη εις Αθήνας επί δεκαπέντε τουλάχιστον ημέρας, θα επανέλθη δε εν συνεχεία εις Ρόδον και αργότερον θα αναχωρήση εις το Στρασβούργον.

ΔΙΕΒΙΒΑΣΘΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
Υπό του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Μαυρομιχάλη διεβιβάσθη εις τον υπουργόν Οικονομικών το υπόμνημα των εν τη πόλει της Ρόδου υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, διά του οποίου ζητείται η χορήγησις στεγαστικού επιδόματος διά να δυνηθούν να αντιμετωπίσουν τα υπό των ιδιοκτητών οικιών ζητούμενα υψηλά ενοίκια.

Η τοιαύτη υπερτίμησις των ενοικίων οφείλεται εις το ότι οι ιδιοκτήται προτιμούν την μετατροπήν των οικιών των εις πανσιόν και επιπλωμένα δωμάτια τα οποία διαθέτουν εις τους τουρίστας.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟΝ ΡΟΔΟΥ
Αύριον την πρωΐαν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Τζαβέλλας θα επισκεφθή τας κοινότητας της ανατολικής πλευράς της Ρόδου μέχρι της Λίνδου όπου θα επιθεωρήση τας κοινότητας και θα δώση οδηγίαι εις τους υπαλλήλους περί της ανάγκης αμερολήπτου διεξαγωγής των εκλογών.

Εις την περιοδείαν του αυτήν ο κ. Νομάρχης θα συνοδεύεται υπό του Διευθυντού της Νομαρχίας κ. Κάφφαρη.
Εξ άλλου εγνώσθη ότι ο κ. Νομάρχης θα πραγματοποιήση και άλλην περιοδείαν την μεταπροσεχή Κυριακήν εις άλλας κοινότητας της δυτικής και κεντρικής Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...