Τρεις Αλβανοί θα δικαστούν για κατοχή ναρκωτικών

Τρεις Αλβανοί θα δικαστούν για κατοχή ναρκωτικών

Τρεις Αλβανοί θα δικαστούν για κατοχή ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1093 ΦΟΡΕΣ

Τρεις αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής θα καθίσουν τον επόμενο μήνα στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κατηγορούμενοι για τις ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης που είχαν βρεθεί στην κατοχή τους.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στο νησί μας, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα πέρυσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι και συνέλαβαν έναν 24χρονο, έναν 22χρονο και έναν 20χρονο, όλοι αλβανικής καταγωγής.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή από κοινού, αδικήματα για τα οποία θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στις 8 Νοεμβρίου στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στην ίδια υπόθεση φέρονταν να εμπλέκονται και άλλα έξι άτομα τα οποία ωστόσο δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία ως προς αυτούς, διαχωρίστηκε.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, η σύλληψη των τριών Αλβανών είχε γίνει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 όταν στο πλαίσιο μεθοδικής και επισταμένης διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών, διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία απέκρυπταν σε υπαίθριο χώρο και διαμοίραζαν με μικροσυσκευασίες σε ενδιαφερόμενους χρήστες.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση πραγματοποίησαν στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία αρχικά εντόπισαν το σημείο αποθήκευσης «καβάτζα» των ναρκωτικών, τα οποία ήταν θαμμένα σε πάρκο της Ρόδου.

Στη συνέχεια προσήγαγαν τους δράστες και ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες τους.

Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

• 212,5 γραμμάρια κοκαΐνης

• 486,7 γραμμάρια κάνναβης

• 3 ζυγαριές ακριβείας

• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

• 10.000 ευρώ

• 7 κινητά τηλέφωνα

• 25 φυσίγγια κρότου

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, οι τρεις άνδρες παραπέμφθηκαν στην ανάκριση, όπου ο 23χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε σχέση με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ισχυρισμός όμως που δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή.

Ο 21χρονος, από την πλευρά του είχε πει στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τις ποσότητες, τού τις είχε δώσει ένας ομοεθνής του για να τις φυλάξει και ότι κάποιες από αυτές τις χρησιμοποιούσε και ο ίδιος ως περιστασιακός χρήστης.

Τέλος ο 20χρονος, είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται αλλά και την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση και είχε υποστηρίξει ότι ήταν περιστασιακός χρήστης και ότι είχε παραλάβει ποσότητα ναρκωτικών που του έδωσαν, με την οποία και εντοπίστηκε όταν τον συνέλαβαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 24χρονος και ο 20χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή όπου βρίσκονται έως και σήμερα, ενώ ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 2.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο