Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά: Η συγκινητική ιστορία των πυρόπληκτων τουριστών και του 1ου Δημοτικού Ιαλυσού

Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά: Η συγκινητική ιστορία των πυρόπληκτων  τουριστών και του 1ου Δημοτικού Ιαλυσού

Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά: Η συγκινητική ιστορία των πυρόπληκτων τουριστών και του 1ου Δημοτικού Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1830 ΦΟΡΕΣ

Τον περασμένο Ιούλιο, το νησί της Ρόδου βίωσε μία πραγματική δοκιμασία, με την τρομακτική πυρκαγιά που κατέφαγε τα πάντα στο πέρασμά της.

Η χλωρίδα και η πανίδα του νοτίου μέρους του νησιού καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, χωριά κινδύνεψαν και εκκενώθηκαν, ξενοδοχεία παραδόθηκαν στις φλόγες ή απειλήθηκαν και άνθρωποι απελπισμένοι και σε πανικό εγκατέλειψαν τα πάντα και αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού συμβάλλοντας και προσφέροντας βοήθεια, αλληλεγγύη και φιλοξενία στους πυρόπληκτους τουρίστες τις δύσκολες ημέρες της φωτιάς της Ρόδου, ανέφερε τα εξής:

«Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η κοινότητα της Ιαλυσού ανταποκρίθηκε με τον πιο ενθουσιώδη και ανθρώπινο τρόπο. Το σχολείο μας, το 1ο Δημοτικό Ιαλυσού, άνοιξε τις πόρτες του και φιλοξένησε αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους φαγητό και καταφύγιο. Οι εθελοντές της κοινότητάς μας στάθηκαν στο πλευρό των τουριστών αυτών, προσφέροντας τη βοήθειά τους σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Στους χώρους του σχολείου μας φιλοξενήθηκαν πάνω από 300 άτομα λαμβάνοντας κάθε δυνατή φροντίδα και εξυπηρέτηση. Ανάμεσα στους πληγέντες βρισκόταν και μία ομάδα τουριστών από την Ελβετία και τη Γερμανία, οι οποίοι βρέθηκαν σε μία κατάσταση ακραίου κινδύνου, καθώς το ξενοδοχείο τους αναγκαστικά έπρεπε να εκκενωθεί για να αποφευχθεί η καταστροφή από τη φωτιά.

Μέσα από μία ομαδική φωτογραφία, μας ευχαριστούν στέλνοντάς μας το χαμόγελό τους και εμείς τους απαντάμε με την αγάπη μας!
Αλλά η ιστορία δε σταμάτησε στη φιλοξενία μας. Οι τουρίστες, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους προς την κοινότητα που τους βοήθησε, ρώτησαν για τυχόν ανάγκες που είχε το σχολείο. Η ανταπόκρισή τους ήταν συγκλονιστική και άμεση. Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, το σχολείο παρέλαβε δύο έγχρωμους εκτυπωτές που τους έστειλαν αυτοί οι άνθρωποι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Οι δύο αυτοί εκτυπωτές δεν είναι απλά μία τεχνολογική προσθήκη στο σχολείο μας, αλλά έχει και ένα συμβολικό μήνυμα. Είναι η απόδειξη του πόσο μεγάλη δύναμη έχει η αλληλεγγύη και η φροντίδα προς τους άλλους ανθρώπους, ακόμα και όταν έχουν διασχίσει χιλιόμετρα για να φτάσουν εδώ.


Είναι μία υπενθύμιση ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας πιο θερμό και ανθρώπινο, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
Αυτή η όμορφη κίνηση ανθρωπιάς αποτελεί παράδειγμα του πώς η καλοσύνη και η αλληλεγγύη μπορούν να δημιουργήσουν δεσμούς ανάμεσα σε διαφορετικές κοινότητες. Η ανταπόδοση των πυρόπληκτων τουριστών είναι ένα παράδειγμα πως η αγάπη και η φροντίδα μπορούν να ενισχύσουν τους δεσμούς ανθρωπιάς ανάμεσα στα άτομα, ανεξαρτήτως προελεύσεως.

Ευχαριστούμε τους Ελβετούς και Γερμανούς φίλους μας για την καλοσύνη και τη στάση τους, που αποτέλεσε ένα μεγάλο δίδαγμα για όλους μας, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουμε υπερήφανοι για την αλληλεγγύη που επέδειξε η κοινότητά μας. Αυτή η ιστορία ανθρωπιάς αξίζει να εμπνεύσει όλους μας να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε καιρούς δυσκολίας ώστε να δημιουργήσουμε μία καλύτερη κοινωνία με αγάπη και συμπόνια.»

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων